reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja dodaję do np naleśników z butelki i nic mu nie było ale tak do picia nie dawałam jeszcze

reklama
u nas czas tak zapiernicza ze nie wiem kiedy to zleciało bo dopiero zastanawiałyśmy się co na dzień dziecka kupić a tu już zakończenie roku za tydzień...no kiedy ten czas leci???
w poniedziałek musze iść do pracy załatwić formalności
Ksawerek jest szczesliwym posiadaniem kolejnych ząbków czyli ma już 9 wszystkich:)
Uwielbiam patrzeć jak je:) tak pięknie nie umiem tego opisać:) to trzeba zobaczyć:)

Julia 9 ząbków? :) My mamy tylko dwa, ale widzę, że zaraz pojawią się kolejne dwa na górze, a szpara między nimi będzie stąd do tamtąd :)

Ja nie dawałam krowiego mleka bezpośrednio, ale zjada już różne produkty, które je zawierają. Dobrze, że przeczytałam o naleśnikach, dzisiaj zrobie mu chyba placki z płatków owsianych :)

Witajcie
I znowu niedziela oby tylko nie padalo[emoji5][emoji5]
Julia 9 ząbków? :) My mamy tylko dwa, ale widzę, że zaraz pojawią się kolejne dwa na górze, a szpara między nimi będzie stąd do tamtąd :)

Ja nie dawałam krowiego mleka bezpośrednio, ale zjada już różne produkty, które je zawierają. Dobrze, że przeczytałam o naleśnikach, dzisiaj zrobie mu chyba placki z płatków owsianych :)
Hope tak ma 1,2,4 na górze i jedynki i jedna dwójkę na dole [emoji5]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki Iwona za zaproszenie. Kto wie, moze bede w okolicy kiedys :)

U nas o dziwo noce sa lepsze, ale łobuz ma problem z drzemkami w dzień. Czyli prawie jak zwykle :p Na szczescie humor ma bajeczny i nawet sie sam pobawi, wiec jakos daje rade, ale wieczorami jest juz maksymalnie przemeczony biedaczek. Wczoraj np nie spał od 11:30 do 19 :( Nie chciał drzemać.

Wakacje miałam nad Jeziorskiem spędzić, ale jednak padło na Uniejów. Dzięki Kamejka za namiar na domki, akurat były wolne w sierpniu :) Jedziemy całą gromadą, ja, mąż, synek i teściowa :) Oby pogoda dopisała. Będą dwie babcie na miejscu to może z mężem będziemy mieli czas dla siebie!!

Hej Dziewczynki, co u Was?
Jestem już rok (albo trochę ponad) z Wami ;)
Powiem Wam coś śmiesznego, mój maluch maszeruje po podłodze drewnianej i chce zjadać słoje :) Już robi to ponad tydzień i nie wiem co mu się w tym podoba jak to tylko inny kolor. Wczoraj zaczął mówić dada więc mamy postęp.
Sara też lizała płytki, a w kąpieli lubiła sobie polizać pianę ;) Dziecko poznaje świat poprzez smak, więc chyba są to widoczne objawy tego.

Placki i naleśniki są super do jedzenia, Sara lubi i potrafi je jeść :) Daję jej coraz częściej kawałki, ale nie wszystko ogarnia, ogólnie za bardzo nie żuje tylko połyka, więc nie mogę jej dać np. makaronu albo warzyw w słupkach.

U nas o dziwo noce sa lepsze, ale łobuz ma problem z drzemkami w dzień. Czyli prawie jak zwykle :p Na szczescie humor ma bajeczny i nawet sie sam pobawi, wiec jakos daje rade, ale wieczorami jest juz maksymalnie przemeczony biedaczek. Wczoraj np nie spał od 11:30 do 19 :( Nie chciał drzemać.
Może taki czas, może ma za dużo bodźców, a może trzeba coś zmienić z drzemkami. Sara teraz ma 2 drzemki, bo na 3 nie szła za bardzo i też była zmęczona wieczorem. A bywają dni, kiedy prawie cały dzień nie śpi.

@kamejka , jak tam rehabilitacja Natalki? Są jakieś postępy?
Jakie macie pomysły na Dzień Ojca?

A u nas dalej smutno.
Pierwsze Wikus miał angine która przerodziła się w zapalenie uszu. Tydzień czasu zastrzyki.. niby przeszło a po dwóch dniach po zastrzykach wróciło. Obecnie zaczelismy 3 tydzień choroby i nowego antybiotyku i pojawiły się w buzi afty i plesniawki :( no i oczywiście zęby! Także ten, cieszcie się ze zdrowych dzieci bo mi już serce peka!

reklama
Cześć dziewczyny :-)
My pozazdroscilismy i dziś też wybraliśmy się do Borysewa. Młody zachwycony ale po licho matka go do zoo targala jak on zakochał się w kozach, które pewnie u sąsiadów bym znalazła :-D Chociaż lwy go nauczyły łaaaaa krzyczeć i zdzieral gardło je udając w drodze powrotnej. Zasnął za to powtarzając meee.

Nafoczka współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia może antybiotyki nie były trafione?

Do góry