reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Moj kot upodobal sobie ostatnio przewijak i za nic nie chce zejsc :) Mam zwykle dziecko na rekach wiec nie mam jako kota przesunac, wiec powoli ukladam dziecko obok kota i wtedy sie poddaje i schodzi, a czem dopiero jak go synek za siersc zlapie :p

Asia, ja nosze obraczke. W ciazy tez nosilam, choc troche mi puchly paluchy, ale ja kupilam nieco wieksza. Za to zareczynowa obraczke nie nosze, bo jak zaloze to nie zdejme.. moze jak troche schudne :p

Hej dziewczyny :)
BasiaJulia, u mnie problem w tym, że syn nie widzi, a chciałby. trochę mu podnoszę gondolkę żeby widział jak już jest tragicznie, bo nie wiem czy można...
Znaczy materacyk podnosisz do góry trochę? Można, moja od urodzenia śpi pod lekkim skosem (poduszka pod materacem) i w gondoli też podnosimy. W szpitalu wózeczki były pod skosem to zapytałam położnej czy może tak dziecko leżeć.
Dziewczyny ile posiłków na dobę jedzą wasze maleństwa?
U nas 6-8 zależy jaki dzień. Jak je samą butelkę to tak 130 ml (powoli zwiększam do 150 ml), je też samą pierś albo pierś+mm ok. 90 ml. Ostatnio ma mniejszy apetyt.

Dziewczyny a karmicie na żądanie czy w wyznaczonym czasie? Ja na poczatku karmila na zadanie a teraz karmie co.okolo 3-3,5 h. Tak ustawiam dobe zeby karmienie wypadlo na około 20i czasem uwazam ze to wyrodne z mojej strony
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja średnio tak co 2,5 godz. A o 20 to znaczy masz wyrzuty, że późno?

Dziewczyny czy któraś kiedyś przeprowadzala się jak dzidzia miała kilka miesięcy tak jak moja 3 teraz i miały problem z zadomowieniem się? Moja niby wszędzie zasypiala ale boję się że może trochę marudzić.Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sie nie przeprowadzałam, ale wyjeżdżaliśmy na kilka dni, jak mała miała 3 tyg. i później na 2 tygodnie jak miała 1,5 mies. Pierwszy wyjazd ok, za drugim razem dość szybko przyzwyczaiła się do nowych warunków, a po powrocie też bez większych problemów. Pierwszą noc się budziła częściej. Więc myślę, że będzie ok. Postaraj się zachować stary rytm dnia, kąpiel o tej samej godzinie itd.

Dziewczyny a czy wy nosicie obrączki? Tzn chodzi mi o to że ja w ciąży nie nosiłam bo mi palce puchly a teraz nie wloze i muszę chyba powiększyć

Noszę teraz i w ciąży też nosiłam. Jak za mała to powiększ :) Czytałam gdzieś , że po ciąży mogą się palce powiększyć.

Moj kot upodobal sobie ostatnio przewijak i za nic nie chce zejsc :) Mam zwykle dziecko na rekach wiec nie mam jako kota przesunac, wiec powoli ukladam dziecko obok kota i wtedy sie poddaje i schodzi, a czem dopiero jak go synek za siersc zlapie [emoji14]

Asia, ja nosze obraczke. W ciazy tez nosilam, choc troche mi puchly paluchy, ale ja kupilam nieco wieksza. Za to zareczynowa obraczke nie nosze, bo jak zaloze to nie zdejme.. moze jak troche schudne :p
Przewijak też niestety lubi[emoji4]

Dziewczyny, a jaką pierwszą kaszkę podawałyście? Idziemy w piątek do lekarza, zapytam o rozszerzenie diety, bo w sumie moja karmiona pół na pół to może powinna już coś nowego jeść po 4 msc.

Używa któraś gruszki do noska? Jakiej marki polecacie? (taka, która działa :))

Obrączkę noszę ale powiekszalam po pierwszym porodzie i jest ok a jak była za duża to pierscionkiem zareczynowym podtrzymywalam

U nas kaszka nestle dzisiaj koleżanka mi powiedziała żeby patrzeć żeby nie było cukru i w tej co mam nie ma

We wtorek idę do dietetyka

Agula jak miło Cię widzieć:) stęskniłam się :p
Ja sobie odpuściłam spacer po cmentarzu z Nikodemem. Wiało i mżawka padała cały dzień. Stwierdziłam, że odpada a tez uwielbiam jechac wieczorkiem, jak tyle zniczy się pali.
Ja karmię na żądanie. Bywa róznie, czasami to nawet 10 butelek dziennie ale Nikodem raczej nie zjada więcej niż 120 na raz, pare razy może się zdarzyło że zjadł więcej niż te 120.
Lila u nas też z zachodzeniem w ciąże było ciężko. Pierwsza córka po ponad roku starań, później poronienie w 10 tygodniu i druga córka pona 2 lata starania i ciąża leżąca plackiem, więc to że syńciu zrobiony złotym strzałem to cud halloweenowy:)
Przeprowadzaliśmy się przy pierwszej córce jak miała półtora miesiąca i dla niej to było nawet wybawienie bo w końcu zaczęła sypiać w dzień. Wcześniej mieszkaliśmy u teścia a tam jeszcze siostra mojego męza z dwójką przedszkolaków, więc chaos niesamowity.
U nas na kaszel był inhalator.
Chyba odpisałam na wszystko:) a jak nie to przepraszam bo piszę juz z Nikodemem na kolanachi nie mogę się skupić . Odkąd zobaczył jak fajnie się siedzi płacze na macie czy gdziekolwiek indziej gdzie bawił się na leżąco

reklama
Dziewczyny, a jaką pierwszą kaszkę podawałyście? Idziemy w piątek do lekarza, zapytam o rozszerzenie diety, bo w sumie moja karmiona pół na pół to może powinna już coś nowego jeść po 4 msc.

Używa któraś gruszki do noska? Jakiej marki polecacie? (taka, która działa :))
ja bobovitę kaszka ryżowa bez dodatków owoców ale to na razie na zasadzie dosypywania łyżeczki do butelki z mlekiem przed wieczornym spaniem.

Mój syn właśnie opanował nową umiejętność:D Położyłam go do łóżeczka a on woła e!, nie żaden płacz niezadowolony, yyyyyy czy marudzenie, tylko krótkie wykrzyknięte "e!". Podeszłam sprawdzić czy to mnie tak woła i usmiech od ucha do ucha. Odeszłam i znowu"e!":)

Do góry