reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

reklama
Ja dostałam od przyszłej babci prezencik który był właśnie kupiony z myślą o wyjściu ze szpitala i chyba właśnie w to ubiorę maleństwo. Do tego mam jeszcze białe body. Połowa września nie powinna być chyba zimna więc do tego pewno jakiś kocyk wystarczy no i do samochodu :)

Zdjęcie0083.jpg

asik jaka słodzitka ta Twoja mała, teraz tylko czeka na drugą dzidzie az przyjdzie na swiat.

ja na wyjscie ze szpitala mam przygotowane body, skarpetki, i taki futerkowaty dresik: półśpiochy i bluza z kapturkiem, ajne i cieplutkie w razie czego. Tylko czapeczke musze dokupic, bo ogólnie mi brakuje czapeczek.

choliba a ja nadal niespakowana do szpitala a o rzeczach na wyjście to już w ogóle nie ma co mówić, ja nie wiem na co ja czekam??!!!!:szok::szok::szok:

Asiek jaka ta Twoja corcia slodka.
Ja dostalam od mamy taki dresik welurowy i pewnie go wezme do szpitala. Tylko tak sie zastanawiam, bo u mnie to bedzie poczatek wrzesnia, czy pod dresik mam zalozyc tylko body?

mb chyba body wystarcza, zreszta powinno byc jeszcze w miarę ciepło- bynajmiej tak mi sie wydaje- zresztą to i tak tylko kilka metrów ze szpitala do auta, ja jeśli bedzie niepogoda to zawinę dzidzie w kocyk/rozek

Dzięki dziewczyny kochane jestescie :*

jakos dam radę, najgorsze jest to że ja nie mam tu nikogo blisko za bardzo,ale poproszę przyjaciółkę, zresztą ja jestem taka ze wolę wszystko sama, tego mnie nauczyło życie( może nie długie ale dało popalic)

ale pewnie jak juz urodzę to będe tak przejęta maluszkiem że zapomne o wszystich smutkach :)i o tym że w szpitalu trzeba siedziec:)
dobrze ze już tą torbę mam spakowaną, tylko nie mam gdzie pampersów włożyc i rożka , wsadzę w jakąs torbę na zakupy, a co :D

Gusiu po porodzie pierwszy dzień to się odpoczywa sporo-śpi itd, drugi podobnie,a trzeci jakoś zleci. Poród to wielki wysiłek dla mamy i dzidziusia i oboje odpoczywają głównie-ja tam nawet nie wiem jak i kiedy mi te dni zleciały w szpitalu-zobaczysz będzie ok :tak: A jeśli przyjaciółka jest od serca to poproś ją o obecność podczas porodu-taka bliska kobieta jest niezastąpiona nawet jeśli sama nie rodziła to będzie podporą:tak: A jak to dobrze wpłynie na waszą przyjaźń-na bank ją scementuje:tak:

reklama
Moja torba - a raczej walizka - jest tak pełna, że nie mam gdzie włożyć szlafroka. Małż powiedział, że weźmiemy drugą torbę a ja tak sobie myślę czy to nie głupio tak z tobołami do szpitala? Ale w sumie mam same potrzebne rzeczy według listy i własnych potrzeb...

Do góry