reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Hej Dziewczyny!

U nas nocka ok. Dzis jeszcze mąż w domu.
Mrozno od rana. Ja za to musze wybrac sie z Ania w styczniu do alergologa. Kazala przyjsc jak skonczy pol roku. Chce jej zrobic badania czy faktycznie ta alergia jest i chce wprowadzic gluten i mleko 2.

Witam nową Koleżankę :)

U nas masakra jakaś. W czoraj Ania nie chciała iść spać dopiero o 22.00 z trudem zasnęła! W nocy o 1.00 dostała mleko 150 ml i poszła spać natomiast o 6.00 juz pobudka![emoji34] zjadła 150 ml i zwymiotowała więc przebieranie itp i teraz ją usypiam a jest po 12.00 a o 10.00 szła zazwyczaj na drzemkę był krzyk jak ja do łóżeczka chciałam odłożyć. W czoraj popołudniu przyssala się do piętki z masłem i nie chciała oddać po czym dałam jej herbatkę z koprem i chyba zrobiłam błąd bo pierwszy raz lekko posłodziłam. A i jeszcze w czoraj dostała kaszke jaglaną pierwszy raz więc chyba za dużo tego na raz[emoji26]

U nas "na stole" króluje kaszka z bananem. To jest hit. Krzyk jak wyciągam z buzi łyżeczkę, nawet rączką zatrzymuje. Zjada całą porcję i chciałby jeszcze...

Wrowadzalyscie już mięsko?

Ja też coś muszę kupić na wypadanie włosów, bo tragedia jest:( nigdyy mi tak nie leciały...
My jeszcze nie wprowadzaliśmy.Co do włosów to po pierwszej ciąży stosowalam skrzypowite i maskę wax.
Witam i ja
wczoraj postanowiłam że kończymy z cycem bo tylko ciumka nic nie je w nocy jedynie więcej zje no i mieliśmy straszną noc płacz i płacz wypijała butle ale płakała strasznie nie mogłam jej dać cycka bo wypiłam piwo wieczorem spała tylko przytulona do mnie a jak się odsunęłam to płacz w końcu o 6 dałam cyca i spała do prawie 8
więc pozostaje nam dalej walka o cyc i pokarm bo wydaje mi się że tam nic nie ma a jednak mała tego potrzebuje

miałam wieczorem straszne wyrzuty sumienia że chce ją od cyca odstawić aż się popłakałam no ale dzidzia zdecydowała inaczej
Ja wydłużałam przerwy i zastępowałam innymi posilkami ale mojej bylo obojętne czy cycek czy coś innego byle by brzuch pelny byl.
Co jecie na śniadanie i kolację?
Bo ja kompletnie nie mam na nic apetytu, zostało mi tak chyba z ciąży i tylko kanapki i kanapki, a przez to się czuję jak balon :(
Ja na kolację głównie różne salatki a na śniadanie myśli twarożek jajecznica lub parowki sojowe(bo ja wegetarianka ) no i kanapki

Basia, ja na śniadanie wcinam co mam akurat pod ręką, zwykle kanapki i zwykle to samo co mąż, bo robie śniadanie dla nas obojga. Mam jakąś faze na jajka na miękko i to najczęściej jem - widocznie tego mi potrzeba teraz. Od nowego roku zaczynam diete z przepisami Chodakowskiej. Z jej strony na FB skopiowałam przepisy i mam teraz dokument ze 150 stronami przepisów. Teraz edytuje i wywalam przepisy, które mi nie pasują i na nowy rok będę miała :)

Mój synek jak zwykle ma problem wieczorem ze spaniem :( Wczoraj tylko 2h się męczył, no i znowu pierdylion razy go szłam odwracac z brzuszka. Nie wiem o co chodzi. Być może czas na dwie drzemki dziennie :/

W koszu mamy materac piankowy taki zwykły. I niby jest ok, ale się odkształca po jakimś czasie. Robią się wklęsłości tam gdzie mały ma główkę. Patrzyłam na stronach sklepów jakie mam w mieście, ale mają tylko właśnie piankowe materace i takie bardziej cudaczne piankowe z jakiejś pianki termoelastycznej, która się dopasuwuje do ciała ale nie odkształca. Te troche kosztują :( Nie mogłam kokosu znaleźć. Może w jakimś sklepiej internetowym będą.

Poczytalam Was, ale nie wiem co ktorej... moja dzis ladnie pospala, tzn hmmm ladnie. . do 1 potem 5 i 7.
Moja juz zaczela jako tako zupki jesc i dzis kaszke z bananem to zjadla sporo, ze mleka juz nie dawalam [emoji2]
Za to owoce sa raczej ble tzn jablko itp

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

BasiaJula rodzilam cc.Pierwsza ciąża zakonczona cc na cito z powodu spadku tętna.Teraz chciałam naturalnie ale jak się okazało jaka jest duża lekarz nie zgodził się i powiedział że jest za duże ryzyko.Cieszę się,że nie próbowałam bo i tak bym nie dała rady.Mam wąską miednicę do tego mala miała 37 główkę i 39 barki...Starsza ma na imię Nadia.

U nas masakra jakaś. W czoraj Ania nie chciała iść spać dopiero o 22.00 z trudem zasnęła! W nocy o 1.00 dostała mleko 150 ml i poszła spać natomiast o 6.00 juz pobudka![emoji34] zjadła 150 ml i zwymiotowała więc przebieranie itp i teraz ją usypiam a jest po 12.00 a o 10.00 szła zazwyczaj na drzemkę był krzyk jak ja do łóżeczka chciałam odłożyć. W czoraj popołudniu przyssala się do piętki z masłem i nie chciała oddać po czym dałam jej herbatkę z koprem i chyba zrobiłam błąd bo pierwszy raz lekko posłodziłam. A i jeszcze w czoraj dostała kaszke jaglaną pierwszy raz więc chyba za dużo tego na raz[emoji26]
Aga może być za dużo nowego jedzenia.Nie wiem czy maslo przy alergii na biało można...narazie bym nie dawała.
Basia, ja na śniadanie wcinam co mam akurat pod ręką, zwykle kanapki i zwykle to samo co mąż, bo robie śniadanie dla nas obojga. Mam jakąś faze na jajka na miękko i to najczęściej jem - widocznie tego mi potrzeba teraz. Od nowego roku zaczynam diete z przepisami Chodakowskiej. Z jej strony na FB skopiowałam przepisy i mam teraz dokument ze 150 stronami przepisów. Teraz edytuje i wywalam przepisy, które mi nie pasują i na nowy rok będę miała :)

Mój synek jak zwykle ma problem wieczorem ze spaniem :( Wczoraj tylko 2h się męczył, no i znowu pierdylion razy go szłam odwracac z brzuszka. Nie wiem o co chodzi. Być może czas na dwie drzemki dziennie :/

W koszu mamy materac piankowy taki zwykły. I niby jest ok, ale się odkształca po jakimś czasie. Robią się wklęsłości tam gdzie mały ma główkę. Patrzyłam na stronach sklepów jakie mam w mieście, ale mają tylko właśnie piankowe materace i takie bardziej cudaczne piankowe z jakiejś pianki termoelastycznej, która się dopasuwuje do ciała ale nie odkształca. Te troche kosztują :( Nie mogłam kokosu znaleźć. Może w jakimś sklepiej internetowym będą.
Ja z naszego jestem zadowolona i nie odkształcił się póki co.Ze spaniem nie pomogę:(

reklama
Mi kręgosłup dziś znowu daje popalić,chyba po nowym roku zrobię zdjęcie i do lekarza,bo nie wiem już od czego boli...tzn obstawiam na to że od noszenia kluski ale wcześniej też coś się działo.Kornelia waży ponad 10,3 kg

Do góry