reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My jutro będziemy próbować pierwszy słoiczek. Zazdroszczę że wasze wcinaja już tak dużo :)

Czytam was na bieżąco ale nie zawsze czas mam odpisywać.

Agula mój tata też piecze pyszny chlebek :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Groszkowa, nie wazne moje pytanie :) Piszesz "kupka" ja czytam "zupka" hehe
Nic dziwnego, ze nie zaskoczylam o co chodzi.

A co podajesz, ze ma geste kupki?
Moj synek mial geste jak tylko jadl kaszke na poczatku. Po marchewce ma ladne kupki. Sliwkowy kompot dodany do kaszki albo warzywka tez pomaga.

zaczynaliśmy od marchewki i od razu zaczęły się zaparcia, wyczytałam że po marchewce może tak być, to przeszliśmy na dynię ale jest to samo. Od tygodnia codziennie daję mu też suszoną śliwkę, niedużo (słoiczek na trzy dni), ale jakoś nie widać poprawy. Próbowałam nawet koperek do tej dyni dodawać, niby popurkał, ale kupka dopiero jak czopek dałam.

Cześć dziewczyny ,
No więc jeśli chodzi o obiady to ja gotuję codziennie jak mąż wraca z pracy i małą przejmuje. czasami uda mi się z nią coś zrobić.Zawsze są to dania, które robi się max godzinę. Zupy robię jak mała śpi. mój mąż wodę by przypalił.
Sprzątam raczej na bieżąco , ale np. okna nie wiem jak umyję czy np garderobę posprzątam, góra prasowania też nie maleje.
Święta uwielbiam , teraz jeszcze bardziej pewnie będę .
My miałyśmy mieć jutro szczepienie , ale chyba nic z tego. Mała ma stan podgorączkowy. dziś w nocy spałam 2h!!! Ciągle się kręciła. idzie nam ZĄB!!!. górna jedynka . czuć ją już pod palcem . ogólnie jeśli tak ma znosić zęby to ok. Tylko niech śpi w nocy.

Flammie u nas tez szczepienie w srode.
Lillilove piszesz, ze ogarnelas dom a dziecko w bujaku I na macie, ja sie juz kiedys wypowiadalam na ten temat. Moja mala maty nie toleruje, w bujaku tak sie wygina, ze gdyby nie pasy to wypadlaby z niego. Placze ciagle I marudzi I tylko na rece. No nic ale bede probowac gotowac I sprzatac bi wyszlam przy Was na smierdzacego lenia ktoremu sie.nic nie chce.
Paula moja malutka jadla kuz marchewke, ziemniaka, dynie, kalafiora, groszek I cos tam jeszcze w zupce jarzynowej.
A próbowałaś nosić małą w chuscie? Moja jak była mniejsza też ciągle tylko ręce, nie mogłam nic zrobić i kupiłam chuste, która okazała się hitem :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Mam elastyczna I czasem jak juz bardzo.nie potrafi zasnac to ja chwile nosze. Boje sie chustonoszenia na wlasna rękę. Ruda a juz jej przeszlo?

A moja posiedzi i da mi cos zrobic w krzeselku do karmienia i to byl strzal w 10! Bujaka nie lubi a na macie czasem polezy. Dzis tak gotowalusmy
1480361858-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Toteczka no co Ty, nie jesteś żadnym leniem tylko masz taki wymagający "egzemplarz" dziecka ;) my póki nie odkryliśmy bujaczka to mieliśmy podobnie i też prawie nic w domu nie mogłam zrobić. Bujaczek dla nas był wybawieniem a Tobie nic nie daje niestety heh, wiem że jest Ci ciężko.

Paula wg mnie wszystko robisz jak najbardziej dobrze... Po prostu taki cycek mamusi z niego ;)

reklama
Toteczka broń Boże w życiu nie pomyślnym o kobiecie z malutkim dzieckiem ze jest leniwa ! Pisałam wlasnie ze czasem jak ma sie te przysłowiowe 5 minut to trzeba odpocząć :) i odpoczywaj ile wlezie porządek nie jest najważniejszy , ja mam czesto czas a i tak nie sprzątam tylko sadzam tyłek przed tv z kawa i oglądam trudne sprawy [emoji23] to dopiero lenistwo i tak z czystym sumieniem jestem leniem !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry