reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

Lilu - ja też o tym kiedyś pomyślałam ;-)W dodatku przed samym zajściem w ciążę kupiliśmy z moim B ogromny zapas podpasek, bo kiedyś się na mnie wkurzył, że schodzą u nas jak świeże bułeczki i zmieniam je chyba co 5 minut, więc żeby nie biegać co chwilkę do sklepu kupiliśmy chyba z 10 paczek i teraz leżą w domu pod łóżkiem zapakowane i czekają na połóg i okres (bo już kolejnego okresu nie dostałam).

reklama
Ja kupiłam na allegro wkłady też 3 paczki. Ale ja wiem czy są takie wielkie:confused: te bella maxi chyba są większe:eek: No i super, bo nie maja tej folli i na początek to dobre rozwiązanie. A i tak zmienia siete podkłady co chwilę więc pójdą raz dwa. Majtki biorę chyba swoje zwykłe..mam nadzieję, że można:eek:
W razie czego kupiłam kilka podkładów na łózko 40/60cm co by sienie bać o wielką plamę.

A co do szamponu suchego to ja zawsze kupuje taki w sprayu - polecam poprostu rewelacja. Tylko spryskac wlosy wetrzec i wyczesac i wloski jak po umyciu.
Dziewczyny, ja pierwsze słysze o suchym szamponie do włosów...poprosze o jakas fotke co by wiedziec jak mniej wiecej wyglada.

ja mam przetłuszczające się włosy i tak normalnie muszę myc codziennie, a jak zrobie co dopiero pasemka to co 2 dni bo są przesuszone i moja fryzjerka mi powiedziała ze po tym suchym szamponie nie będa wyglądały tak jak po umyciu, zreszta ja szybko myje głowe jak muszę, więc w szpitalu też problemu nie będzie raczej, dzidzie najwyzej zostawie pielęgniarce a sama skoczę pod prysznic.

Mi powiedzieli w szpitalu żebym wzieła tak ze 2 ręczniki ale ciemne przeznaczone na zniszczenie, bo zalecają wietrzenie krocza i wtedy co leci to na ręcznik, trochę mnie to zdziwiło :baffled:, no ale jak mówią to wezmę na wszelki wypadek.

wietrzenie krocza:-D fajnie brzmi

Dokladnie, to najlepsze lekarstwo na naciete , gojące sie krocze. Trzeba lezec bez majteczek, podklad pod pupą i wietrzyc :-) I oni tego bardzo pilnowalai, jak cos bylo nie tak, slimaczylo sie to wysylali babeczki na oddzial septyczny -tzw ropny ( buuu) i tam dzieci nie dawali, takze lepiej wietrzyc, mysc tantum rosa i suszyc dokladnie krocze.
Mnie do szpitala nie pozwolili zabrac majtek- wcale!( obecnie jak dzwonilam) Tylko te z siateczki do podtrzymania podpaski-ligniny.
A po pierwszym porodzie lało się pamietam ze mnie bardzo ponad tydzien, pozniej to juz do 4 tyg tak jak zwykly okres. Do 6 tygodni nadal lochie - czyli odchody z macicy czyszczącej sie- to juz takie zabarwione upławy, ale nadal trzeba nosic podpaski. Dlatego mówi się, że połóg trwa 6 tygodni i tak jest.

mi też wietrzenie baaardzo pomagało, dlatego swietnie sprawdzają się majtki z siatki i podkłady beż foli- żeby jak najwięcej powietrza się dostawało....

reklama
no to będziemy wietrzyc :)

dziewczyny a tantum rosa to żel do hig. czy raczej taki proszek co się z woda rozrabia, bo myślałam o tym żeby kupic, albo laktacyd, ale chce zel, teraz uzywam plivia fem bo miałam infekcje i lekarz mi zalecił, ale drogi i mało go jest raczej.

Do góry