reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

No jak podliczylam to mam okolo 20 osob, ktorym jakis drobiazg musze sprezentowac, bo kazda z tych osob cos zawsze ma dla nas. Do tego pare jeszcze kartek swiatecznych do wyslania.. Maz ma 4 pary ciocia-wojek, z kazdej pary ma po min 3 braci-siostr ciotecznych i wiekszosc ze soba zzyta.

W srode idziemy odwiedzic polozna, ktora prowadzila nam ciaze, wiec dla niej tez bedzie kartka i czekoladki :p

reklama
Mam takie same zdanie. Kupić lalkę za ponad 100 zl bo modne? Bezsensu..
Oczywiście to tylko moje zdanie :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Bez sensu kupować to, co modne z tym się zgadzam. Np. zupełnie nie rozumiem fenomenu żyrafy Sophie, a Wy?
Super, że dzielimy się pomysłami na prezenty, bo z tym jest zawsze problem. Dużo osób ma takie marzenia, że trudno je zrealizować - mój mąż chce samochód za 100 tys. (ha ha ;) ).
A mnie to wszystko cieszy, ktoś przecież myślał o tym, co moze się mi spodobać.

Ja w tym roku daje mojej mamie i babci, tesciom i dziadkom Meza zdjecie Franka w jakiejs fajnej ramce i do tego w kiku kupilam takie fajne zestawy na ciasteczka w tym jest tekturowa podstawka ze sciankami z motywem swiatecznym przeswitujacy woreczek wstazka do zawiazania i karteczka od kogo dla kogo i tam planujemy wlozyc po kilka pierniczkow i dac najblizszym. Wg pomyslu na nasza rodzinna tradycje bedziemy piec sami na poczatku te pierniczki i to bedzie prezent od Frania dla dziadkow wujkow i cioć ;) a jak podrosnie to bedzie je piekl i ozdabial z nami w kazde swieta bedziemy je pakowac inaczej i mysle ze do pewnego wieku bedzie mial z tego frajde tzn fajnie by bylo.

U nas nie ma malych dzieci na wigilii wiec nie ma problemu z prezentami. maz ma chrzesnice i jej kupilismy myszke mini cos w podobie do szczeniaczka uczniaczka tylko rozowa myszka mini a jej bratu zestaw do robienia pizzy z play doh.

U mnie w tym roku wpadlismy na pomysl z losami wiec mamy do kupienia tylko trzy prezenty z czego jeden jest do mojego M bo maly go wylosowal :D swoja droga bylo to zabawne bo wsadzilismy mu lapke do worka z losami i faktycznie zacisnal raczke na jednej karteczce z imieniem swojego tatusia. Wiecej prezentow nie robimy. Damy zdjecie i pierniczki i wystarczy. Kiedys bardziej sie staralismy ale bylo pare przykrych sytuacji u M w domu i stwoerdzilam ze nie ma sensu jak ja mam sie starac a ktos ma mi robic przykrosc z tego powodu. U mnie w domu jest inaczej dlatego sa losy i cala ta zabawa. Malemu kupilismy szczeniaczka uczniaczka a sobie wzajemnie nie kupujemy nic. Wolimy ta kase przeznaczyc do domu na jakis mebel lub cos do wykonczenia bo to nam jest bardziej potrzebne :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Bez sensu kupować to, co modne z tym się zgadzam. Np. zupełnie nie rozumiem fenomenu żyrafy Sophie, a Wy?
Super, że dzielimy się pomysłami na prezenty, bo z tym jest zawsze problem. Dużo osób ma takie marzenia, że trudno je zrealizować - mój mąż chce samochód za 100 tys. (ha ha ;) ).

A moja akurat kocha swoja zyrafe Sophie, moglaby ja gryzc godzinami

My mamy tą żyrafe, ale to tylko i wyłącznie ze względu że babcia kupiła. Samej mi by było szkoda za kawałek gumy 50 zł...czy tam czego

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula Ewa ja lubi a jak dla mnie za malo funkcji, 3 piosenki, 3 literki, 3 cyferki I 3 kolory ale dla malucha moze to wystarczajace. Powiem Wam, ze jak czytam.posty to jestem strasznie zacofana- motyle lamaze, zyrafy sophie, lalki jakies tam...

Synek znów usnąl, jak tak zaliczam jego drzemki to śpi mi max 3h w ciągu dnia,a teraz między drzemkami robi się bardzo wymagający, nawet jak się sam bawi to trzeba przy nim siedziec

Ja też mam zawsze problem co komu kupić. Najłatwiej z dziećmi bo ich też wszystko ucieszy.
Właśnie Julka dobry pomysł z kolczykami, rok temu kupiliśmy jej śliczna różowa spódniczke i była baardzo zadowolona.

Oglądacie przy dzieciach tv? Bo ja staram się mieć wyłączony telewizor a jak już coś oglądam to synka zostawiam poduchą a skubaniec jak usłyszy że włączony to tak się wygina żeby kątem oka zerknąć.

reklama
Do góry