reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Co do diety to gotuję osobno, ale często z podobnych produktów. My z racji alergii mamy ograniczenia. Ale słoiczki wcina ze smakiem jak coś :)

reklama
Julka rozumiem Cię, ja też jestem sama. Wczoraj mąż wrócił do domu po północy, codziennie wraca po 22. Nawet w weekend nie ma czasu. Czasem nie mam już siły i nic nie mogę z tym zrobić, a do tego dokłada się mieszkanie z teściami. Mów mu cały czas że Ci to nie pasuje, może zrozumie i to zmieni.

BasiaJulia od jakiegoś miesiąca daję cały słoiczek, wcześniej tylko pół zjadał. Nie wiem kto Ci tak powiedział, ale przesadził i to bardzo. Ja nie mam zdania co do klapsów bo to moje pierwsze dziecko. Nie pamiętam, żebym ja dostawała.

Lizzy super pomysł z przeszkodami. Przypomniałaś mi, że w Ikea jest taki tunel dla dzieci do kupienia.

Karolina ja za to słucham muzyki jak chodzę z małym na spacery, a on śpi. Nie wiedziałam, że słuchanie muzyki może mnie tak zrelaksować :)

Iwona wiem, że ciężko jest odpoczywać z takim małym szkrabem ale staraj się jak najwięcej. Bo jak szyjka będzie się skracała to mogą Cię położyć do szpitala, albo urodzi się wcześniaczek i też będziesz większość czasu spędzała w szpitalu, wtedy nie będzie Cię w ogóle w domu. A ile teraz ma szyjka?

Wczoraj Mikołaj jak raczkował to się przewrócił i płakał więc teściowa zaraz przybiegła. Później Mikołaj raczkował a ja udawałam, że go gonię, on wtedy się śmieje i ucieka :) To ona znowu ostrym tonem się do mnie zwróciła, że tak się nie robi bo on się przewróci jak będzie uciekał. Więc odpowiedziałam jej, że dzieci się przewracają i czy nie pamięta jak miała swoje dzieci.

Czytałam Wasze wypowiedzi o żłobkach i sama się zaczęłam zastanawiać nad żłobkiem. Ale u Nas nie ma miejsc na wrzesień. W jednym żłobku jest aż 43 dzieci na liście rezerwowej. Nic tylko żłobek otworzyć :)

Hope, ja u nas zapisałam w październiku. Tylko dlatego, że koleżanka mi mówiła, że to już czas. Gdzie wtedy o tym myślałam.

Za nami ciezka noc. Chyba zęby... Mamy wszystkie jedynki i górne dwójki. Co może być następne? Bo syn średnio daje sobie ,zajrzeć ;)

Lizzy powinny dolne dwójki teraz się pokazac:-) my na takim same etapie zębów jak wy:-)

Dzisiaj noc super:-) spanie od 20 do 6.30 bez pobudek :-)
Od rana lekka maruda, tylko mama i mama :-)

Wogole to zrobiłam ostatnie zakupy ubraniowe roz 80 i teraz już tylko 86bede kupować bo wiadomo że bluzeczki, sweterki, spodenki łatwo podwinac a 80 jest tak na styk:-)!

Mam takie pytanie : do kiedy dziecko ma jeść mleko? Tzn ile potrzebuje? Są jakieś wytyczne w tej kwestii? Bo Zosia tak ładnie je (odpukac) za ja bym już pomału mogła próbować odchodzić od mleka, pozostawiając np mleczne śniadanko :-) i narazie jeszcze cycuś nocny :-) czy to Jeszce za wszesnje i zostawić np 2-3razy mm i tylko,, normalny,, obiadek i przekąski do tego?

Heeeej!

Oj o wychowywaniu to mogę Wam ksiązke napisac :D uwielbiam teksty "moze chce jej sie pic?" i kiedys nic nie odpowiadalam a teraz? "Ja jestem MAMĄ i ja wiem co ona chce". Miny bezcenne i cisza :D

Ja tam za klapsami jestem. Moze nie jakos drastycznie, ale tak jak bylo wspomniane ze my na klapsach wychowani i kazdy zyje. Przelozyc na dupe i do kąta to nie wyrok.

Jak ja czasami widze jak rodzice na wszystko pozwalaja to szok. Bylam u kolezanki i ma malego 10msc i 5lat to ten 5letni mi na glowe wchodzil!

Co do odstresowania to ja tez slucham muzyki a jak jade z Ania autem to spiewam. :D

Julka- oj to wierzę, ze masz ciezko. Szwagierki facet wyjezdza na 2msc i wraca na tydzien a maja 5letnie dziecko :( smutne to.

Iwona- zwierzaki sa swietne do uspokajania...ale moj kot to czub :D

Zębole tez wychodza, ale dziwnie bo 2 ma u gory i na dole i dolne jedynki a gornych brak :) jak patola :D

Ania jeszcze z 3 razy w dzien mleko wcina.

U nas dotąd były tylko dwie jedynki na dole. Dziś przylazla jedynka górna i kurcze idzie ewidentnie dwójka koło niej a na kolejną jedynkę się nie zanosi. Dopiero będzie szalowo wyglądał :-) cdn młody wstał

Hej.
BasiaJulia od jakiegoś miesiąca daję cały słoiczek, wcześniej tylko pół zjadał. Nie wiem kto Ci tak powiedział, ale przesadził i to bardzo. Ja nie mam zdania co do klapsów bo to moje pierwsze dziecko. Nie pamiętam, żebym ja dostawała.
Właśnie powiedziała mi to przyjaciółka, ona niby to w dobrej wierze, ale jakbyście przeczytały naszą rozmowę to widziałybyście, że przegięła. No sorry, ale takich tekstów to bym się po niej nie spodziewała. Ja rozumiem upomnieć, wyrazić swoje zdanie, ale zostałam potraktowana jak te laski, co wyrzucają dzieci z okien, bo nie mogą ich uspokoić. I jeszcze takie teksty typu "dziecko traktujesz jak zło konieczne, a tylko praca i praca". To że nie nadaję non stop o córce to nie znaczy, że ją zaniedbuję. Powiem Wam, że się miarka przebrała, zwykle jej odp., że godzę wszystko, że mam inne zdanie, że z dzieckiem nie trzeba siedzieć 24h itp., ale teraz jej pojechałam po tym, co mi się u niej nie podoba i że niedługo temu swojemu synowi wybuduje ołtarz i będzie bić mu pokłony. Jak uważa, że nie ma granic i mi może wszystko powiedzieć to ja uznałam, że też mogę nareszcie powiedzieć, co mi się nie podoba i też to skrytykować. Do tej pory tłumaczyłam sobie, że ok, lubi i chce siedzieć cały dzień z dzieckiem, chwilę się starali to też inaczej podchodzi, ale w końcu straciłam cierpliwość. To było 2 tyg. temu, nie odzywam się do niej, a widzicie, że emocje nadal są... :(

Lizzy powinny dolne dwójki teraz się pokazac:-) my na takim same etapie zębów jak wy:-)

Dzisiaj noc super:-) spanie od 20 do 6.30 bez pobudek :-)
Od rana lekka maruda, tylko mama i mama :-)

Wogole to zrobiłam ostatnie zakupy ubraniowe roz 80 i teraz już tylko 86bede kupować bo wiadomo że bluzeczki, sweterki, spodenki łatwo podwinac a 80 jest tak na styk:-)!

Mam takie pytanie : do kiedy dziecko ma jeść mleko? Tzn ile potrzebuje? Są jakieś wytyczne w tej kwestii? Bo Zosia tak ładnie je (odpukac) za ja bym już pomału mogła próbować odchodzić od mleka, pozostawiając np mleczne śniadanko :-) i narazie jeszcze cycuś nocny :-) czy to Jeszce za wszesnje i zostawić np 2-3razy mm i tylko,, normalny,, obiadek i przekąski do tego?
Asiu, miałam koleżankę, której córka praktycznie nie jadła w 2 półroczu życia mleka tylko normalne jedzenie. Zapytaj pediatrę na wizycie. Na pewno po roku można zrezygnować już z mleka, zostały jeszcze tylko 2-2,5 miesiąca, więc to już niedługo :)

Hej.

Właśnie powiedziała mi to przyjaciółka, ona niby to w dobrej wierze, ale jakbyście przeczytały naszą rozmowę to widziałybyście, że przegięła. No sorry, ale takich tekstów to bym się po niej nie spodziewała. Ja rozumiem upomnieć, wyrazić swoje zdanie, ale zostałam potraktowana jak te laski, co wyrzucają dzieci z okien, bo nie mogą ich uspokoić. I jeszcze takie teksty typu "dziecko traktujesz jak zło konieczne, a tylko praca i praca". To że nie nadaję non stop o córce to nie znaczy, że ją zaniedbuję. Powiem Wam, że się miarka przebrała, zwykle jej odp., że godzę wszystko, że mam inne zdanie, że z dzieckiem nie trzeba siedzieć 24h itp., ale teraz jej pojechałam po tym, co mi się u niej nie podoba i że niedługo temu swojemu synowi wybuduje ołtarz i będzie bić mu pokłony. Jak uważa, że nie ma granic i mi może wszystko powiedzieć to ja uznałam, że też mogę nareszcie powiedzieć, co mi się nie podoba i też to skrytykować. Do tej pory tłumaczyłam sobie, że ok, lubi i chce siedzieć cały dzień z dzieckiem, chwilę się starali to też inaczej podchodzi, ale w końcu straciłam cierpliwość. To było 2 tyg. temu, nie odzywam się do niej, a widzicie, że emocje nadal są... :(

Asiu, miałam koleżankę, której córka praktycznie nie jadła w 2 półroczu życia mleka tylko normalne jedzenie. Zapytaj pediatrę na wizycie. Na pewno po roku można zrezygnować już z mleka, zostały jeszcze tylko 2-2,5 miesiąca, więc to już niedługo :)
i prawidłowo zrobiłas zwracając jej w końcu uwagę

reklama
Do góry