reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Moj maz wyjechal w trase, ja sobie poplakalam I wzielam w garsc bo syn mnie nie oszczedza. Ja malo co planowalam, jedynie ze bede kp a nie wyszlo. Moj syn jest smoczkoholikiem, uwielbia rece I bujanie, ostatnio nie chodzimy na spacery bo ma katar a po zapaleniu oskrzeli boje sie powtorki, do tego jak byl chory to nauczyl sie ogladac teletubisie bo tylko wtedy dawal sie inhalowac wiec ja to chyba z jakiejs innej planety jestem ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez na tej planecie jestem:-) Jadzia uwielbia być noszona-królowa moja, smoczkiem również nie pogardzi a inhalacje tylko przy teletubisiach:-)

reklama
Hope, kupki sa bardzo rozne w zaleznosci od tego co zje :p

Dzis maly odmawia mleka!! Zjadl cala butelke o 8 i od tamtej pory nic a nic. Straszny placz jak tylko mu chcialam butelke podac. Wylalam dwie porcje mleka :( Zjadl za to chetnie porcje kaszki i kurczaka z warzywami. No nie rozumiem tego dziecka..

Juz tak mnie nerwy wziely dzis, ze poszlam wziac prysznic na uspokojenie (eh.. gdybym miala wanne..). Jak poszlam to mnie jeszcze wiekszy nerw wzial, bo musialam sobie najpierw ten prysznic umyc, bo wygladal jakby tam cos zdechlo dawno temu.. :growl:

Dziewczyny, ale np. z tym smoczkiem to dobrze, że go używacie czy śpicie z dziećmi :) Jeżeli Wam jest tak wygodnie i ma to plusy to czemu nie? Mnie się akurat tak udało, że tak, jak jest jest zgodnie z moimi wyobrażeniami. Jedyne co będę kategoryczna to ta elektronika. Myślę, że żłobki polskie nie są tak zaawansowane jak Flammie u Ciebie, a przynajmniej nie samorządowe i że nie będzie tabletów do dyspozycji. A jeśli będą to sama Sarze nie dam na pewno do zabawy w domu :)

U nas kupki zrobiły się bardziej jak u dorosłych. Chociaż nie jest jakoś dużo stałych posiłków. Śniadanie i obiadokolacja w niewielkiej ilości.
Dzisiaj rano twaróg z borówkami (miałam zamrożone) i teraz jadła krem z cukinii i pomidorów z lanymi kluskami.
U nas też był etap pobudek z płaczem bez otwierania oczu.
Ogólnie ma dzisiaj średni dzień sporo marudzi, ale to chyba zęby, których nie widać, bo jak posmaruje, to wraca jej humor.
Postaram się więcej pisać, bo potem jak nie robię tego na bieżąco, to nie wiem co komu.
Aga trzymajcie się ciepło.

Tutaj maja czasem takie odjechane pomysly niestety :( Ze niby dzieci musza miec kontakt z obecnymi technologiami.. Jakby w domu nie mialy. Totez troche sie boje publicznych przedszkoli i szkol tutaj.. Zbyt 'nowoczesnie' jak na moj gust.

Okazuje sie, ze synek ma cos do butelki. Dalam mu mleko w niekapku, ktorego wczesniej nie uzywal i sam w lapki wzial i cos zjadl. Nieduzo ale zawsze cos, nic mleka nie tknal od 8 :(

Tutaj maja czasem takie odjechane pomysly niestety :( Ze niby dzieci musza miec kontakt z obecnymi technologiami.. Jakby w domu nie mialy. Totez troche sie boje publicznych przedszkoli i szkol tutaj.. Zbyt 'nowoczesnie' jak na moj gust.

Okazuje sie, ze synek ma cos do butelki. Dalam mu mleko w niekapku, ktorego wczesniej nie uzywal i sam w lapki wzial i cos zjadl. Nieduzo ale zawsze cos, nic mleka nie tknal od 8 :(
Może mu za słabo leci i to go wkurza.

reklama
U nas kupki troche gestrze niż na samym mleku, ale nie takie bardzo zbite.

Karolina a jaki twaróg dajesz? Taki z krowiego mleka?

My dzisiaj pojechaliśmy na wycieczkę, wkoncu mała zaliczyła porządny, długi i słoneczny spacer :-)

Potem byli goście i była bardzo towarzyska:-) teraz z tych atrakcji nie może zasnąć.

Kaszka na noc nie pomaga na pobudki nocne, dalej są dwie więc zostajemy na piersi na noc:-)

Jutro próbujemy żółtka :-)

Do góry