reklama
kalcha
Fanka BB :)
No dobrze dziewczyny my tu gadu gadu a ja nadal nie wiem co mam przygotować na wyjście małej gdzieś tu to było ale nie umiem odszukać... A chciała bym tą chol...ą torbę spakować do końca cały czas wydaje mi się że nie mam wszystkiego...
ufff ... ja sie wstepnie dopiero popakowalam , teraz musze wszystko z toby wywalic i ze spisem porownac czy czegusik nie przegapilam . A dla dzieciakow to w ogóle musze garderobe wymienic , bo jak sie dowiedziala z jaka waga sie urodza to to co spakowalam bedzie dla mlodszej corki na lalke
kalcha , ja spakowalam to co napisala Joasia M , czyli kaftanik lub body, śpiochy, skarpetki, czapeczkę, niedrapki, jednego pampersa i jedną pieluchę tetrową, no i malutki kocyk jakby bylo chlodniej . Tego wszystkiego mam x 2 ! to dosyc pokazna torebecka wyszla .
Tylko sie zastanawiam czy wziac gondolki z wozka czy foteliki samochowe zeby ich spoakowac ...
kalcha , ja spakowalam to co napisala Joasia M , czyli kaftanik lub body, śpiochy, skarpetki, czapeczkę, niedrapki, jednego pampersa i jedną pieluchę tetrową, no i malutki kocyk jakby bylo chlodniej . Tego wszystkiego mam x 2 ! to dosyc pokazna torebecka wyszla .
Tylko sie zastanawiam czy wziac gondolki z wozka czy foteliki samochowe zeby ich spoakowac ...
Ostatnia edycja:
Evika - nie wolno przewozic dzieci w gondolach, musza byc foteliki dla niemowlat, prawidlowo przypiete pasami
tam gdzie ja bede rodziła to znowu do fotelika nie pozwalaja wkładac, siostra dzidziusia wkładała do takiego wkładu co jest w niektorych wozkach głebokich (nie wiem jak to sie fahowo nazywa). Dziwne, ale tak było jeszcze w maju, wiec teraz pewnie tez.
kerna
http://www.lauraziobro.pl
co do gondolki to miałam przeżycie i zapewniam że nie jest bezbezpieczna Jechałam z Miśkiem w gondoli z tyłu, droga pusta, wszytko git. Aż tu nagle baba mi przed maskę wyjeżdża z bocznej. Ja na hamulec, a gondolka co?? Praktycznie obróciła siedo góry dnem!! Michał był przypięty był w gondoli i nie wypadł, ale pewnie też dzięki temu, że drugą reką go złapałam...no taki maluch 2kg to nie widoczny we wszelkich pasach...odradzam..
Angelus3376
Mama Natana&Jordana&Wiki
Dziewczyny za wczasu najlepiej zapakujcie sobie wodę do picia, bo ja np. spakowałam praktycznie wszystko, ale wodę jakoś zostawiałam na później (bo przecież to kupi się wszędzie) i w rezultacie zapomniałam o niej w ogóle jadąc do szpitala i koszmarnie chciało mi się pić i nie miałam nic. Posunęłam się nawet do napicia się wody z kranu w łazience.
Jeśli natomiast chodzi o ubranka dla Maluszka, to ja zabrałam ze sobą 3x śpioszki, 4xbody zakładane, 2x pajacyk bawełniany + ubranka na wyjście i powiem szczerze,że wystarczyło na styk, a leżałam tylko 3 doby. Siostry wykąpały mi Małą 4h po porodzie i ubrały w moje ciuszki, potem wieczorna kąpiel po raz drugi i znów czyste ciuszki i tak z byle powodu przez wszystkie dni.
Pieluszek jednorazowych Huggies miałam jedną małą paczkę (27szt), kupa co pielucha, karmienie piersią i wystarczyło, a nawet przywiozłam kilka do domu. W razie czego zawsze mąż może dowieźć.
Tyle mogę pomóc, bo ja już po, to mądra jestem
Jeśli natomiast chodzi o ubranka dla Maluszka, to ja zabrałam ze sobą 3x śpioszki, 4xbody zakładane, 2x pajacyk bawełniany + ubranka na wyjście i powiem szczerze,że wystarczyło na styk, a leżałam tylko 3 doby. Siostry wykąpały mi Małą 4h po porodzie i ubrały w moje ciuszki, potem wieczorna kąpiel po raz drugi i znów czyste ciuszki i tak z byle powodu przez wszystkie dni.
Pieluszek jednorazowych Huggies miałam jedną małą paczkę (27szt), kupa co pielucha, karmienie piersią i wystarczyło, a nawet przywiozłam kilka do domu. W razie czego zawsze mąż może dowieźć.
Tyle mogę pomóc, bo ja już po, to mądra jestem
reklama
Angelus - no pewnie, ze madra juz jestesi jaka Kochana, ze nam doradzaszzwlaszcza z ta woda, bo u mnie tez juz dawno torba spakowana, ale wode odkladalam na pozniej
Evika - jakis nonsens, tam gdzie nie pozwalaja dziecka wkladac do fotelika, niech zapoznaja sie z przepisami!przepraszam, ze tak ostro, ale prawo zabrania przewozenia dzieci bez fotelika!jestem w Irlandii, ale wiem, ze w POlsce przepisy w tej kwestii sa tez juz ujednolicone z europejskimi!tutaj, przewozenie dziecka bez fotelika, podchodzi pod oskarzenie umyslnego narazania zycia dziecka!!!!bierz foteliki i sie nie zastanawiaj!!!tymbardziej, ze masz dwojkewiec 2 gondole przypiac pasami na tylnym siedzeniu, to raczej niemozliwejedna duza , tez ciezko...
Evika - jakis nonsens, tam gdzie nie pozwalaja dziecka wkladac do fotelika, niech zapoznaja sie z przepisami!przepraszam, ze tak ostro, ale prawo zabrania przewozenia dzieci bez fotelika!jestem w Irlandii, ale wiem, ze w POlsce przepisy w tej kwestii sa tez juz ujednolicone z europejskimi!tutaj, przewozenie dziecka bez fotelika, podchodzi pod oskarzenie umyslnego narazania zycia dziecka!!!!bierz foteliki i sie nie zastanawiaj!!!tymbardziej, ze masz dwojkewiec 2 gondole przypiac pasami na tylnym siedzeniu, to raczej niemozliwejedna duza , tez ciezko...