reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
LArvunia ja właśnie nie ogladałam:-) hehehe i właśnei pije piweczko i sobie oglądam;-) ale jakos jak dla mnie zadna rewelka...chyba pójde spać za chwilke:-)
Beatka ja też już padam a to piwo to mnie tylko rozdrazniło i senną zrobiło..ehhh
Wisinka niech Ci twój facet masuje mocno mocno ja tyle co słyszałam o zapaleniu że to masakra..moja mama miała:-) bo nie chciałam się tknąć cycka jako niemowle...ponoć wogóle nic a nic nie jadłam;-) hihi

no nic żegnam się DOBRANOC:_)
Larvunia udanego wypadu! i fotki wklej !!!!!!!!!a wogóle to fotosik zaniedbany buuu:-(

Sabinko, Beatka moze to juz zeby sie szykuja.... u nas tez takie objawy byly... nocki zarwane, plakusianie... potem przerwa i tak k.1,5 miesiaca... az sie nagle pojawil pierwszy:-D:-D

Larvuniu, super pomysl z zoo, ja tez sie czaje - do Wroclawia, tak mysle, ze moze na dzien dziecka... albo na dzien mamy:-D:-D

My wlasnie obejrzelismy kolejny odcinek LOSTow... ale extra!!!

A teraz mykamy do lozka... Oskarus spi od 20tej:tak::tak:

...jak ja kocham tego swojego Skwarusia... mmmm, nie myslalam, ze dziecko daje takie szczescie:tak::tak::tak::-D

Dobranoc - bo cos mnie na sentymenty bierze:-p:-p

ps. Beatko, pytalam i nie wiem czy pisalas, a ja przeoczylam, czy nie odpisalas - na ile lecicie do Turcji? I czy bylas juz kiedys tam?

Trochę pomału po nadrabiałam:tak::tak::tak::tak:
Dzien dobry
Ja tak szybciutko
Mały mial trzydniowke wysypka powinna do jutra zejsc
bioderka super pani powiedziala ze bardzo silny chlopak i klasc jak najwiecej na brzuchu bo to odpychanie o ktorym pisalam was to powiedziala ze on chce raczkowac a probuje na plecach bo na brzuchu nie lezy wiec bedzie lezal na brzuchu.
mleko zmieniamy na nan 2r
pytalam o pocenie sie powiedziala ze normalne ze jest duzy i bedzie sie pocil.
no i to tyle
uciekam pozniej poczytam
Women super że z Doriankiem wszystko w porządku i bioderka są ok:tak::tak::tak:
dzien dobry
pomalu juz sie pakuje w piatek popoludniu jedziemy samochodem do polski
mam nadzieje ze maly dobrze zniesie te podroz
Mirka udanego i spokojnego wypoczynku życzę:tak::-);-)
Witajcie kochane!

Jestem urobiona po pachy, więc melduję tylko że żyję.
Dzisiaj Igor obudził się o 3 w nocy i jęczał do 5 rano, myślałam że się wścieknę.
Czwartki, piątki, soboty - zajęte w 200% - praca.
Oprócz tego zmagania z dwulatkiem. Raz lepiej, raz gorzej.
Ściskam Was i tęsknię.
Stop.
;-)
Misia mamuśka z Ciebie na wysokich obrotach, mam nadzieję że ta noc minie Ci bez żadnych ekscesów i sobie odpoczniesz :tak:
Fajny masz podpisik :tak:
Dziewczyny mam pytanko jak ubieracie swoje maluchy?????w domu i na sopacerze???
Ja bylam ze swoim i nagle podczas snu tak zaczal mi plakac ze az zanaoil sie od tego placzu i zastanawiam sie czy jego nie przegrzalam
Mial body z dlugim rekawkiem, na to rajstpki,spodnie dzinsowe,buciki na body sweterek z dlugim i kurteczka i lekko nozki mial przykryte spiworkiem polarowym......
Teraz sciagnelam jemu wszystko i ma body z dlugim i na to rajstopki nic wiecej.

W domu u mnie jest teraz 23 stopnie mam sloneczne mieszkanie a na dworzu okolo 16-18

Chcialabym wysjc jeszcze z nim ale nie wiem czy to bylo przyczyna ze z palczu zaczal mi sie krztusic.......
Karina ja na dwór ubieram w body długi rekaw+ śpiochy(takie cieplutkie welurowe )+ kurteczka jak było tak cieplutko a jak wiaterek to przykrywam jeszcze kocykiem a w domu siedzi w body z krutkim rękawkiem i śpiochy bawełniane... :tak:
anineczka a no mam saune w ogrodku :-) musze sie pochwalic, bo moj kochany sam ja wybudowal :-):-)
jak sprzatne to mozesz kiedys wpasc z asix ;-)

u nas pada a rano bylo tak pieknie.
Wisienka tylko pozazdrościć sauny :tak::tak::tak:

a tak szczerze to ja nigdy nie byłam w solarium bo się boję:baffled::szok::szok::szok: za dużo się horrorów naoglądałam jak to sie zacina kabina i człowieczek sie w niej smaży ..... i teraz jakoś nie mogę się przełamać:szok::szok::szok:
A ja w dalszym ciągu nie wiem gdzie na wakacje :dry:
Chyba kupie sobie namiot i rozbije w ogródku :dry::baffled::laugh2:
anineczko podsunęłaś mi dobry pomysł:tak:
...jak nie znajdziemy mieszkania kupimy sobie namiot i rozbijemy nad rzeczką co by mieć dostęp do bieżącej wody :-D:-D:-D:-D
dzień dobry:-)
czemu wszyscy jadą nad morze??????a w góry to żadna kurcze sie nie wybiera??????????? ruszać pupska:-)
Ja lubię góry i byłam ze m. przed ślubem w Stroniu śląskim i weszliśmy na "Śnieżnik" i na "Czarną" górę było super :tak::tak::tak:
..nad morzem jeszcze nie miałam okazji być....:sorry2:Ale w tym roku taki wypad odpada z wiadomych powodów...:-(
aluska-jak mozesz to daj jescze raz linka do programow do obrobki zdjec, bo weszlam na tego co podalas na bb i nie moge znalezc:zawstydzona/y:
asix oto linki:
Corel Paint Shop Pro X PL :: Darmowe Programy Gry Spolszczenia do pobrania ::
PhotoScape - darmowa obr�bka zdj�� - Aktualno�ci IDG.pl
ja juz po spacerku i wazeniu, Davidka waga wynosi 7,44
a na 15,20 ide do lekarza wiec zalicze kolejny spacer.

Moj to caly czas probuje raczkowac jak lezy na brzusiu, nozkami sie odpycha a raczki zostaja mu w tyle........komicznie to wyglada, choc czasem mu sie udaje przesunac pare razy.

Od dzis w sumie od wczoraj to Davidek przeszedl na kolejny rozmiar ubranek 6-9 bo stopki za male, ale tylko spioszki i body, reszta ubranek jeszcze jest oki.
Wisienka ładnie Dawidek waży:tak::tak::tak:
nabierze w raczkowaniu takiej wprawy że będzie śmigał że cho cho.....

Witam sie z Wami dziewczyny po kolejnej krotkiej przerwie i juz Was nie opuszcze :)

Pozdrowienia dla Was i dzieciaczkow slodkich. Nie mam za bardzo czasu na nadrabianie, przelecialam sie tak chwile po tematach i juz sama nie wiem nic :D Zanotowalam kilka nowych mleczakow, wszystkim gratuluje :)

U nas sie troche pozmienialo, od dzisiejszej nocy bede prowadzila zywot slomianej wdowy :((( Ja zostaje z malym w Polsce, a Przemek wraca na jakis czas do UK sam... :(((( Mam nadzieje ze jakos przezyjemy.
Malutki ma sie dobrze, wazy ok. 8,300 kg, nadal karmie go tylko piersia (tak bedzie jeszcze przez kolejny miesiac, a pozniej zaczynamy konkrety :)) )

Mamy problem z kupka :(( Maly od kilku tygodni nie robi kupy 4 dni pod rzad, a czasami dluzej i jak sie juz bardzo meczy to musimy dawac mu czopki. Podobno to jest mozliwe przy dziecku karmionym wylaccznie piersia, to znak ze mu sie kupki reguluja. Nie wiem, mam nadzieje ze to nie przedluzy sie za bardzo.

Pozdrawiam Was jeszcze raz, buziaczki dla dzidziusiow i ide czytac :)

no to ladnie davidek wazy-macius juz od 3 tygodni nosi wszyskie ciuszki 6-9 no i jak zwykle malych musze sie pozbyc:tak:

no a ja juz po wazeniu-maciusz wazy 8,80kg i wszystko jest w normie :tak:
bylam od razu u lekarza, bo nieoplacalo mi sie wracac do domu no i czlapac tam jeszcze raz no i bylam tak szczesliwa, ze mam polke -no i sie dlugo nie cieszylam:no:
Asix dużego masz już przystojniaka:tak::-D
dobrze że z nim wszystko w porządku:tak::tak:

A pani doktor pewnie już odzwyczaiła się od swojego rodowitego języka bo rzadko ma z nim kontakt i dlatego chciała rozmawiać po angielsku:dry:
no wiec juz jestem po lekarzu,
doktorek stwierdzil ze to egzema :dry:

przepisal mi jakis plyn do kapieli i smarowania 2 razy dziennie. mam nadzieje ze pomoze.

a najlepsze jest to ze odrazu sie zapytalam o mnie, powiedzialam ze gardlo mnie boli z jednej strony a 2 dni temu mialam goraczke to popatrzyl i stwierdzil ze nie ma zakazenia i kazal plukac w wodzie z sola i brac paracetamol :))))
Wisienka szybkiego powrotu do zdrówka życzę:tak::tak:
Women fajny programik :tak::tak::tak:
zobaczyłam tylko wagi waszych maluchów! Kapik ok. 7200 teraz:-) ihihih chudzinka;-)
Sabina Twój Kacperek przybiera podobnie jak Amanda :tak: miesiąc temu ważyła 6,23kg więc teraz coś kilo więcej :sorry2:;-)
co do rozmiarów to my od ok. miesiąca bluzeczki zakładamy 6-9 a spodenki cały czas 3-6. Mateusz jest chudy i długi, ma długi tułów i krótkie nóżki. największy problem jest z body: 3-6 są za krótkie a 6-9 dobre na długość ale szerokie takie, że aż śmiesznie wygląda. spodenki jak mu założę na 6-9 to mu z pasa zjeżdżają i wygląda jakby miał worek na sobie
no ale ma po kim rosnąć ja mam 186cm i mężuś podobnie
agu$ no no wysoka kobitka z Ciebie :tak::tak::tak:

Witam

Jakoś nie mam dzisiaj natchnienia do pisania.
Pogoda u nas super. Byłam w lesie, zgubiłam Ingi nową kurtkę, złamałam nową parasolkę do wózka (kilka minut wcześniej kupioną w sklepie), porypany kundel sąsiadki wystraszył mi małą, ze darła się 1,5 godziny a miałyśmy wyjść i doopa z tego wyszła... no to chyba na tyle

bira to mialas zly dzien :baffled: oby jutro bylo lepiej!

Ja bardzo chętnie :))) juz wtedy na 100% nie będę karmic wiec na balery poszła bym z wielką chęcią :tak::tak::tak:
Na stałe wracasz do Polski???

pusia wracam tylko na 2 semestry, chce skonczyc studia, a zostal mi tylko rok, jakos bedziemy musieli sie przemeczyc.
Jak cos to sie zgadamy jeszcze propo baletow :-):-)

Wisienka, gratuluje samodzielnego siedzenia - my tak nie umiemy jeszcze;-)

anulka dzikujemy, ale jak narazie 2 razy mu sie udalo

ojoj, nie mam pojecia... moze cieply prysznic - strumien na piers i sprobuj sciagnac mleko recznie pod strumieniem wody - musisz jakos ten "kamien" wyciagnac...

Postaraj sie rozmasowac te najbardziej twarde miejsca (to może boleć jak będziesz masowała ale powinno byc troche lepie) ja miałam tak na samym początku. I Próbuj dalej laktatorem nawet jak po kropelce to może w koncu sie odetka . Ale najpierw masaż mozno te zgrupiałe miejsca

Oj Wisienka obys nei dostala zapalenia piersi dziewczyno bo wymeczysz sie slyszalam ze oklady z kapusty pomagaja:dry:obys jak najszybciej uporala sie z tym.
A jakim laktatorem sciagasz????bo moja kolezanka tez tak miala i jak brala reczny laktator to nic nie szlo a jak wziela el;ektryczny to tyle sciagenla ze hohhohho

Wisienka wiem że okłady z liści rozgniecionej tzn takiej poobijanej kapusty i w szpitalu jak miałam na 4 dobę ten nawał to kazała na siłę po gorącym prysznicu wyciskać z piersi aż do bólu pomogło ulga niesamowita bo myślałam że eksploduję musisz cos zrobić bo inaczej antybiotyk przepiszą.No i przystawiaj małego jak najczęściej
Wspólczuję

dziekuje kochane za odpowiedzi, tak jak radzicie wzielam goraca kapiel i lezalam caly czas na boku aby wygrzec piersi, probowalam rozmasowac, ale nic z tego :no:
juz mnie reka rozbolala a jak cycek boli to juz nie wspomne :wściekła/y: :-(
karina laktator mam reczny z Aventu, jak do tej pory zawsze sie sprawdzal a teraz ponad pol godziny i nie wiem czy 5-10 ml sciagnelam
beata tez slyszalam o tej kapuscie ale nie mam w domu i tu u siebie w sklepie w okolicy nie dostane
malego tez sie staram przystawiac ale nieche, denerwuje sie ze nic nie leci, chyba bede musiala sie pogodzic ze to koniec i jakos to przebolec :-( po ilu tak dniach to mija??

Larvuniu, u nas podobnie - Oskar staje na nozki, przewraca sie na boczki, robi mostek a na brzuch i odwrotnie jakos nie bardzo:-D:-D

anulka zdolny Oskarek, moj to oprocz tego sie przewraca na dwie strony, ze az mam problem z przebraniem go :sorry2: a jak lezy na macie i sie przewroci na brzuch to jeszcze pupcuie podnosi do gory, smiesznie to wyglada :laugh2:

witam sie samotnie...meżuś na piwko poszedł Kapik od godziny śpi:-) a ja sie nudze:-) zjadlam pół litra lodów bakaliowych:-) otworzyłam sobie piweczko...ai imprezka:-) do ściany... ZAPRASZAM:-)

a przed snem posmarowałam mu dziąsełka dentinoxem i za 10 min,. amciu dostał i wciagnął 150 mleka+4 łyżki kaszki! w szoku byłam...może jednak w końcu się cos z ząbkami zacznie...

sabina juz jade do ciebieeeeeeee :laugh2::laugh2:;-)
moj tez chyba zabkoje bo normalnie usta, cale wargi zaciska i plakusia biedaczek, a o slinieniu to juz nie wspomne tlyko ze kurcze te dziselka nie wygladaja na spuchniete,

annineczka twoj ma juz zabek, ma spuchniete dziasla czy nie musi to byc regula bo juz sama nie wiem :sorry2:

kochane czy moge isc ze swoim synkiem do zoo safarii?? Jak myslicie bedzie to rozrywka dla Bąbelka?? W sumie ze zwierzatek to tylko naszego pieska widzi :-) i kocice u dziadkow.
larvunia jak bedzie ladna pogoda to ja bym poszla :tak:

W nocy tylko cycek (bo jeszcze nie byłam u lekarza na początku maja idziemy) czekamy na doktorkę co by receptę na mleko wypisała, a Sinlaca daje w dzień 125 ml wody i 7 łyżek sinlaka i zjadał łyżeczką (zjada wszystko w oka mgnieniu :tak:)

pusia zazdrosze, zreszta innym mama tez. moj to ani z butelki ani z lyzeczki niechce zjesc, nie wiem co ja zrobie jak strace pokarm.......:baffled:

Wisienka jak cycuchy?Robisz coś z nimi?

Beata czuje ze ta nocka bedzie kiepska, chyba znow goraczki dostaje, a cycki a wlasciwie jeden fatalnie :baffled: twarde jak skala, az mi zyly powylazily

Witam sie z Wami dziewczyny po kolejnej krotkiej przerwie i juz Was nie opuszcze :)

Anitt witam ponownie, no mam nadzieje ze nasz juz nie opuscisz ;-):-)
zagladaj i pisz codziennie !!!!!!

reklama
Do góry