reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Hello u nas mata piankowa tylko ze ja mam z odzysku od kuzyna małej więc nie wiem czy smierdziala na początku mała zaczęła w końcu się przewracac i zaczyna tyłek podnosić jak jest na brzuchu mo i zaczęła się wędrówka jak na razie wokół maty

A ja dzisiaj pierwszy okres dostałam

My my puzzle piankowe, Ewa śmiga obroty I zaczyna pełzac. Dzis pobila rekord snu ( w przeciwienstwie do Ani) spala na dworze 3 godziny, ja juz e balwanka sie zamienialam ale czego sie nie robi zeby dziecko sie wyspalo. Teraz zjadla caly obiadek, kawalek gruszki I 3 chrupki I buja sie w hustawce.

Jeszcze cos o sobie, w pierwszy dzien swiat bylismy w gosciach I tam wszyscy chorzy byli, zaraz w nocy zaczelo mnie bolec gardlo I mimo zastosowanych specyfikow boli do dzis I doszedl jeszcze bol jezyka, zagladnelam I gardlo I jezyk sa pomaranczowe. Jak nie przejdzie prze weekend to bede musiala do lekarza sie wybrac bo dziwne to.

Jeszcze cos o sobie, w pierwszy dzien swiat bylismy w gosciach I tam wszyscy chorzy byli, zaraz w nocy zaczelo mnie bolec gardlo I mimo zastosowanych specyfikow boli do dzis I doszedl jeszcze bol jezyka, zagladnelam I gardlo I jezyk sa pomaranczowe. Jak nie przejdzie prze weekend to bede musiala do lekarza sie wybrac bo dziwne to.
to nie uprzedzili że są chorzy?
dziwne, ja bym się wkurzyła ...zdrówka dla ciebie

Toteczka, tez sie zdziwilam, ze was nie uprzedzili! No tak, chora mama malego niemowlaczka to przeciez nic takiego :p

Ja mam mate z piankowa ale z gumy. Taka zwijana, duza :p Jest fajna i miekka, ale nie wiem jakiej firmy wiec nie moge polecic. Znalazlam ja w sklepie sportowym z matami do jogi, bo to ten sam material jest tylko dla dzieci grubszy.

Wyslalam meza po materac dla dziecka. Nie bylo kokosowych materacy tak jak przypuszczalam, wiec cale moje oszczednosci z handlu uzywanymi rzeczami poszly na materac z pianka termoelastyczna. Mam nadzieje, ze jakosc bedzie dorownywala cenie.
W sumie fajny jest, ani nie za miekki, ani nie za twardy. Jutro bedziemy testowac.

Synek mial dzis w dzien tylko dwie drzemki. Takie porzadne po 2-2.5 godzinki. Zasnal teraz o 1930 i zobaczymy jak bedzie. Cos czuje, ze czas u nas na stale dwie drzemki wprowadzic i wydluzac czas aktywnosci, bo nie mam innych pomyslow na jego wieczorne niespanie.

Pytanie do mam dzieci z zabkami - czy juz "szczotkujecie" im te zabki? Normalnie dwa razy dziennie?

Julita nie uprzedzili I jeszcze te teksty, ze dzieci sie od doroslych nie zarazaja.
oj nie wiem na jakiej stopie się kolegujecie ale ja bym podziekowała za gościnę i poszła do domu, sorry jak można być tak "tępym" przepraszam jesli cie urazi to okreslenie ale jak można nie uprzedzić że jest się chorym jak ma ptzyjść mama maluszka. czy ludzie to udają ze nie myślą czy naprawdę nie myślą,

Flammie, Aga - ja też mam już dość!!! Ona tak mało śpi w ciągu dnia! Na dworze ok, ale zasypia nie wieczorne koszmar!!! Walczymy od 21 do 23-24. Dziś wykąpana wcześniej, cycek jeden, drugi i płacze w łóżeczku, tylko na rączki, gada, oczy jak 5 zł!! Każdy wieczór taki do bani, a potem rano śpi do 10! Teraz ok, bo wolne, a za chwilę żłobek, przedszkole i nic mi po tym jej spaniu do 10!!!!!

reklama
Flammie - ja mam takie trzy szczoteczki o różnych końcówkach, do dziąseł, pierwszych ząbków, z canpol babies chyba. Przy chłopcach też je miałam :-)

Do góry