reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Co do karmienia to my na mieszanym grunt ze brzuszek pełny tylko w nocy zawsze był cyc od pewnego czasu i w nocy pojawiała się butla więc dlatego chciałam zrezygnować z cyca bo ona fi tylko jako przekąskę traktuje ale widocznie jeszcze potrzebuje dzisiaj cycus tylko rano był

Do tego mega maruda jest

Toteczka dzięki ze pytasz, ja dawkuje witamine c, paracetamol i tamtum i jest w miare, gorzej z niewyspaniem bo na to niewiele pomaga ;) synus padl o 19:30 bo juz byl taki zmeczony, ciekawe jaka mi noc zafunduje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie. Ja spałam w nocy moze 2 godziny,nie wien czenu ostatnio synek tak nie spi, a w dodatku jesten przeziebiona.

zdrówka Kochana dla ciebie, a synek widze ze nadrabia energią, oby dał Ci się wyspać w nocy:)

Witam i ja
wczoraj postanowiłam że kończymy z cycem bo tylko ciumka nic nie je w nocy jedynie więcej zje no i mieliśmy straszną noc płacz i płacz wypijała butle ale płakała strasznie nie mogłam jej dać cycka bo wypiłam piwo wieczorem spała tylko przytulona do mnie a jak się odsunęłam to płacz w końcu o 6 dałam cyca i spała do prawie 8
więc pozostaje nam dalej walka o cyc i pokarm bo wydaje mi się że tam nic nie ma a jednak mała tego potrzebuje

miałam wieczorem straszne wyrzuty sumienia że chce ją od cyca odstawić aż się popłakałam no ale dzidzia zdecydowała inaczej
u mnie nie ma mowy o zakończeniu jedzenia z cyca, w dodatku mam taaaaaaaaaki nawał pokarmu ze szok!!! Młody pięknie je w nocy, własnie inaczej jak Maja, bo on zjada ile potrzebuje i wypluwa cyca i zasypia.
Basia, ja na śniadanie wcinam co mam akurat pod ręką, zwykle kanapki i zwykle to samo co mąż, bo robie śniadanie dla nas obojga. Mam jakąś faze na jajka na miękko i to najczęściej jem - widocznie tego mi potrzeba teraz. Od nowego roku zaczynam diete z przepisami Chodakowskiej. Z jej strony na FB skopiowałam przepisy i mam teraz dokument ze 150 stronami przepisów. Teraz edytuje i wywalam przepisy, które mi nie pasują i na nowy rok będę miała :)

Mój synek jak zwykle ma problem wieczorem ze spaniem :( Wczoraj tylko 2h się męczył, no i znowu pierdylion razy go szłam odwracac z brzuszka. Nie wiem o co chodzi. Być może czas na dwie drzemki dziennie :/

W koszu mamy materac piankowy taki zwykły. I niby jest ok, ale się odkształca po jakimś czasie. Robią się wklęsłości tam gdzie mały ma główkę. Patrzyłam na stronach sklepów jakie mam w mieście, ale mają tylko właśnie piankowe materace i takie bardziej cudaczne piankowe z jakiejś pianki termoelastycznej, która się dopasuwuje do ciała ale nie odkształca. Te troche kosztują :( Nie mogłam kokosu znaleźć. Może w jakimś sklepiej internetowym będą.
U mnie na śniadanie zazwyczaj jest ser biały, aż wstyd przyznać ale ja uwielbiam se/twaróg,wiem ze jem go za dużo bo codziennie ok 20dag:( do tego dużo jigurtów naturalnych. Za mięsem nie przepadam jem sporadycznie.
karnadkor, ponad 10kg! :) Pieknie ci urosla!

Karolina, mysle, ze bedziesz musiala sama ocenic czy potrzeba. Jak beda zaparcia albo jakies problemu z kupka to pewnie trzeba dopajac. Ja daje dosc rozwodnione jedzenie i jest ok.

Dzis bedziemy ziemniaka testowac.
moja córcia jak skończyła pół roku też 10kg ważyła:)
Witajcie my na spacerze. U nas mice ostatnio ttagedia, budzi sie o 2 wyspooana a wczoraj to przy kazdej butli ryk- nie wiem czy to zeby?
Na wlosy ponownie polecam Biotebal 5, jestem przy drugim opakowaniu I sa efekty. Biotebal jest lekiem a nie suplementem.
Ja podawalam kurczaka I indyka.
a można go brać przy kp
Witam nowa koleżankę . Dzis bylismy ponad 3 godziny na zakupach i niunia sie spisała na złoty medal:) Wzięliśmy spacerówkę i sobie pół siedziała i byl zachwyt:) potem zasnela heh. Zakupy udane, bo chcialam sobie kupic płaszczyk szary taki 3/4 i byl z 284 na 79zl przeceniony, takze udało sie :) malej kupilam w smyki body. Teraz odpoczywamy :)
pochwal się :)
szkoda ze u nas zary nie ma
Moj syn dzis przechodzi sanego siebie, maz chory wiec tylko ja sie nim zajmuje. Dzis zauwazylam ze wyciaga rece żeby go ktos wziął

brawo:)
mój też chce zeby go na rece brac

Ostatnia edycja:
Witajcie my na spacerze. U nas mice ostatnio ttagedia, budzi sie o 2 wyspooana a wczoraj to przy kazdej butli ryk- nie wiem czy to zeby?
Na wlosy ponownie polecam Biotebal 5, jestem przy drugim opakowaniu I sa efekty. Biotebal jest lekiem a nie suplementem.
Ja podawalam kurczaka I indyka.
U nas idą dolne jedynki ale ja normalnie,wcześniej mieliśmy taki etap że za nic nie chciała butelki tylko kleik i obiadki więc butelkę dawalam w nocy na śpiocha.Wtedy jadła ale jak się przebudzila i zajarzyła to byl płacz.Bylismy u lekarki też nie wiedziała dlaczego tak jest.Przeszlo samo.
Cześć dziewczyny,
Ja miałam okropny ból pleców w odcinku lędźwiowym, no płakałam prawie z bólu. 4 masaże i akupunktura (30 zł za jeden ) i jestem jak nowa.
My mamy materac lateksowo kokosowy. Jest git.
Włosy mi też garściami wypadają.
Współczuję upadków dzieci. Moja sobie rąbnęła w głowę wczoraj zabawką, a mąż raz na nią telefon upuścił (nawet nie pytajcie).
Hmmm czy jak będziemy wprowadzać pokarmy, a mała jest na cycku, to muszę dopajać?
Dziękuję za radę:) niby przy kp na początku leci "picie" ale również myślę że trochę wody nie zaszkodzi.

reklama
Do góry