reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Beatko to wcale nic zlego,ze Ola spi z Toba :tak:
A i Cie rozumiem,bo ja tez czasami naslu****e czy Matt oddycha tylko,ze ja mam lozeczko zaraz obok lozka.Czyli dziela nas tak naprawde szczebelki...no i mam meza w lozku a nie dziecko.Ty nie masz meza na codzien i pewnie brak Ci ciepelka w wyrku ;-)
Czyli moja wichura idzie do Was :-D Bo u mnie tak wialo,ze prawie antene zerwalo :szok:

Dzień doberek!!!
Słuchajcie szok tak narzekałam na moje dziecko a poszło spać o 21:szok: i spało z 1 karmieniem do 7 rano!!!!:szok:Co się dzieje? jednorazowy incydent zaznaczam całą noc w swoim łóżeczku:tak:

dzień dobry:-)

Elbra zdrówka dla Ciebie i Piotrusia...biedaczek:-(
Jagoda super że z bioderkami ok;-)

Co do spania:
Kapik śpi sam w łóżeczku a koło 6 idzie do nas poleżeć:-) łóżeczko ma w naszej sypialni:-)
ale ładnie wy szalejecie w nocy:-) o kurcze:-) my o 2 to już po karmieniu jesteśmy i spimy dalej:-) hihih

a mam do was pytanko jak w nocy karmicie maluchy to je wyciągacie z łóżeczka czy normalnie w łóżeczku butle (butelkowe mamy;-) ) dajecie??
Żeczywiście Sabinko poszalały w nocy:tak:
Ja młodą wyjmuję z łóżeczka przy zgaszonym lub intymnym świetle coby ją nie rozbudzać:tak::-D

U nas wichury nie było:tak:ale ponoć w nocy ma być coś no to dobrze bo pewnie szkody byłyby duże
My dzisiaj na obiadek proszony na 13 i na 15 na Lejdis z mężulkiem
Idę chatę posprzątać

reklama
Dzień doberek Mamcie:tak:

Herbatka gorąca już czeka:-)
37ej6.gif

witam Mamusie;-)

wszystkim solenizantom spóznione życzenia samych słodkości:tak::-)

u mnie cieńko z organizacją
na wszystko brakuje mi czasu
powoli zaczynam ogarnaić obowiązki domowe po przyjściu z pracy
tak aby mieć czas dla Marcelka i Samuelka
ale na moje przyjemności (internet:-p)juz niestety nie starcza dnia a jak siądę do kompa to padam jak kawka:cool2:

Marcelek ma się lepiej,w czwartek dostał nowy antybiotyk Sudamed
a Samuel jest troszkę zakatarzony ale w poniedziałek idzie do szkoły
w pracy ok

no to narazie tyle

pozdrawiam Was bardzo,bardzo mocno!!!

Marcelek nadal chory,dostał nowy antybiotyk.
Samuelek był na testach psychologicznych
i wyszło ze jest bardzo zdolny.
Dziecko w wieku 7 lat powinno miec srednio 88-90 a Sami miał 129- odpowiada to umysłowi 15-16 latka.
Patrycja od poniedziałku wskakuje na normalny etat 8h.

154631b3c34082a9.jpg

Pati gratuluję tak zdolnego synka :-) Mądre dzieci zawsze po mamusi:tak:
Marcelkowi dużo dużo zdróweczka życzę :tak:
Trzymaj się dzielnie Kobitko
wiecie co wczoraj oficjalnie powiedzialam mojej rodzince ze wychodze za maz :-) i jak nikt wczesniej nie chcial do mnie przyleciec, procz siostry to teraz wszyscy chca :wściekła/y:
ja planowalam skromne przyjecie a wlasciwie tylko zaprosic na jakis obiad i ciacho do restauracji swiadkow i meza rodzicow a teraz to nie wiem. niby sie ciesze ze przyleca ale troche popsulo mi to plany :baffled::baffled:
Wisienka ale Ci się weselisko szykuje ho ho ...:tak::tak::tak::-)
Gratulacje dla Amandy:-) Zdolniacha:-)

Inguś wreszci śpi. Mam nadzieję, że pośpi parę godzin, bo dzisiaj dała mi trochę w kość;-) Byłyśmy na zakupach, kupiłam sobie dwe bluzeczki i kolczyki:-) ale zimno się zrobiło i wróciłyśmy do domu i na tym się moje zakupy zakończyły;-) Ale lepszy rydz niż nic;-) A później pojechałyśmy jeszcze z psiskami do lasu. Ogólnie dzień w miarę spoko:-)
Bira dzięki:tak:
Super że zakupy Ci się udały
ale super!gratuluje aluska:-)
Dzięki Kathhe :-);-)

ogólnie nie jest tak źle ale zasypia mi dość późno bo jak jest mój mąż to między 22-22,30 a jak jesteśmy same to 21-21,30 i jak się obudzi około 4 rano to biorę ją do siebie do łóżka wtedy pośpi do 6 lub 7.Kurcze trochę ją przyzwyczaiłam do tego spania ale jestem już leniwa przy drugim i nie chce mi się jej utulić do snu i przekładać.Trochę mi wstyd bo tak nie powinno być:confused: no ale cóż

Beata u nas jest tak samo :tak: nie ma co robić sobie wyrzutów dobrze że przynajmniej część nocy przesypiają w swoich łóżeczkach :happy2:;-)

Herbatkę już podaję :-D:-D:-D

dzień dobry:-)

Elbra zdrówka dla Ciebie i Piotrusia...biedaczek:-(
Jagoda super że z bioderkami ok;-)

Co do spania:
Kapik śpi sam w łóżeczku a koło 6 idzie do nas poleżeć:-) łóżeczko ma w naszej sypialni:-)
ale ładnie wy szalejecie w nocy:-) o kurcze:-) my o 2 to już po karmieniu jesteśmy i spimy dalej:-) hihih

a mam do was pytanko jak w nocy karmicie maluchy to je wyciągacie z łóżeczka czy normalnie w łóżeczku butle (butelkowe mamy;-) ) dajecie??

Sabinko ja podaje w łóżeczku i czasem biore a czesem nie do odbicia.

Heheh Wisienka widze ze po nocy wstac nie mozesz,ja od 8 na nogach hihih i od rana sniadanko przygotowuje bo mialam rodzinke tak jak pisałam i trzeba ugoscic.
Spałam w jednym łózku z 2 dzieci i jestem cholernie pokopana,nigdy wiecej sie na to nie zgodze.

Uciekam na sniadanko:-)

Dzień doberek!

Stuk puk kawusią...ale u nas pogoda..bleee:dry:

Moje dziecko wreszcie nadrabia zaległości w obrotach i przewracaniu sie bo jak była unieruchomiona kocykiem to nie dała rady sie ruszyć na boki wogóle. Własnie leży na macie i próbuje obrócić sie na brzuszek...prawie jej sie udaje:tak::-D

reklama
widze ze sparawa spania ....
no to moze pytanie ... u kogo dziecko spi w lozku rodzicow , u kogo we wlasnym lozeczku ale w sypialni rodzicow , a u kogo w oddzielnym pokoju

niki spi w swoim lozeczku u nas w sypialni ...i generalnie zasypia po jedzeniu dosc szybko ,jak go nakarmie odkladam do lozeczka troche poglaszcze i juz

w koncu tego roku bedziemy sie pewnie przeprowadzac i w tedy bedzie moze pokoj dla malego bo naazie nie mamy miejsca

My mieszkamy z teściami i dużego wyboru nie mamy ( jeden pokój) :sorry2: Amanda śpi na początku w swoim łóżeczku a jak przychodzi pora karmienia to już z nami może również dlatego że ja podczas karmienia szybciej zasypiam niż ona:-p i nie ma kto jej do łóżeczka odłożyć bo mężuś też śpi :sorry2:

Hej Dziewczynki!

Wpadłam sie pochwalić ze z bioderkami Blanki juz wszystko ok-byłyśmy dzisiaj na kontroli. Jeszcze tylko na noc dawać kocyk. Ogólnie jest duża poprawa:tak:

Elbra dużo zdrówka!!!
Aluśka gratulujemy, zdolną masz córeczkę!

Jagoda dziękuję :-)
Super że z bioderkami Blanusi już jest wszystko w porządku :happy2: Dzielna z niej dziewczynka :yes::wink:

Wisienka
,Women dzięki za gratulacje :tak:

No Aluśka ale Dorianek sie duży urodził,wiec duzy jest od urodzenia;-)

Gratuluję,mój nawet o tym nie mysli.
z brzuszka na plecki owszem ale nie na odwrót :-)

Women ale Twój Dorianek już podwoił swoją masę urodzeniową a mojej pyzie jeszcze trochę brakuje :tak:
A co do obrotów to pewnie dlatego że ja ją rzadko kładę na brzuszek bo płacze i nawet nie myśli o podnoszeniu główki a tym bardziej o przekręcaniu :sorry2: Ale skoro już potrafi w jedną stronę to i w drugą też powinna się szybko nauczyć :confused:

Do góry