reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

Co do Tantum Rosa to jest naprawdę godne polecenia. Co do studentów to tak jak napisała kalcha, że niestety gdyby każdy pacjent odmawiał studentom bycia przy obchodzie to lekarzy by nie było. Też byłam studentką w szpitalu i całe szczęście spotykałam tylko takie pacjentki, które nie miały nic przeciwko mojej obecności, a wręcz były wdzięczne często za pomoc i poświęcony im czas wtedy gdy lekarze i położne go nie mięli bądź nie chcieli mieć. I niestety taka jest prawda, bo student stara się zrobić wszystko tak, żeby to pacjent był zadowolony, a lekarze często tak, żeby to było szybko i żeby mięli to już z głowy, bo czas na kawę się zbliża. Dlatego ja nie zamierzam utrudniać praktyki studentom ;) Nawet 15, a co tam ważne, że maleństwo będzie przy mnie ;))

reklama
Gusia ja tez uzywałam Plivia fem, jak miałam infekcje w zeszłym roku. Ale masz racje, ze drogawy jest i mało wydajny. A jesli o laktacyd chodzi, to gdzies wyczytałam, ze lepszy w postaci nie zelu, tylko płynu.

A Tantum Rosa rzeczywiscie drogawe, ale ja zawsze mam w pogotowiu, jak by cos nieproszonego sie przytrafiło (np. jakies upławy). A w zeszłym roku to robiłam sobie irygacje z tego, + leki, i pomogło na grzybka.

Gusia jedna saszetke rozpuszcza sie w poł litra przegotowanej wody.
I najlepiej sobie przelac do buteleczki, zeby mozna było sobie rozpylac.

kinia ja tez się zgadzam, ale dla mnie 15 to za duzo ,1-2 ok. nie wyobrazam sobie jak chmara 20paro latków czyli moich rówieśników patrzy na mnie rozkraczoną, a wieczorem idą sobie na piwko do baru i nagadują o tym co naogladali się w szpitalu. nie wiem może jestem jakaś przewrażliwiona , ale raczej jestem niesmiałą i wstydliwą osobą i dla mnie pójśc do ginekologa i się rozkraczyc to juz mega wyczyn:-(

wiecie co - miałam ropień w piersi, robili mi zabieg w znieczuleniu, budzę się, patrze a ubiera mnie młody facet- nie przypominam sobie go przed zabiegiem, a wokół mnie kręci się jakies 10 osób nie wiadomo skad, ja z cyckami na wierzchu, ledwo żywa po tym znieczuleniu, zaczełam prosic żeby wyjeli mi wenflon, i nikt tego nie zrobił, więc wyszłam na korytarz i sama to zrobiłam, byłam tak przestraszona i zagubiona, nikt wogóle się mna nie zajął, wyszłam i gdyby nie moja mama która zobaczyła że wyjmuje to cholerstwo, przestraszona weszła na sale zabiegową i zrobiła awanture jak to możliwe ze dziewczyna po zabiegu wychodzi z sali i nikt tego nie widzi.
to był mój jedyny raz w szpitalu i jakoś taki ogrom lekarzy z tym mi się kojarzy, nie wiem co to było za znieczulenie ale byłam nie przytomna, a jak się obudziłam to nie kontaktowałam za bardzo, dlatego chyba wyszlam.

kasik dzięki za wytłumaczenie, ja myślałam ze tą saszetkę się rozpuszcza i muszę się w tym myc:-D a to się rozpyla- nie pomyślałam o tym, w takim razie kupie ten tantum rosa:tak:

Ostatnia edycja:
Wczoraj juz wypralam torbe do szpitala wiec jakos pod koniec sierpinia zaczne sie powoli pakowac:)
zobacze co lekarz mi powie w srode bo mam wizyte,czy juz ustali termin cesarki czy jeszczce nie,chociarz bym wolala wiedziec kiedy beda mie ciac i nastawiac sie juz powoli psychichnie:)
Milego dnia!!
m/]
xnw4w1d3b98t491i.png
[/url]

Kochna a manicure, pedicure, makijaż, fryzura?ja się tak sote mojemu przystojnemu dr nie pokażę... no i córa też jak zobaczy mamę to się nie przestraszy...

maniki i pedi mialm zrobiony dzien wczesniej,masaz stop i przytulanie jak dla mnie przyspiesza porod.:-D
koloru nie mozna, bo ewentualne zakazenie krwi czy problemy z krazeniem poznaje sie po plytce na paznokciu:tak::tak::tak:tak samo przy cc paznokcie nie moga byc w kolorze:-p

podejrzewaam,zepo kilku-(NASTU)godzinach wicia sie jak piskosz na lozku fryz lekko moze sie zeformowac:eek:a makijaz masz gwarantowny kochanie- czerwona buzia z wysilku a potem smoky eyes - przez jakies 3msc:-D:-D:-D:-D

a gina mialm mega przystojnego przy porodzie,zalowalam,ze wygladam jak po gonitwie przez dzungle a tu taki fajny gin:rofl2:

wiec w sumie fajny wyglad i jakas wesola koszulka do rodzenia bardzo poprawia samopoczucie:tak:

tak samo z wygladem po porodzie, wziasc prysznic, umyc wlosy, fajna pizamka/koszulka, nawet lekki podklad na buzie albo korektor pod oczy
:-)j

a mialam takie since pod oczyma,ze straszylam niczt na halloween, wiecteraz biore delkatny podklad i korektorek:-po co!
a teksty typu "o jaka dama, przyszla rodzic czy na bal???:crazy:"puscic mimio uszu;-)

Ja uzywam plynu Lactacyd i jak dla mnie jest rewelacyjny.

co do makijazu itp to nawet teraz jak bylam te 3 dni w szpitalu to nie malowalam sie wogole bo nie mialam weny..wiec na porodowke tez nie mam zamiaru.. chyba ze zlapie mnie w momencie kiedy bede odpicowana hehe.

Ja kupilam majtasy jednorazowe w rozmiarze M i wklady poporodowe i musze jeszcze kupic te majtki z siateczki.

kasik dzięki za wytłumaczenie, ja myślałam ze tą saszetkę się rozpuszcza i muszę się w tym myc:-D a to się rozpyla- nie pomyślałam o tym, w takim razie kupie ten tantum rosa:tak:

Guusia ja tym sie podmywałam normalnie. Tylko ze gdzies w gazecie wyczytałam, ze lepiej sobie rozrobic i przelac, i psikac. Wiec musze tak spróbowac.

mi kolezanka mówiła ze ona tamtum rosa rozrobiła sobie w butelkach po wodzie z dziobkiem takim, wiecie...małe butelki te o,5l chyba i za pomoca takich butelek sobie psikała. Ja zamówiłam sobie taka ala pompke irygator do psikania, sprzedaja do kompletu z tamtum rosa jak sie chce.

do tantum rosa można kupić specjalny irygator...ja mam to taka harmonijkowa butelka z patyczkiem na końcu, który na samej końcówce ma pełno dziureczek, po napełnieniu butelki wkłada się patyczek do pochwy i naciska butelkę i płucze się pochwę...jak dla mnie rewelacja...czesto przy infekcjach używam.....

nie mogę się nadziwić, ze wy wszystkie bierzecie koszuli do porodu u mnie w szpitalu nie pozwalają swoich, dają takie szmaty obdarte i krótkie, ze ci wszystko widać...MASAKRA...a po porodzie też w szpitalnych trzeba leżeć ja swojej nawet nie mam co zabierać.....szkoda bo też chcę ładnie wyglądać

co do make up-u ja robię nawet na poród lekki podkład bo wiecie ja mam takie plamy na twarzy, ze bez wyglądam jak przez sitko popryskana bronzerem :-D a manicure i pedicure to nie ruszam się z domu bez wypielęgnowanych pazurków to mój fetysz :-D

reklama
tantum rosa swietne, uzywalam po porodzie psikając sobie wlasnie z butelki z dziubkiem
A mam pytanko, na ile przed porodem robicie sobie pedicure, bo ja mam klopot ze schylaniem teraz i zeby cokolwiek przy stopach zrobic to akrobacje niezle wyczyniam hahahaaha

Do góry