reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Obiad postanowiony. Maly bedzie probowal slodkie ziemniaczki dzis, to ugotuje wiecej i beda dla nas slodkie ziemniaczki z kurczakiem i fasolka (albo groszkiem jesli nie bedzie fasolki) :)

U mnie spadl snieg w sobote. Wczoraj juz musialam sie łopata namachac by scieżke i podjazd pod domem odkopac.

Dzis goscie beda wiec musze ogarnac domek.. ojej

reklama
Hej Dziewczyny!

Trochę Was doczytałam. :)

Ja ostatnio sama robię chleb :D.
Wczoraj miałam trochę doła, bo maż wrocil do pracy po urlopie. Dzis juz same siedzimy.

Obiady robię ja. Roznie raz mięsko raz zupa.
U nas ostatnio Ania ewidentnie miała skoki rozwojowe (wiem, ze czesc osob w to nie wierzy). Marudziła cały dzień, w samochodzie sceny, w nocy wybudzanie i zjadanie 30ml?! Chyba z 6 razy wstawala. I co? Kolejny dzien przewróciła się na bok i na brzuszek :D wspomnę, ze te marudy z tydzien trwały i myślałam, ze dostane w łeb.

Teraz troche lepiej, ale spi od 19 nastepnie o 1 mleko i o 5.
Jemy juz obiadki i deserki. Pijemy herbatki owocowe. Kaszki nie lubi :(

U nas dzis snieznie :D

A kiedy dajecie obiadki i deserki? Jak jest pora na jedzenie czy nie? Bo moja jak jest pora jedzenia to sie wsciaka na luzeczke i konczy sie na butli. Dziewczyny ktore rozszerzaja diete, jak wyglada harmonogram posilkow?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina :) ja staram się podawać o stałych porach. Wychodzi róznie. Dzis : o 8 zjadla 150ml mleka, o 11.20 zjadla obiadek - jarzynkową i popiła herbatką owocową. Teraz śpi. Deserek 14. Teraz jak wstanie mleko, ale mniej bo deserek zostawi.

Ania była nerwowa jak zaczynałysmy, to wtedy dałam 80ml mleka i po 40min obiadek :)

Moja juz prawie miesiac je, wiec ja kombinuje. :)

No wlasnie, bo wczoraj jak byla moja mama to ona byla glodna a mama jej dala obiadek i ona super buzke otwierala. Myslicie ze dodawanie kaszki do wieczornego mleka to dobry pomysl? Wczoraj dalam i z brzuszkiem nic, ale i tak sie obudzila jak zwykle, a zjadla 150 elegancko z 2 miarkami kaszki

Madziolina, u mnie na razie jest tak:
8-9 śniadanko - mleko i kaszka
okolo 12 jest obiadek - mleko i jakis mus warzywny. O tej porze wprowadzam tez nowe produkty w ramach obiadku.

Potem juz nic nie daje, zeby w razie czego nie miec rewelacji brzuszkowych na noc :p
Jak bede pewna, ze toleruje wiekszosc produktow z menu niemowlaka to bedzie mial podwieczorek. Najpierw jednak chce przerobic wiekszosc warzyw. Zaraz w ramach obiadku bedzie nowosc - slodki ziemniaczek :)

Ja podawalam kaszke w mleku na wieczor ale nie widzialam roznicy, wiec juz nie podaje.

Madziolina, u mnie na razie jest tak:
8-9 śniadanko - mleko i kaszka
okolo 12 jest obiadek - mleko i jakis mus warzywny. O tej porze wprowadzam tez nowe produkty w ramach obiadku.

Potem juz nic nie daje, zeby w razie czego nie miec rewelacji brzuszkowych na noc [emoji14]
Jak bede pewna, ze toleruje wiekszosc produktow z menu niemowlaka to bedzie mial podwieczorek. Najpierw jednak chce przerobic wiekszosc warzyw. Zaraz w ramach obiadku bedzie nowosc - slodki ziemniaczek :)

Ja podawalam kaszke w mleku na wieczor ale nie widzialam roznicy, wiec juz nie podaje.
Ja sprobuje heszcze dzis z ta kaszka. Jesli bedzie bez zmian to tez nie bede posawac. Co to znaczy mleko i kaszka i mleko i obiadek? Tzn ze najpierw dajesz mleko i zaraz obiadek?

Tak, ale alezy jak bardzo jest glodny :p Proboje najpierw dac kaszke potem mleko, ale zwykle jest na odwrot bo zaczyna grymasic.

reklama
U nas problem z rozszerzaniem diety bo mały ewidentnie nie potrafi sobie takiej gęstrzej kupki wypchać . Wcześniej też mieliśmy problem z kupką mimo że była rzadka, ale odkąd Antoś skończył 3 miesiące już było ok. Jutro szczepienie to podpytam co i jak, bo już nie wiem czy podawać coś nowego czy narazie spasować.

Do góry