reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas kot uwielbia wszystko co jest Filipa. Łóżeczko a pierwszym miejscu teraz kładę nasze poduszki żeby ją zniechęcić ale cwaniara tak się gramoli że uda jej się położyć na materacu, a drugie miejsce zajmuje mata piankowe, jest najlepsza do mycia się.
Ile razy się budziłam w nocy patrzę na Filipa a w jego nogach kot:szok::no:

Jeszcze się nie zaglebialam bardzo w rozszerzanie diety, ale czemu pierwsza podjecie kaszke? To nie ma różnicy czy to kaszka czy warzywa?

reklama
ja nie wiem ile je bo ona je dużo Majka była mm więc miała uregulowane a Nastusia jest kp i mm jest bardziej na cycu ale jak jest płacz to dostaje butle do tego rano i wieczorem kaszka

moja Nastka nie lubi gondolki i chodzimy w nosidełku tylko teraz już te spacery nie są takie długie
Jaka kaszke dajesz? Ilema dzidzius?
Dziewczyny ile posiłków na dobę jedzą wasze maleństwa?
Moja co ok 3 godz 120ml
Moja je 5 razy dziennie po 120-150 ml je co 2,5-3,5 h ma mniej wiecej stałe pory noc przesypia cała od 21 do 7-8 rano :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zazdroszcze!
Dziewczyny a czy wy nosicie obrączki? Tzn chodzi mi o to że ja w ciąży nie nosiłam bo mi palce puchly a teraz nie wloze i muszę chyba powiększyć
Ja nosze caly czas
Obrączkę noszę ale powiekszalam po pierwszym porodzie i jest ok a jak była za duża to pierscionkiem zareczynowym podtrzymywalam

U nas kaszka nestle dzisiaj koleżanka mi powiedziała żeby patrzeć żeby nie było cukru i w tej co mam nie ma

We wtorek idę do dietetyka

ja bobovitę kaszka ryżowa bez dodatków owoców ale to na razie na zasadzie dosypywania łyżeczki do butelki z mlekiem przed wieczornym spaniem.

Mój syn właśnie opanował nową umiejętność:D Położyłam go do łóżeczka a on woła e!, nie żaden płacz niezadowolony, yyyyyy czy marudzenie, tylko krótkie wykrzyknięte "e!". Podeszłam sprawdzić czy to mnie tak woła i usmiech od ucha do ucha. Odeszłam i znowu"e!":)
Lyzeczka dajesz?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze się nie zaglebialam bardzo w rozszerzanie diety, ale czemu pierwsza podjecie kaszke? To nie ma różnicy czy to kaszka czy warzywa?

Wiesz, ja nie mam pojęcia czemu kaszke najpierw. Tak mi powiedziała położna/lekarka, żeby od kaszki zacząć. Być może lepiej się trawi.. nie wiem.

Ja będę podawać łyżeczką.

Ja mysle zeby wprowadzic kaszke tak tydzien po tym jak skonczy 4 miesiace. moje dziecko spalo od 7 godzine bo go obudziłam jak jechalismy na szczepienia, teraz byl tak padniety ze na spiocha go rozbieralam i karmilam, pierwszy raz taki padniety byl, wciagnal cale mleczko i totalny zgon, biedaczek moj :*
Ja obraczke zalozylam miesiac po porodzie, teraz waze 2 kg mniej niz przed ciaza takze lece az za bardzo. W zasadzie juz moglabym stanac w miejscu, troche mi brzucha zostalo ale to cwiczeniami podgonie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz, ja nie mam pojęcia czemu kaszke najpierw. Tak mi powiedziała położna/lekarka, żeby od kaszki zacząć. Być może lepiej się trawi.. nie wiem.

Ja będę podawać łyżeczką.
Mi też radziła lekarka zeby zacząć od kaszki potem warzywa a na końcu owoce i soki

reklama
Do góry