reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Wisienko nie lekcewaz tego zatoru, ja mialam i nie zycze nikomu.
Nic nie pomagalo, mialam fatalna goraczke i majaki az w koncu poszlam do lekarza i od razu dostalam antybiotyki (penicylina- bezpieczna przy karmieniu). Po co masz sie meczyc? Poczytaj sobie w ksiazce 'birth to five' o MASTITIS, to jest wlasnie to.

reklama
Cześć laski!
ja tylko melduję że żyję.
Prace skończyłam:tak: teraz jeszcze "tylko" obrona w czerwcu i finito:-)
Elbra Gratuluję:tak::tak::tak: zdolna z Ciebie mamuśka :laugh2:;-):-) Trzymam kciukaski za obronę:tak::-D
A wracjac do fotografa, to hmmm, taki z niego fotograf jak z koziej dupy traba...:-p siedzi sobie facet przy biurze paszportowym, ma zwykly aparat, komputer, drukarke i pewnie umowe z biurem paszportowym-u niego tez mozna wplacic kase na paszport... i cyka fotki - 3 minuty i juz... kazal mi usiasc, Oskar na kolanach u mnie, mezus trzymal mi przed twarza jakias biala szmate:-p coby nie bylo mnie widac na fotce:-D i tyle... Oskar biedny mocno wystraszony, a pan zamiast jakos zajac dziecko by patrzylo w obiektyw, pomachac maskotka czy cos... to mowil "tu patrz...:dry:"

ps. zrobilam dzis sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretka pomaranczowa:-):-)
Anulka ale Wam się fotograf trafił nie ma co:szok::szok::szok: zero podejścia do dzieci....:crazy:
Dzięki laski!!!
kuźde mój małż ma w sobote 30-stke i nie mam pojęcia co mu kupić....jakieś propozycje????:sorry2:
P.s. PILNE:-p
Elbra może jakąś seksi bieliznę
Sexy Stringi Męskie!!! (350689578) - Aukcje internetowe Allegro
albo najlepiej jak Lilka zrobić imprezkę niespodziankę :tak::tak::tak:
Lilka fajny miałaś pomysł i super że przyjęcie było bardzo udana :tak::tak:
jak wszystko będzie dobrze to wykorzystam ten patent bo mój małż też kończy 30-tkę w przyszłym roku ale do tego czasu pewnie szybko zleci :tak::tak::tak:
a tak wogółe słuchajcie wpadłam na pomysł:-)
skoro tyle z was nie było w górach..to moze by własnie kiedyś jak będziecie miały chętkę:-) zrbić zlot mamus listopadowych własnie w zakopcu:-) wiem że to pewnie daleko i pewnie nie wypali:-) ale propozycje dałam:-)
pytanie nast.:-) czy tylko u mnie mówi się ide na "pole" hihih bo zauwazyłam że wszystkie piszecie idę na dwór:-) a mi to tak lewo brzmi:-)
Sabinka świetny pomysł z takim zlotem :tak::tak::tak: a w Zakopanem jeszcze nie byłam więc chętnie bym go nawiedziła :tak::-D
tylko maluchy niech trochę podrosną:tak::tak::tak:

U mnie się mówi idę "na dwór" chociaż jeszcze mówiłam idę "na miasto"jak mieszkałam jeszcze w Nałęczowie a teraz to trochę głupio.... bo praktycznie mieszkam w mieście więc ten tekst nie pasuje teraz jakoś....:baffled::dry:
Women i jak tam plany
dzwonila czarek i jedzie z corka w gory na 3 dni i wracajac w poniedzialek zaproponowal mi wyjazd nad moze na 2-3 dni z dziecmi.....co o tym sadzicie?
Women każdy wybór ma swoje plusy i minusy więc trudno mi coś doradzić:dry::baffled:
moj Dawidek sam wczoraj usiadl :)
ale nie zdarzylam znalezc aparatu :(
Wisienka Gratulaski dla Dawidka :-)zdolniacha z niego:-D:tak::tak::tak::-D
:tak:
nic nie mow chyba pojde do innego, bo Matti kaszle i kicha a ona stwierdzila, ze jest ok
Zdróweczka Mattiemu życzę niech go nie łapie żadne chorubsko:tak::tak:

no i z news-ow to tesciu wczoraj wrocil z polski no i przywiozl od groma kaszek i pierdulek dla malego no i biszkopcili-pepitki-normalnie zrobily furrore
a i mam jescze polski chleb razow-juz zjadlam 4 kanapki i sie ruszac nie moge!!! zachlannosc! ale co do zycia na obczyznie to tesknie za takimi drobizgami!!
i poprosilam tescia o kawe a on mi przywiozl inke no ale posmakowalam i smakuje jak cappucino taka 3w1 extra!! dobra musze ogarnac chatke i wymyslic cos na obiadzik!!
Fajnego masz teścia:tak:
...nie ma to jak polskie żarełko na obczyźnie:tak::tak::tak:
Ja tak na szybko.

Mamy zęba :-):-D:-D:-D
anineczka super Gratulaski dla Mattiego:tak::tak:
Kurcze ja tak uwielbiam ciasta,a tak nienawidze ich robić i co za tym idzie ich piec :sorry2::baffled:

Antek dalej smarkaty :dry:

No to teraz dodatkowo masz powera by szukać czegoś.A Twój mąż co na ten pomysł?
Anineczko ja też uwielbiam ciasta....ale tylko i wyłącznie jeść :-D:tak: i też nie lubię ich przyrządzać:-p
.. gotować też nie za bardzo lubię zwłaszcza jak robię to z musu:dry: (czyt.z rozkazu teściowej :crazy:)
Zdróweczka Antkowi życzę :tak:

Co mój małż na temat przeprowadzki hmmm...
jak mu o tym powiedział to spoko coś poszukamy a na następny dzień stwierdził i bardzo mnie tym wkurzył :wściekła/y:że nie ma sensu że jednak jest dobrze tak jak jest :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tak więc zgrzyt poszedł i to niezły :angry::angry:
Bo on uważa że jak powie swojej matce i całej reszcie (zapijaczonemu teściowi na pewno zrozumie:wściekła/y:) żeby sie ode mnie odwalili to wszystko będzie pięknie cacy tylko dlaczego jakoś wcześniej jak im to było powiedziane to jak w kij pierdział....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście udało mi się go przekonać że przeprowadzka to nasze jedyne dobre rozwiązanie:tak::tak::tak:
Aluśka bidulko:-( a to komu Ci ludzie chcą wynająć meiszkanie?????:szok:
Sabina a tego to już się nie dowiedziałam:no: ścieme walą i tyle.....:wściekła/y:
Witam
Jakoś nie mam dzisiaj natchnienia do pisania.
Pogoda u nas super. Byłam w lesie, zgubiłam Ingi nową kurtkę, złamałam nową parasolkę do wózka (kilka minut wcześniej kupioną w sklepie), porypany kundel sąsiadki wystraszył mi małą, ze darła się 1,5 godziny a miałyśmy wyjść i doopa z tego wyszła... no to chyba na tyle
...oj ale pechowy dzień miałaś oby to się już nie powtórzyło :tak::tak::tak:
Oj kochana, to musisz koniecznie wypróbować. Niebo w gębie:-):-)

Wy tu o baletach:-) Oj ja już sie doczekać nie mogę weekendu majowego i tego pierwszego i tego po 20 bo wtedy też sobie z Inga i kumpleką wyjeżdżamy:-) Ale pomelanżuję;-)Chociaż u nas to już te balety coraz cieńsze, bo co chwilka jakieś dzieciaszki się rodzą, teraz następne w drodze:-) Ale co tam, lepszy rydz;-)
Bira udanego melanżowanania życzę:tak::tak::tak:

U nas tez jest juz zabek - wlasciwie pojawil sie 2 dni temu, ale byl ledwo widoczny - a dzis jest juz sliczny bialutki wystajacy z dziaselka... a tuz obok widac drugi... takze tak jak u Anineczki lada moment bedzie druga jedynka:-D:-D

U nas odkad zabek sie przebil (a wychodzil dluuuuugo) to spanie jest piekne... Oskar kapany jest po 19tej - potem cyc, i do lozeczka w jego pokoiku. Sam ladnie usypia i k.20tej juz spi. A pobudka jest ostatnio roznie czasem o 4-tej, na amciu a czasem po 7mej... No i wstajemy k.8mej... Takze miodzio:-)
anulka to super że nocki spokoje macie :tak::tak::tak:
i fajnie że już drugi ząbek się szykuje:-D:tak:
...u nas dużo szumu było i nic się nie pojawiło :dry:
witam weekendowo :-)

u mnie przez tydzien bez zmian. Praca- dom....
Pochwale sie tylko.... Marcelek w tym tygodniu zaczol stawac na nogi :-D Tzn nie sam :sorry2: Niechce lezec, siedzenie tez go coraz czesciej nudzi, robi "mostek" i chce by go podnosic na nogi. Kolanka wyprostowane i stoi sobie na swoich nozkach oparty o trxzymajacego gdy rownowage traci. Oczywiscie asekuracja pod paszkami ciagla :tak: Skubany na plecki leniuszek niechce sie przekladac na brzuszku za dlugo jak polezy to ryk a tu popatrzcie juz na nogi chce isc :rofl2:
Nie wiem jak tam u Waszych pociech ale ja HEPPY ze moj marcelek chce juz chodzic.
Larvuniu zdolny chłopak z Marcelka...super :tak::tak::tak:moja mała próbuje tak jak Davidek raczkowania i śmiesznie to wygląda bo podnosi tułów do góry, potem dupcię i chce zrobić krok to się rozpłaszcza a czasem się podnosi i stara się odbić bez podnoszeni już pupci i normalnie przybiera pozycję jak żabka:tak::tak::-D:-D

Ola tak mi dała teraz do wiwatu od 15,30 nie spała i o 18 gdzie zawsze chodzi spać również nie mogła usnąć darła sie jak wariat dopiero teraz usneła jak na nią 4 godziny aktywności to super dużo_Oczywiście wczoraj ją lekko przegrzałam i dostała potówek na brzuchu i piersiach już nawet polarkowy kombinezon za ciepły jest muszę zobaczyć co tam ma w szafie bo parę ciuchów dostał
Beata nieźle dała Ci Oleńka popalić :szok::szok::szok:
byliśmy na usg. nadal układ komorowy nieforemny, ale teraz jest 8/5 mm więc wszystko idzie ku lepszemu:-)

no i pochwalic muszę mojego synusia publicznie, bo mi dziś pierwszy raz całą noc przespał:yes::happy::happy::happy::happy2::yes:. zobaczymy dziś jak będzie?????
agu$ super że nocka wyspana, oby tak dalej:tak:
i fajnie że na USG wyszła poprawa:tak::tak::tak:
kochane czy moge isc ze swoim synkiem do zoo safarii?? Jak myslicie bedzie to rozrywka dla Bąbelka?? W sumie ze zwierzatek to tylko naszego pieska widzi :-) i kocice u dziadkow.
Fajny pomysł z tym zoo :tak:
Marcelek na pewno będzie zachwycony i Wy się też odpoczniecie od zgiełku pracy...:tak::tak::tak:
Anitt bardzo ładna z Ciebie mamusia i masz bardzo uroczego synka:tak::tak::-)
dziekuje kochane za odpowiedzi, tak jak radzicie wzielam goraca kapiel i lezalam caly czas na boku aby wygrzec piersi, probowalam rozmasowac, ale nic z tego :no:
juz mnie reka rozbolala a jak cycek boli to juz nie wspomne :wściekła/y: :-(
karina laktator mam reczny z Aventu, jak do tej pory zawsze sie sprawdzal a teraz ponad pol godziny i nie wiem czy 5-10 ml sciagnelam
beata tez slyszalam o tej kapuscie ale nie mam w domu i tu u siebie w sklepie w okolicy nie dostane
malego tez sie staram przystawiac ale nieche, denerwuje sie ze nic nie leci, chyba bede musiala sie pogodzic ze to koniec i jakos to przebolec :-( po ilu tak dniach to mija??

Beata czuje ze ta nocka bedzie kiepska, chyba znow goraczki dostaje, a cycki a wlasciwie jeden fatalnie :baffled: twarde jak skala, az mi zyly powylazily
Wisienka bidulko współczuję Ci mam nadzieję że jakoś uda się Ci pokonać ten zator a jak nie to juto śmignij do lekarza:tak:

No to już nadrobiłam :tak: przepraszam jak którąś pominęłam, ale późna godzina i mam piach w oczach :sorry2::zawstydzona/y:

gaszę światło :-D:-D:-D

Dobranoc Kobitki
:tak::tak::tak:

witam w sobote :-)

kto chetny na kawusie? Sabinka?? :-D:-D:-D

...wiecie co sie stalo?!
wstaje sobie wlasnie przed chwilka.... a synus spi smacznie :-):-):-) Zawsze ok 4-5 rano wolal za jedzonkiem i juz dawno nie spalam razem z nim a tu popatrzcie juz po 6.00 a on dalej smacznie spi :-D

milego dnia kochane!

Oj Larvunia wyprzedzilas mnie hihihhi ja wlasnie pije kawke wiec jak masz ochote:-)

pusia dziekujemy :tak:
sabina u nas ok 6-8 km do zoo safarii jest. Jest tu odkad pamietam to zoo. Miedzy dwoma wioskami :-) Zamierzalam tam pojechac juz dawno ale nie bylo okazji teraz dla Marcelka pojedziemy chyba :tak:
beata mam nadzieje ze masz racje z pogoda..... pragne slonca :-D

wiec postanowione jade z synkiem i mezulkiem pozwiedzac zwierzatka. Moze foty porobie i sie pochwale na odp watku :tak:

...ale kaszana w TV, nic nie ma.. a na TVN film ktory chyba kazdy widzial :dry:

My niedlugo tez chcemy z Musiem jechac do zoo tak wiec mysle ze jest to dobry pomysl az jestem ciekawaka jego reakcji.
Dzisiaj mam troche roboty bo jutro chrzciny nie wiem czy pozniej uda mi sie zajrzec wiec zycze wszystkim udanego dnia i milego weekendu:-D

dzień doberek:-) ide sie kąpać:-) u nas zwów pięknie:-) szykuje się dzionek na polku:-)
a i dzis mam gosci naweekend kuzynka z chłopakiem przyjeżdza...kurcze no i 2 jesteście przedemna;-) szybki prysznic i z kaweczką dołączę:-)

Dzień dobry
My już od dawna na nogach, Madzia powróciła do dawnych zwyczajów nocnych pobudek i jedzenia w nocy:-(. Może to tylko chwilowe.Przed nami pękny dzień więc życzę wszystkim udanych spacerków.

Dzien dobry:tak::tak:

Aluska, u nas tez szumu bylo ze, ho ho... a zabka ciagle nie bylo... az tu nagle... wiec u Was tez pewnie zaraz sie pojawi pereleczka:tak::tak:

Wisienka, jak cyc?:sorry2:

Larvuniu, Ty to jestes ranny ptaszek... o 6tej kawcia... my spimy do min.7.30:-D:-D

Sabinka... a Ty znowu na pole:-D:-D:-D hi, hi... tylko na te ziemniaki uwazaj:-D:-D:-D

Karina, milych przygotowan do chrzcin:tak::tak:

U nas tez chyba bedzie ciepelko:tak::tak:

Zmykam sniadanko robic;-)

reklama
ale sliczna pogoda u nas sie zapowiada :-D
mykam Babelka przebrac i idziemy do lasku pieska wybiegac a po obiadku idziemy do zoo safarii :-)

anulka spicie do 7,30 ale budzi sie miedzyczasie synus na jedzonko??
bo moj ostatnio nie, co mnie dziwi :sorry2:
sabina milego weekendowania z rodzinka :tak:
iwcia bedzie dobrze, moze to chwilowe te nocne wstawanie

Do góry