reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Obiad postanowiony. Maly bedzie probowal slodkie ziemniaczki dzis, to ugotuje wiecej i beda dla nas slodkie ziemniaczki z kurczakiem i fasolka (albo groszkiem jesli nie bedzie fasolki) :)

U mnie spadl snieg w sobote. Wczoraj juz musialam sie łopata namachac by scieżke i podjazd pod domem odkopac.

Dzis goscie beda wiec musze ogarnac domek.. ojej

reklama
Hej Dziewczyny!

Trochę Was doczytałam. :)

Ja ostatnio sama robię chleb :D.
Wczoraj miałam trochę doła, bo maż wrocil do pracy po urlopie. Dzis juz same siedzimy.

Obiady robię ja. Roznie raz mięsko raz zupa.
U nas ostatnio Ania ewidentnie miała skoki rozwojowe (wiem, ze czesc osob w to nie wierzy). Marudziła cały dzień, w samochodzie sceny, w nocy wybudzanie i zjadanie 30ml?! Chyba z 6 razy wstawala. I co? Kolejny dzien przewróciła się na bok i na brzuszek :D wspomnę, ze te marudy z tydzien trwały i myślałam, ze dostane w łeb.

Teraz troche lepiej, ale spi od 19 nastepnie o 1 mleko i o 5.
Jemy juz obiadki i deserki. Pijemy herbatki owocowe. Kaszki nie lubi :(

U nas dzis snieznie :D

A kiedy dajecie obiadki i deserki? Jak jest pora na jedzenie czy nie? Bo moja jak jest pora jedzenia to sie wsciaka na luzeczke i konczy sie na butli. Dziewczyny ktore rozszerzaja diete, jak wyglada harmonogram posilkow?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina :) ja staram się podawać o stałych porach. Wychodzi róznie. Dzis : o 8 zjadla 150ml mleka, o 11.20 zjadla obiadek - jarzynkową i popiła herbatką owocową. Teraz śpi. Deserek 14. Teraz jak wstanie mleko, ale mniej bo deserek zostawi.

Ania była nerwowa jak zaczynałysmy, to wtedy dałam 80ml mleka i po 40min obiadek :)

Moja juz prawie miesiac je, wiec ja kombinuje. :)

No wlasnie, bo wczoraj jak byla moja mama to ona byla glodna a mama jej dala obiadek i ona super buzke otwierala. Myslicie ze dodawanie kaszki do wieczornego mleka to dobry pomysl? Wczoraj dalam i z brzuszkiem nic, ale i tak sie obudzila jak zwykle, a zjadla 150 elegancko z 2 miarkami kaszki

Madziolina, u mnie na razie jest tak:
8-9 śniadanko - mleko i kaszka
okolo 12 jest obiadek - mleko i jakis mus warzywny. O tej porze wprowadzam tez nowe produkty w ramach obiadku.

Potem juz nic nie daje, zeby w razie czego nie miec rewelacji brzuszkowych na noc :p
Jak bede pewna, ze toleruje wiekszosc produktow z menu niemowlaka to bedzie mial podwieczorek. Najpierw jednak chce przerobic wiekszosc warzyw. Zaraz w ramach obiadku bedzie nowosc - slodki ziemniaczek :)

Ja podawalam kaszke w mleku na wieczor ale nie widzialam roznicy, wiec juz nie podaje.

Madziolina, u mnie na razie jest tak:
8-9 śniadanko - mleko i kaszka
okolo 12 jest obiadek - mleko i jakis mus warzywny. O tej porze wprowadzam tez nowe produkty w ramach obiadku.

Potem juz nic nie daje, zeby w razie czego nie miec rewelacji brzuszkowych na noc [emoji14]
Jak bede pewna, ze toleruje wiekszosc produktow z menu niemowlaka to bedzie mial podwieczorek. Najpierw jednak chce przerobic wiekszosc warzyw. Zaraz w ramach obiadku bedzie nowosc - slodki ziemniaczek :)

Ja podawalam kaszke w mleku na wieczor ale nie widzialam roznicy, wiec juz nie podaje.
Ja sprobuje heszcze dzis z ta kaszka. Jesli bedzie bez zmian to tez nie bede posawac. Co to znaczy mleko i kaszka i mleko i obiadek? Tzn ze najpierw dajesz mleko i zaraz obiadek?

Tak, ale alezy jak bardzo jest glodny :p Proboje najpierw dac kaszke potem mleko, ale zwykle jest na odwrot bo zaczyna grymasic.

reklama
U nas problem z rozszerzaniem diety bo mały ewidentnie nie potrafi sobie takiej gęstrzej kupki wypchać . Wcześniej też mieliśmy problem z kupką mimo że była rzadka, ale odkąd Antoś skończył 3 miesiące już było ok. Jutro szczepienie to podpytam co i jak, bo już nie wiem czy podawać coś nowego czy narazie spasować.

Do góry