reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Madziolina Ewa jako noworodek budzila sie co chwile do karmienia a jak przeszlam na mm to wstaje co 3h do teraz.
Asia ach te zalożenia, ja tez twierdzilam, ze smoczka absolutnie nie podam a dostala juz w szpitalu od poloznej, ktora widziala ze mala cala noc przy piersi lezy, poza tym zawsze sie za glowe lapalam jak widzialam dzieci na spacerze w nosidelkach a potem sama tak robilam itd., zycoe weryfikuje nasze wizje :)

reklama
Mąż 1,5h temu pojechał do pracy, odchodząc powiedział "Filipku bądź grzeczny". I co ja od 1,5h słyszę? Płacz, wrzaski, jeczenie, marudzenie.
Czy ktoś wie o co chodzi mojemu dziecku?

Maamba jak ja mam taki płacz i marudzenie to zdejmuje małemu spodnie i pieluchę, wtedy leży sobie szczęśliwy i macha nogami :)
U Nas pobudki w nocy, ale na pierwszą drzemkę poszłam z nim i spaliśmy 2h, oboje wstaliśmy uśmiechnięci :)
Ja dawałam codziennie kasze z glutenem przez kilka dni, ale zrobiłam przerwę na chyba dwa dni. Myślę, że nie trzeba codziennie dawać.

Gdzie Wy jesteście? Z dnia na dzień Was mniej :-(

Czyżby forum umierało? To chyba za wcześnie :-(

Ja glutenu codziennie nie daję. Już nie zwracam uwagi czy w danym jedzonku jest czy nie.

Mamba - wytrwałości!
Madziolina- moja też ma różne nocki. Czasami wstaje co 3h, a czasami raz lub wcale...

Życie weryfikuje nasze postanowienia, już nie raz się o tym przekonałam, czy to w moim przypadku czy też nie.

Dobrej, spokojnej nocy!

Cześć dziewczyny,
Malutka śpi, a ja planuję dla niej śniadania i obiady.
Dzisiaj miała super dzień. Bawiła się dużo sama i gadała jak szalona:) Do tego trzy drzemki po 1h. No byłam przeszczęśliwa. To może takie głupie wyznanie, ale kocham ją coraz bardziej:)
Co do postanowień, to mogę się dołączyć. Mała też śpi z nami, smoczek w użyciu, a specery nie są codziennie. Staram się tym nie przejmować. To przecież nie koniec świata:)
Iwona fajnie, że się odzywasz:*
Forum chyba nie umiera. Tylko dzieci bardziej wymagające się robią, albo chorują.

Hejka
U nas ojj ciężka noc, mnie boli głowa z nie wyspania a Filipek bryka w łóżeczku. To musi być skok a nie zeby bo dałam na noc trochę paracetamolu i nic nie pomoglo.
A jak mnie wczoraj ten lobuz ugryzł w palca...
Oj z tymi postanowieniami to u nas też kiepsko.
Miało nie być lulania:-D
Bylam bardzo zgorszona jak koleżanka opowiadała że śpi z dzieckiem, łóżeczko sprzedala, mąż w innym pokoju no a u mnie jest teraz podobnie dla mojej wygody. Miejsce dla męża się znajdzie ale on tak chrapie że już sam woli spać w innym pokoju:rolleyes:

Wasze dzieci już gaworzą?
Mój dalej tylko aaa,ee ee, yyy czasem uda się jak marudzi jakieś mam,nee ale to baardzo rzadko.
I dalej się nie przekreca z brzucha na plecy.
Ale ostatnio tak mało leży na macie bo tam się dzieje taka krzywda.

Dziś drugi dzień ziemniaka i może znów dostanie kasze.
Widziałam że chlebek dajecie maluchom, zwykły jasny? Bo my np jemy jakiś czosnkowy i chyba dla dziecka nie bardzo.

Karola pochwal się co dobrego wymyślisz dla małej :-) :)

Dziewczyby, a czy ktorejs z Was dzidzius spi na klinie? Moja jeszcze do w wczoraj w rozku byla zawinieta tak lekko i na klinie spi, bo jak ja w nocy butla karmie to ona zadypia i jej nie odbijam, dlatego mam w glowie, ze na klinie jakby ci to nie uleje, choc ona w sumie nie ulewa

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem jak reszta dziewczyn, a ja mam coraz mniej czasu na pisanie. Synek ma coraz krótsze drzemki, a jak nie śpi to co prawda sam się zabawia, ale musze bacznie obserwować gdzie mój robaczek pełznie. No i kłopoty małego ze snem też dorzucają się do tego, bo sama jestem zmęczona.

Dziś w nocy spał. Wieczór był ciężki, ale noc przespał. Ani razu sie nie przebudził z płaczem, więc spałam od 1 do 7:30 :)
Ze spaniem znowu się mu coś poprzestawiało i muszę go jak noworodka usypiać.
Z przeziębienia też sie chyba wylizał. Jeszcze katarek jest, ale juz bez porównania i gorączki nie ma. Za to mój mąż zaczyna przechodzić męską grype. Mnie tylko gardło boli :)

My sobie możemy planować i postanawiać, a w praktyce to wydzie i tak inaczej. Ja też miałam postanowienia i tylko niektórych się trzymam :p

Jestem na prawdę zmęczona.. Tak bym chciała, żeby ktoś dał mi dzień wolny. Żeby mi dał się wyspać.
Aż chciałabym być takim niemowlęciem, żeby ktoś mnie nakarmił, przytulił, połozył spać i chodził na paluszkach, kiedy śpię... :rolleyes2:

Miłego dnia!!

Do góry