reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny, a jaką pierwszą kaszkę podawałyście? Idziemy w piątek do lekarza, zapytam o rozszerzenie diety, bo w sumie moja karmiona pół na pół to może powinna już coś nowego jeść po 4 msc.

Używa któraś gruszki do noska? Jakiej marki polecacie? (taka, która działa :))

U nas od tygodnia juz kaszka czeka :) Mamy kaszkę owsianą z Hipp. Ma bardzo ładny skład.
Jeż karmię mieszanie, ostatnio to prawie tylko mm, i dostałam zielone światło by rozszerzać dietę od 4 miesiąca, czy też raczej od skończonego 17tyg. Będziemy próbować w niedziele przed południem. Mam już miseczke i łyżeczkę i zobaczymy jak pójdzie.

Hej u nas dzis pierwsza próba z warzywkiem a dokładnie z brokułem. Plucia było że chyba nic do brzuszka nie ttafiło. Jeszcze dynié kupiłam, może bardziej przypadnie do gustu.
Tą kaszkę to jak podajecie łyżeczką czy w butelce?
Któraś z Was pamięta może na którek stronie są te przepisy do maluszka?

Z góry przepraszam jak klikam komuś negatywna ocenę bo jak korzystam z telefonu to przy przewijania czasem mi się kliknie przez przypadek, jak to zauważe to cofam ocenę ale gdybym coś przegapiła to się nie zloscie :-)

Kiedyś pisałyście że mężowie cieszą jak dziecko spokojne przed tv. Moi tak wczoraj się sobą zajmowali:) a film jakiś wojenny leciał
DSC_0520.JPG

Załączniki

• DSC_0520.JPG
    DSC_0520.JPG
    410,4 KB · Wyświetleń: 359
Hejaaa
Dzięki za rady żeby pierw zaprać kupke normalnym proszkiem. Schodzi od razu.
Teraz co kupka to nam wylatuje jak nie na bok to na plecy :-D

Ja obrączkę powiększyłam bo mi się wbijaj w palucha, mąż też powiekszał ale wiecie aż 60 zł płaciłam za powiększenie o jeden rozmiar myślałam że to się płaci max 20 zł.

Byliśmy dziś u lekarza z tą wysypka na szyjce (raczej suche placki za uszkami, na katku) i są to zmiany alergiczne. Mogę używać mleko bez laktozy i zrezygnować z czekolady (jak żyć??!) i innych alergenów.

My to jakoś często się karmimy z 10 razy to napewno. Ale filip lubi sobie pociumkać 5 min później się pobawić cycusiem a za godzinę krzyczeć bo się nie najadł.

Asia - mnie obrączka wejdzie, ale jakoś mi ciasno w niej. Chyba jeszcze poczekam :)
Iwonaimaja - na jedną wizytę? Bo u nas też jest dietetyk, tylko ponoć na jedną wizytę nie można, bo się podpisuje papier, że będzie się chodzić systematycznie :/ A ja chciałabym raz, zmierzyć się, zważyć, zobaczyć ile mam tłuszczu, ile wody, jak jeść przy kp i co zrobić z wielką chęcią na słodycze. Tyle.
BasiaJulia - gruszkę mam najzwyklejszą, z apteki.
Agula - super :) Wpadaj częściej :)
Iwona - hehe, a no widzisz! Nigdy nic nie wiadomo :D Super, że się tak udało!!!! Zdjęcie cudne :)

reklama
Jejku przeraża mnie wprowadzanie nowych produktów, te kaszki, ja już nic nie pamiętam :errr: Ale damy radę, przecież :oo:

Byłyśmy na cmentarzu, ale wieje!!!!!! Muszę poznosić kurtki zimowe, już chyba czas :(

Do góry