reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć :)

U nas wsadził dzisiaj stópki do buzi pierwszy raz ale tylko dlatego, że go przewijałam po mega kupie i musiałam mu tak nóżki przytrzymać, patrze a on hop do dziubka stópki.
Dałam mu dzisiaj ten syrop lactulosum i podziałał od razu. Dziewczyny co ile dajecie syrop? raz na dobę czy jak widzicie że problem z kupką?

My się zabezpieczamy gumką, ale jak któraś z Was napisała to dlatego, ze kiepsko z częstotliwością no i ja nie chciałam jeszcze tabletek bo mój gin mówił że jak kp a wtedy tak było to niby są bezpieczne ale jakoś tak się bałam.

Znów mamy z M ciężki okres, za żadne skarby nie możemy się dogadać. Wiecie co on dzisiaj wykonał? no szok. myślałam, że się rozpłaczę. wiem wiem są gorsze problemy na świecie ale jak napisałam, ciężko nam się dogadać i ostatnio wszystko mnie drażni i dobija.
Pojechaliśmy wczoraj na zakupy i kupiliśmy szafkę rtv pod telewizor. Tak się cieszyłam bo tak mieliśmy łyso w salonie i tak sobie pomyślałam, że trochę nam się wnętrze "ociepli" jak wstawimy nowy mebel. Skręcał ją wczoraj do późna i dzisiaj kończył, poszłam na drzemkę z małym rano a ten mnie woła szczęśliwy żebym zobaczyła efekt końcowy. wchodzę i oczom nie wierzę, złożył szafkę i takie listwy wykończeniowe frontowe przykręcił od zewnętrzenej strony. podziurawił szafkę i teraz na tej ramce są dziury ze śrubami. bo on myślał że są zaślepki rozumiecie? :D i mi pokazuje jakieś płaskie kółka plastikowe i mówi że to się przyklei. 10 takich plastikowych łat na drewnianej szafce...wygląda to jak totalny badziew. tak się wkurzyłam bo nie mamy zbytnio kasy a ten jeszcze szafkę zniszczył ani to zakryć ani naprawić no porażka....

teraz też się pokłóciliśmy...już nie mogę ręce mi opadają. czasami się zastanawiam, czy nie powinnam iść do jakiegoś psychologa, chyba sobie nie radzę z tym wszystkim.
Nie denerwuj się . może jakoś uda się kupić listwę, która to zakryje i ją przykleić .
Faceci tacy są . mój dziś też dał ciała na całej linii , ale po tym jak już się zrelaksowałam w kinie odpuściłam, bo nie chciałam sobie psuć humoru

reklama
Za nic nie moge zrozumiec o co chodzi mojemu synkowi wieczorem..:confused2:
W dzien sypia po 1-3h. W nocy potrafi 7-9h ciagiem. Wieczorem jednak
cos w niego wstepuje.. Co takiego specjalnego jest o tej 21-23, ze musi sie z krzykiem obudzic. No i ten apetyt wieczorem. Dzis na kolacja pochlonal 180ml i po 2.5h byl wrzask i zjadl kolejne 180ml, a nie glodze go przeciez. Ot mam zagadke..
Wlasnie usypiam, bo znowu biedaczek nie moze zasnac..

O kurde to nie dobrze... u mnie tak się obiawiają nerwobóle ale wiadomo, jak się człowiek stresuje to organizm jakoś się broni....
Ja chodzę do psychologa, żeby sobie pomóc poradzić ze zmianami w moim życiu i przyznam szczerze, że polecam :) Mi rozmowa dużo daje i czasami dobrze jest usłyszeć samego siebie :) Z moim starszym też planowałam ale w końcu nie poszłam... coś czuję, że wszystko przede mną ::D
A Ty jakie zalecenia dostałaś??? melisa i joga czy co?
Jeszcze "lepsze" zalecenia bo grecy lepsze zalecenia dają [emoji14] a dostałam... jak mnie nie przestanie boleć to szukać przyczyny głębiej [emoji23] a tak to sie nie denerwowac i stresować ale jak tu sie nie denerwowac jak starszak wszystko co mial wpajane w ten maly pięcioletni mozg to teraz robi na odwrót. Podniosl mi oststnio patelnie z gazu, chciał otworzyć drzwi wejściowe nie pytając kto tam, przeciął nożyczkami kabel od ładowarki (ładowarka w kontakcie byla) napchal czegos w zamek od klucza i nie mozna bylo klucza wsadzic a zamek cholernie drogi... i to wszystko w jednym dniu!

Psycholog wiem ze swietna sprawa bo sama jestem niedoszłym psychologiem ;)

Przypomnij Twój starszak ile ma lat?

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula typowy facet... z ochota skręcal ta półkę czy od niechcenia? Moj cos zawsze spieprzy jak nie ma ochoty czegoś robić a ja mu "karze"i wtedy robi na odczep się... dlatego np łóżeczko sama skręcalam będąc w ciąży bo by jeszcze cos zepsuł i by mi było bardzo przykro...

Paula typowy facet... z ochota skręcal ta półkę czy od niechcenia? Moj cos zawsze spieprzy jak nie ma ochoty czegoś robić a ja mu "karze"i wtedy robi na odczep się... dlatego np łóżeczko sama skręcalam będąc w ciąży bo by jeszcze cos zepsuł i by mi było bardzo przykro...

Wlasnie najdziwniejsze jest to ze z ochota..ja wiem ze to nie koniec swiata i sa gorsze problemy, ale dobilo mnie to bo ciagle cos jest nie tak...caly czas. wszystko jest pod gorke. Masakra...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Paula to naprawde agent z meza. Moj tez mnie dzis dobil bo okazalo sie, ze babcia przypomniala sobie ze ma wnuczke I zapowiedziala sie na wtorek z wizyta - Mikolaj byl 6 grudnia czy mi sie zdaje? Robie malej kaszke I grzebie w sloiczkach w poszukiwaniu owockow a ten mi mowi, ze babcia tez Ci Ewa sloiczki przywiezie na to ja zdziwiona ze wogole zapytala co mala je ( ostatnio serkiem danio ja chciala karmic ) a on tak tak mama pytala jakie sloiczki I jakie mleko ale jej powiedzialem, ze mleko to skomplikowane bo sa rozne I tylko sloiczki niech kupi. Noż cholera ja wiem, ze ona jest tepa ale to mogl jej nazwe smsem wyslac, nie lepiej niech gerberka za 2 zeta kupi niz mleko za 60. Ech faceci....

Spoko moi tesciowie kupili malemu 3 pajace jak przyjechali zobaczyc malego pierwszy raz i na tym koniec. Ciekawa jestem prezentu na swieta, ale cos czuje ze dostanie od nich az cale nic.

Zeby nie bylo za cudownie to sie dziecie wierci wiec chyba noc zapowiada mi sie bardzo ciekawie.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Paula to jeżeli robil to z ochota a zepsul to ba bank Jego meska duma ucierpiała.. a tak na poważnie tez bym sie wkurzył i tez by mnie to dobilo jakbym była na Twoim miejscu.

Toteczka faceci po prostu czasami nie myślą! ;)
Zreszta moj tez sie dzis nie popisał i miałam Go ochotę udusić.

reklama
Cześć :)

U nas wsadził dzisiaj stópki do buzi pierwszy raz ale tylko dlatego, że go przewijałam po mega kupie i musiałam mu tak nóżki przytrzymać, patrze a on hop do dziubka stópki.
Dałam mu dzisiaj ten syrop lactulosum i podziałał od razu. Dziewczyny co ile dajecie syrop? raz na dobę czy jak widzicie że problem z kupką?

My się zabezpieczamy gumką, ale jak któraś z Was napisała to dlatego, ze kiepsko z częstotliwością no i ja nie chciałam jeszcze tabletek bo mój gin mówił że jak kp a wtedy tak było to niby są bezpieczne ale jakoś tak się bałam.

Znów mamy z M ciężki okres, za żadne skarby nie możemy się dogadać. Wiecie co on dzisiaj wykonał? no szok. myślałam, że się rozpłaczę. wiem wiem są gorsze problemy na świecie ale jak napisałam, ciężko nam się dogadać i ostatnio wszystko mnie drażni i dobija.
Pojechaliśmy wczoraj na zakupy i kupiliśmy szafkę rtv pod telewizor. Tak się cieszyłam bo tak mieliśmy łyso w salonie i tak sobie pomyślałam, że trochę nam się wnętrze "ociepli" jak wstawimy nowy mebel. Skręcał ją wczoraj do późna i dzisiaj kończył, poszłam na drzemkę z małym rano a ten mnie woła szczęśliwy żebym zobaczyła efekt końcowy. wchodzę i oczom nie wierzę, złożył szafkę i takie listwy wykończeniowe frontowe przykręcił od zewnętrzenej strony. podziurawił szafkę i teraz na tej ramce są dziury ze śrubami. bo on myślał że są zaślepki rozumiecie? :D i mi pokazuje jakieś płaskie kółka plastikowe i mówi że to się przyklei. 10 takich plastikowych łat na drewnianej szafce...wygląda to jak totalny badziew. tak się wkurzyłam bo nie mamy zbytnio kasy a ten jeszcze szafkę zniszczył ani to zakryć ani naprawić no porażka....

teraz też się pokłóciliśmy...już nie mogę ręce mi opadają. czasami się zastanawiam, czy nie powinnam iść do jakiegoś psychologa, chyba sobie nie radzę z tym wszystkim.
Ja dałam ostatnio doraźnie lactulosum i mega kupa była i o prawidłowej konsystencji ale dawałam też przez parę dni i działał beż żadnych skutków ubocznych. Jestem bardzo z niego zadowolona. Nie rozleniwia jelitek i jest nieszkodliwy. Można stosować przez dłuższy czas.

Do góry