reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny,
Ja miałam okropny ból pleców w odcinku lędźwiowym, no płakałam prawie z bólu. 4 masaże i akupunktura (30 zł za jeden ) i jestem jak nowa.
My mamy materac lateksowo kokosowy. Jest git.
Włosy mi też garściami wypadają.
Współczuję upadków dzieci. Moja sobie rąbnęła w głowę wczoraj zabawką, a mąż raz na nią telefon upuścił (nawet nie pytajcie).
Hmmm czy jak będziemy wprowadzać pokarmy, a mała jest na cycku, to muszę dopajać?

reklama
karnadkor, ponad 10kg! :) Pieknie ci urosla!

Karolina, mysle, ze bedziesz musiala sama ocenic czy potrzeba. Jak beda zaparcia albo jakies problemu z kupka to pewnie trzeba dopajac. Ja daje dosc rozwodnione jedzenie i jest ok.

Dzis bedziemy ziemniaka testowac.

Basia, ja na śniadanie wcinam co mam akurat pod ręką, zwykle kanapki i zwykle to samo co mąż, bo robie śniadanie dla nas obojga. Mam jakąś faze na jajka na miękko i to najczęściej jem - widocznie tego mi potrzeba teraz. Od nowego roku zaczynam diete z przepisami Chodakowskiej. Z jej strony na FB skopiowałam przepisy i mam teraz dokument ze 150 stronami przepisów. Teraz edytuje i wywalam przepisy, które mi nie pasują i na nowy rok będę miała :)
Te przepisy są fajne, też je wypróbowywałam :)

Cześć dziewczyny,
Ja miałam okropny ból pleców w odcinku lędźwiowym, no płakałam prawie z bólu. 4 masaże i akupunktura (30 zł za jeden ) i jestem jak nowa.
My mamy materac lateksowo kokosowy. Jest git.
Włosy mi też garściami wypadają.
Współczuję upadków dzieci. Moja sobie rąbnęła w głowę wczoraj zabawką, a mąż raz na nią telefon upuścił (nawet nie pytajcie).
Hmmm czy jak będziemy wprowadzać pokarmy, a mała jest na cycku, to muszę dopajać?
Myślę, że nie zaszkodzi dawać wodę :)

Witajcie my na spacerze. U nas mice ostatnio ttagedia, budzi sie o 2 wyspooana a wczoraj to przy kazdej butli ryk- nie wiem czy to zeby?
Na wlosy ponownie polecam Biotebal 5, jestem przy drugim opakowaniu I sa efekty. Biotebal jest lekiem a nie suplementem.
Ja podawalam kurczaka I indyka.

Witam nowa koleżankę . Dzis bylismy ponad 3 godziny na zakupach i niunia sie spisała na złoty medal:) Wzięliśmy spacerówkę i sobie pół siedziała i byl zachwyt:) potem zasnela heh. Zakupy udane, bo chcialam sobie kupic płaszczyk szary taki 3/4 i byl z 284 na 79zl przeceniony, takze udało sie :) malej kupilam w smyki body. Teraz odpoczywamy :)

Ostatnia edycja:
Hejka karnadkor :) (trudny nick)

U nas jakiś armagedon kupkowy, zaczynam już panikowac. Kupek już było z 10, teraz idzie kolejne. Zielone, spienione, śluzowate, wodniste. Tylek odparzony nawet bephanten sobie nie radzi.
Możliwe że to po moim świątecznym jedzeniu jeszcze trzyma? Koleżanka nastraszyla mnie rota.

Hejka karnadkor :) (trudny nick)

U nas jakiś armagedon kupkowy, zaczynam już panikowac. Kupek już było z 10, teraz idzie kolejne. Zielone, spienione, śluzowate, wodniste. Tylek odparzony nawet bephanten sobie nie radzi.
Możliwe że to po moim świątecznym jedzeniu jeszcze trzyma? Koleżanka nastraszyla mnie rota.
Starsza jak miała rota to wymiotowała jeszcze,nie mam pojęcia czy sama biegunka może przy tym wystepowac.Kornelia miała przez 2 dni biegune ale połączoną z wysypką i takie male kleksy śluzowate robila z tym że to na tle alergicznym.Podawalam jej orsalit bo musi dziecko dużo pić i uzupełniać elektrolity żeby się nie odwodnić.Ze starszą byl problem z piciem i wylądowałyśmy w szpitalu.

Julka tylko nie bierz Bodymaxu na noc, z rana zawsze. Aphtin nakładaj na zmienione miejsca a nie profilaktycznie do buźki. Mozesz tez sproboeac dentosept mini w sprayu to nowoczesniejszy lek dla niemowlat bez kwasu bornego.
Chyba jestem jedyną mama na forum, ktora podgrzewa obiadki w mikrofalowce. Ewa ostatnio nie chce jesc, kaszke jeszcze jakos rano wcisne czasem w ratach ale obiadek to kilka lyzeczek I koniec a zjadala juz caly sloiczek jednym ciagiem. Wogole zaczela przy jedzeniu sie bawic I " brumkac" I z pelna buzia brrrrrr a ja cala w kropkach, bujak brudny.
Żyrafka juz wogole poszla w odstawke, jeszcze sie nie znalazla taka rzecz, ktora by na dluzej ja zainteresowala, jutro ma przyjsc krzeselko do karmienia z hustawka az jestem ciekawa jak zareaguje.
Toteczka ja podgrzewam w mikrofali :) Czasami zdarzy mi się podgrzać słoiczek w gorącej wodzie, ale zazwyczaj jest to jednak mikrofalówka.
Moja mała od początku bawi się jedna grzechotką w kształcie kółka. Jest ona bardzo kolorowa i ma wiele elementów. Ładnie przekłada z rączki do rączki. Lubi jeszcze takiego węża z Rossmana. Są to tylko dwie zabawki, którymi bawi się od początku, bo reszta tak jak u Cb tylko na chwilę :/

reklama
Do góry