reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

kup w aptece i zrob sobie w domu, jaki problem:-p
najlepiej ENEMA lub Phospo Laxative:tak:

jak tylko zaczela sie akcja - odeszly mi wody:-p
ciepla kapiel potem zrobilam sobie lewatywe,potem prysznic, wysuszylam wlosy, krem na buzie,delikatny podlad etc;-);-);-) i na porodowke:-D

reklama
Kochna a manicure, pedicure, makijaż, fryzura?ja się tak sote mojemu przystojnemu dr nie pokażę... no i córa też jak zobaczy mamę to się nie przestraszy...

Kochna a manicure, pedicure, makijaż, fryzura?ja się tak sote mojemu przystojnemu dr nie pokażę... no i córa też jak zobaczy mamę to się nie przestraszy...

No wlasnie ja tego nie zrobilam i moj M mowi , ze nasz synus jest do dzis ciezko przestraszony.
A do listy mozna jeszcze dopisac paczuszke chusteczek do higieny intymnej , one sa bardzo przydatne.

monia manicure i pedicure odpuszczamy bo i tak paznokcie nie mogą byc pomalowane bo albo ci je zmyją kulturalnie albo zdrapią wiec bez lakieru :)

hehe ja do porodu to raczej bez makijażu ale po to musi być. Pamiętam jak Miłoszka rodziłam i przyszła laska do porodu w makijażu, potem wyglądała jak z horroru bo od płaczu wsio jej sie rozmazało i straszyła innych na oddziale - no ale pewnie myślała że to szybko pójdzie i bezboleśnie i z pięknym makijażem pierwsze zdjęcie będzie z maleństwem mieć ;)

Gaja - słyszałam podobne historie. Koleżanka mi opowiadała jak na oddział przyjechała taka laseczka - włosy wyprostowane, idealny, perfekcyjny makijaż, a jak urodziła i zobaczyła ją już po porodzie, to gdyby nie szlafroczek to by jej nie poznała - podobno wyglądała jak zaniedbana, brzydka dziewucha.

Ja się tam nie przejmuję - ja i bez makijażu, tapety itd wyglądam podobno pięknie (tak przynajmniej twierdzi mój B) ;-);-)

Ja zrobie wczesniej henne brwi i rzęs, na buzie tylko lekki puder i juz bede czula sie lepiej.Ja troche starsza jestem od Was. I musze juz myslec o spiłowaniu zelu na paznokciach, bo rzeczywiscie paznokcie u rak maja byc gole bez lakieru, zelu, tipsow, zeby mogli monitorowac ukrwienie w razie czego.Aha i zamowilam wraz kosmetykami hipp dla malutkiej opakowanie suchego szampona, tak w razie jakbym ze dwa dni nie dala rady włosków umyc, nie wiem czy to cos dziala, ale moze jednak.

o rany , dziewczyny , jestescie mocne :-) Przez mysl mi nigdy nie przeszlo zeby sie wypacykowac do szpitala ( jedynie oko musi miec tusz i tyle ) , nawet po porodzie ( tylko oko !!! ) a wlosy se splatalam we francuza albo w koka co by wygodnie mi bylo . Teraz tez tak napewno bedzie . A co do pazurkow to zawsze mialam juz skrocone ( choc z wielkim bolem bo byly wybitnie mocne, zdrowe,ladne i dlugie ;-) )

Dzis wlasnie se zakupilam wkladki laktacyne , chusteczki do pupci dla niunkow , laktator ...
Zastanawiam sie nad pieluchami ... napewno pampersa zakupie , ale czy widzialyscie na allegro takie wkladki do pieluch tetrowych co to pochlaniaja wilgoc ? Sa pakowane po chyba 100 sztuk i kosztuja kilka zlotych . Jak znajde to linka podam . juz mam http://allegro.pl/item1168608992_canpol_wklady_do_pieluch_100_12_szt_gratis.html

Ostatnia edycja:
Czym ja się przejmuję do szpitala to jedynie to żeby zdążyć się wydebilować przed... Jak mi odejda wody albo dostanę skurczy to mam nadzieję, że będę miała głowę do gimnastyki z włoskami tu i ówdzie. A makijaż olewam w końcu położna i lekaż będą mi głównie w inne okolice zaglądać...

reklama
Ja zrobie wczesniej henne brwi i rzęs, na buzie tylko lekki puder i juz bede czula sie lepiej.Ja troche starsza jestem od Was. I musze juz myslec o spiłowaniu zelu na paznokciach, bo rzeczywiscie paznokcie u rak maja byc gole bez lakieru, zelu, tipsow, zeby mogli monitorowac ukrwienie w razie czego.Aha i zamowilam wraz kosmetykami hipp dla malutkiej opakowanie suchego szampona, tak w razie jakbym ze dwa dni nie dala rady włosków umyc, nie wiem czy to cos dziala, ale moze jednak.
Ja tez robie henne brwi i rzes , zeby potem nie straszyc. Po porodzie pamietam tylko , ze mialam wlosy w strasznym nieladzie, okropne cienie pod oczami oraz zrobila mi sie opryszczka na ustach ( przez co musialam caly tydzien chodzic w masce chirurgicznej, bo ten wirus jest dla niemowlaka niestety smiertelny) i odrazu zwalili mi sie odwiedzajacy.

A co do szamponu suchego to ja zawsze kupuje taki w sprayu - polecam poprostu rewelacja. Tylko spryskac wlosy wetrzec i wyczesac i wloski jak po umyciu.

Do góry