reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U nas pieluchy nr 3 choc 2 jeszcze by daly rade.

Zabawki lubi takie ktore mu latwo zlapac i wpakowac do buzi. No i motylek jest nr 1.

U nas smoczek nr 2. Maly zaczal jesc wiecej i nie grymasi zbytnio przy butli.

Madziolina ja w przeciagu nastepnych paru tyg przeniose malego do jego pokoju.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pana migotka też mamy ten gryzak :-)

Madziolina ja dopiero na święta planuje małą przenosić do jej pokoiku :-) narazie mam tam wszystko, taki magazynek :-)

Chłopaki dali rade beze mnie cały dzień :) Ja odsapnełam od rutyny i w koncu wygladam jak czlowiek jak obcielam wlosy. Ale stesknilam sie za malym nieziemsko :)
Znalazlam i kupilam malemu serwis z bambusa. Talerzyk, dwie miseczki, kubeczek i sztucce. Bedzie na przyszlosc.

A ja czytałam gdzieś w jakiś zaleceniach Amerykanskiego Towarzystwa Pediatrycznego bodajze, ze rekomenduja zeby dziecko do konca 1 roku zycia spalo w tym samym pomieszczeniu co rodzice. I chyba my tak zrobimy, ale w duzej mierze ze wzgledu na lenistwo- zeby w nocy nie musiec biegac do innego pokoju zeby podac smoczka, czy za raczke potrzymac dla uspokojenia

BasiaJulia u nas grzechotki w ruchu, to znaczy ja nimi ruszam i mała się interesuje, jak dam do rączki to trzyma, ale sama narazie nie umie chwycić, tylko uderza w nie i przewraca, popycha.
Kupiłam takie książeczki kontrastowe biało czarne ze zwierzakami i przedmiotami w domu i jej pokazuje, opowiadam, nawet patrzy na to całkiem zainteresowana :-)
U nas jest tak samo z grzechotkami :) Ale wkładam jej do rączki, żeby się sama uczyła trzymać. I dziewczyny, któraś pisała, że jej dziecko nie sięga po zabawki - spróbujcie zawiesić w zasięgu rączek coś. Moja miała tak samo, zaczęłam kłaść ją na matę i przy łóżeczku wieszać zabawki, żeby dosięgnęła i teraz łapie za nie i sama wyciąga rączkę :)

Dziewczyny, czy ktores z Waszych dzieciaczkow spi samo w pokoju?
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas tylko w dzień, w nocy z nami i też długo tak zostanie.

Czym sa te kostki kontrastowe? U nas karty kontrastowe byly w uzyciu ale juz sie znudzily...
Kostki sensoryczne :) takie z metkami, gryzakami i stronami z różnych materiałów :)

Ogólnie to głupia jestem... Czytałam fora ciążowe i naczytałam się, że mega trudno zajść w ciążę kolejny raz :( Zdołowało mnie to, bo tak za rok planujemy zacząć starać się o kolejne. Gdyby sie udało to może byłoby na jesień (ja urodzona w zimie, mąż na wiosnę, Sara w lecie :) ).

A Wy kiedy planujecie kolejne dziecko? Ciekawe czy któreś z nas będą rodziły znów w tym samym miesiącu.

U nas pieluchy nr 3 choc 2 jeszcze by daly rade.

Zabawki lubi takie ktore mu latwo zlapac i wpakowac do buzi. No i motylek jest nr 1.

U nas smoczek nr 2. Maly zaczal jesc wiecej i nie grymasi zbytnio przy butli.

Madziolina ja w przeciagu nastepnych paru tyg przeniose malego do jego pokoju.

a co to za motylek???:)

Ogólnie to głupia jestem... Czytałam fora ciążowe i naczytałam się, że mega trudno zajść w ciążę kolejny raz :( Zdołowało mnie to, bo tak za rok planujemy zacząć starać się o kolejne. Gdyby sie udało to może byłoby na jesień (ja urodzona w zimie, mąż na wiosnę, Sara w lecie :) ).

A Wy kiedy planujecie kolejne dziecko? Ciekawe czy któreś z nas będą rodziły znów w tym samym miesiącu.
Ale dlaczego zdołowałaś się? teraz długo staraliście się o dzidzie?
Powiem ci że ja już nie planuje kolejnej ciąży, mam już swoją upragnioną dwójkę i pewnie trzecie pokochałabym bezgranicznie ale ja nie jestem stworzona do bycia w ciąży, nawet moi lekarze powiedzieli że ciąża mnie "zjada". Strasznie przeszłam pierwszą i drugą jeszcze gorzej wiec wątpię by 3 była łatwa.
Ale w drugą zaszłam za 4 cyklem wiec raczej tragedii nie było.

BasiaJulia, tak zastanawiam sie nad drugim tak za rok jakos.. Ale nie wiem, bo znowu ciaza i ta cesarka.. Ale z drugiej strony, dobrze by maly mial rodzenstwo. Jeszcze myslimy..

Julita, to taka zabawka do powieszenia na macie. Duzy motylek z nozkami, skrzydelkami, wiszacymi koleczkami, kolorowy i szeleszczacy.. Chyba od Lamaze. Maly go uwielbia :)

reklama
BasiaJulia, tak zastanawiam sie nad drugim tak za rok jakos.. Ale nie wiem, bo znowu ciaza i ta cesarka.. Ale z drugiej strony, dobrze by maly mial rodzenstwo. Jeszcze myslimy..

Julita, to taka zabawka do powieszenia na macie. Duzy motylek z nozkami, skrzydelkami, wiszacymi koleczkami, kolorowy i szeleszczacy.. Chyba od Lamaze. Maly go uwielbia :)

Po cesarce można rodzić naturalnie :) zależy od wskazań, samopoczucia i grubości blizny. Chyba, że już teraz wiesz, żebyś miała wskazania do cc.
Ogólnie to mnie nastraszyły dziewczyny, że coraz ciężej zajść w ciążę i jak czytam o tych poronieniach to masakra. A jeszcze w 1 ciąży to nic nie wiedziałam, a teraz to będę wszystko porównywać do Sary - tzn. wyobrażać sobie małego dzidziusia.

Do góry