reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas pieluchy nr 3 choc 2 jeszcze by daly rade.

Zabawki lubi takie ktore mu latwo zlapac i wpakowac do buzi. No i motylek jest nr 1.

U nas smoczek nr 2. Maly zaczal jesc wiecej i nie grymasi zbytnio przy butli.

Madziolina ja w przeciagu nastepnych paru tyg przeniose malego do jego pokoju.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pana migotka też mamy ten gryzak :-)

Madziolina ja dopiero na święta planuje małą przenosić do jej pokoiku :-) narazie mam tam wszystko, taki magazynek :-)

Chłopaki dali rade beze mnie cały dzień :) Ja odsapnełam od rutyny i w koncu wygladam jak czlowiek jak obcielam wlosy. Ale stesknilam sie za malym nieziemsko :)
Znalazlam i kupilam malemu serwis z bambusa. Talerzyk, dwie miseczki, kubeczek i sztucce. Bedzie na przyszlosc.

A ja czytałam gdzieś w jakiś zaleceniach Amerykanskiego Towarzystwa Pediatrycznego bodajze, ze rekomenduja zeby dziecko do konca 1 roku zycia spalo w tym samym pomieszczeniu co rodzice. I chyba my tak zrobimy, ale w duzej mierze ze wzgledu na lenistwo- zeby w nocy nie musiec biegac do innego pokoju zeby podac smoczka, czy za raczke potrzymac dla uspokojenia

BasiaJulia u nas grzechotki w ruchu, to znaczy ja nimi ruszam i mała się interesuje, jak dam do rączki to trzyma, ale sama narazie nie umie chwycić, tylko uderza w nie i przewraca, popycha.
Kupiłam takie książeczki kontrastowe biało czarne ze zwierzakami i przedmiotami w domu i jej pokazuje, opowiadam, nawet patrzy na to całkiem zainteresowana :-)
U nas jest tak samo z grzechotkami :) Ale wkładam jej do rączki, żeby się sama uczyła trzymać. I dziewczyny, któraś pisała, że jej dziecko nie sięga po zabawki - spróbujcie zawiesić w zasięgu rączek coś. Moja miała tak samo, zaczęłam kłaść ją na matę i przy łóżeczku wieszać zabawki, żeby dosięgnęła i teraz łapie za nie i sama wyciąga rączkę :)

Dziewczyny, czy ktores z Waszych dzieciaczkow spi samo w pokoju?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas tylko w dzień, w nocy z nami i też długo tak zostanie.

Czym sa te kostki kontrastowe? U nas karty kontrastowe byly w uzyciu ale juz sie znudzily...
Kostki sensoryczne :) takie z metkami, gryzakami i stronami z różnych materiałów :)

Ogólnie to głupia jestem... Czytałam fora ciążowe i naczytałam się, że mega trudno zajść w ciążę kolejny raz :( Zdołowało mnie to, bo tak za rok planujemy zacząć starać się o kolejne. Gdyby sie udało to może byłoby na jesień (ja urodzona w zimie, mąż na wiosnę, Sara w lecie :) ).

A Wy kiedy planujecie kolejne dziecko? Ciekawe czy któreś z nas będą rodziły znów w tym samym miesiącu.

U nas pieluchy nr 3 choc 2 jeszcze by daly rade.

Zabawki lubi takie ktore mu latwo zlapac i wpakowac do buzi. No i motylek jest nr 1.

U nas smoczek nr 2. Maly zaczal jesc wiecej i nie grymasi zbytnio przy butli.

Madziolina ja w przeciagu nastepnych paru tyg przeniose malego do jego pokoju.

a co to za motylek???:)

Ogólnie to głupia jestem... Czytałam fora ciążowe i naczytałam się, że mega trudno zajść w ciążę kolejny raz :( Zdołowało mnie to, bo tak za rok planujemy zacząć starać się o kolejne. Gdyby sie udało to może byłoby na jesień (ja urodzona w zimie, mąż na wiosnę, Sara w lecie :) ).

A Wy kiedy planujecie kolejne dziecko? Ciekawe czy któreś z nas będą rodziły znów w tym samym miesiącu.
Ale dlaczego zdołowałaś się? teraz długo staraliście się o dzidzie?
Powiem ci że ja już nie planuje kolejnej ciąży, mam już swoją upragnioną dwójkę i pewnie trzecie pokochałabym bezgranicznie ale ja nie jestem stworzona do bycia w ciąży, nawet moi lekarze powiedzieli że ciąża mnie "zjada". Strasznie przeszłam pierwszą i drugą jeszcze gorzej wiec wątpię by 3 była łatwa.
Ale w drugą zaszłam za 4 cyklem wiec raczej tragedii nie było.

BasiaJulia, tak zastanawiam sie nad drugim tak za rok jakos.. Ale nie wiem, bo znowu ciaza i ta cesarka.. Ale z drugiej strony, dobrze by maly mial rodzenstwo. Jeszcze myslimy..

Julita, to taka zabawka do powieszenia na macie. Duzy motylek z nozkami, skrzydelkami, wiszacymi koleczkami, kolorowy i szeleszczacy.. Chyba od Lamaze. Maly go uwielbia :)

reklama
BasiaJulia, tak zastanawiam sie nad drugim tak za rok jakos.. Ale nie wiem, bo znowu ciaza i ta cesarka.. Ale z drugiej strony, dobrze by maly mial rodzenstwo. Jeszcze myslimy..

Julita, to taka zabawka do powieszenia na macie. Duzy motylek z nozkami, skrzydelkami, wiszacymi koleczkami, kolorowy i szeleszczacy.. Chyba od Lamaze. Maly go uwielbia :)

Po cesarce można rodzić naturalnie :) zależy od wskazań, samopoczucia i grubości blizny. Chyba, że już teraz wiesz, żebyś miała wskazania do cc.
Ogólnie to mnie nastraszyły dziewczyny, że coraz ciężej zajść w ciążę i jak czytam o tych poronieniach to masakra. A jeszcze w 1 ciąży to nic nie wiedziałam, a teraz to będę wszystko porównywać do Sary - tzn. wyobrażać sobie małego dzidziusia.

Do góry