reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Aga Gunia, ale piękny ten psiak! Cudo. Ale ja bym po rączkach zwłaszcza nie dała lizać bo moja sobie rączki do buzi wkłada a piesek mógł wczesniej lizać np swoje cztery litery :D

Flammie, a jak byłaś na spacerze w chuście to co na siebie założyłaś w sensie jaką kurtkę? Ja zakładam kurtkę i mam zapiętą tylko na jeden dolny guzik bo innych nie da rady. Ubieram się pod spód ciepło i owijam szalikiem. Natalka jest moim grzejniczkiem z przodu więc nie marznę:D ale zimą tak nie pociągnę raczej więc przymierzam się do kupna kurtki dla dwojga. Mieszkam w Łodzi gdzie jest stacjonarny sklep Pentelka więc sobie zobaczę. Spory wydatek w sumie, ale tak sobie pomyślałam że może się przyda jeszcze na następną ciążę jeśli akurat wypadnie zimą:) bo te kurtki też jako ciążowe się ponoć sprawdzają.

reklama
kamejka, ja miałam dziś dość ciepło bo prawie 8 stopni :p Nie bylo wiatru ani deszczu. Mały grzeje dość dobrze, więc miałam tylko taki bawełniany top, na to małego w chuście i na siebie założyłam taką sportową rozpinaną bluzę męża - większa i rozciągliwa to się oboje zmieściliśmy. Mam jeszcze ciążową kurtkę taką, do której można ekspresami dołączyć poszerzenie i myślę, że dla dwojga będzie dobra na zimę, ale jeszcze nie próbowałam.
A jaka to kurtka, która masz na mysli??

Dziewczyny widzę, że temat o chustach :) Też myślę o kupnie jakiejś kurtki :) Jak ubieracie dzieciaczki na spacer w chuscie teraz?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Ruda, przy tych 8 stopniach maly mial dwie warstwy: welniane body i rajtuzy i na to bawelniany kombinezon cos jak dres. Do tego welniane skarpetki i czapeczka. Byl blisko mnie to nie przesadzalam z ubiorem.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się udało położyć małą na półgodzinną drzemkę w łóżeczku. Zaparłam się i jak zobaczyłam że jest zmęczona to ją ululałam na rękach i odłożyłam. Standardowo po 5 min była pobudka i płacz. Ale powtórzyłam to kilka razy i w końcu zasnęła
co prawda tylko 30, może40 minut ale to wystarczyło żebym powierzchownie ogarnęła mieszkanie, zjadła drugie śniadanie i naszykowała rzeczy na spacer także byłam zadowolona :p potem jeszcze na spacerze spała z godzinkę i to jest wszystko co dziś spała.

A jak długie macie spacery w te chłodniejsze dni?

Flammie co to za książka ta Twoja mądra?;) jakaś wydana przez szpital czy ogólnie dostępna?

Dziewczyny mające psiaki trzymane w domu - na jaką relację psiaka z dzieckiem pozwalacie? Ja pozwalam podchodzić ale nie wąchać, nie dotykać, nie lizać. Ale psinka strasznie strasznie chce i czasem aż mi ją ciężko odgonić. No bardzo kocha dzidziusia ;) boję się co go będzie jak zacznie raczkować. Tym bardziej że masakrę mam bo od jakiegoś czasu strasznie linieje. Aż tak nam nigdy nie liniała. Odkurzam codziennie a i tak kłęby sierści leżą na podłodze.
My mamy dużą psiutę, która ma 12 lat i słabo się interesuje małą, ale to pies domowy pozwalam jej wąchać i dotykać nosem:) I tak bidulka jest odsunięta na dalszy plan.

Czesc dziewczyny..
Jezeli chodzi o pieska to my mamy w fomu ale yorka .. Jest odrobaczany co miesiac, oprocz tego myty 3 razy dziennie i gdyby sie chociaz troche mala interesowal to bym mu pozwolila i polozac ale mala traktuje jak powietrze.. Chyba ze spi. Jak spi to kladzie sie niedaleko i jak tylko sie ruszy to po kogoa biegnie.. Taka mądra psinka ;)

Ja w tym roku zaczelam zaoczne studia. Dzisiaj byl pierwszy zjazd i od 9 do 17 mnie nie bylo.. Mala niestety ciezko zniosla przeprawe z tata.. Non stop plakala i juz nawet nie chodzilo o cyca tylko o obecnosc bo tylko weszlam do domu i mnie uslyszala jak reka odjal przestala plakac.. Musze czesciej zostawiac ja z mężem bo nie da mi sie niedlugo ruszyć a za miesiac wracam do pracy.. Rowniutki miesiac..

Co tutaj tak cicho?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas dzisiaj piękny dzień 15stopni, pospacerowalysmy dość długo. Jednak po spacerach zdecydowanie lepiej spi:-) wczoraj też odpuscila pobudke o 2 i dopiero o 5.30 pierwszy raz się obudziła, potem o 9 zobaczymy jak dzisiaj, oby tak samo:-)

Czytam teraz książkę Każde dziecko może nauczyć się spać, i dużo ciekawych rzeczy tam piszą np. To że dzieciom trudno jest zasnąć i często się budzą w pierwszym roku życia bo nie wpadają odrazu po zasnieciu w fazę snu głębokiego tak jak dorośli tylko w fazę rem snu płytkiego i w te fazy snu płytkiego wchodzą więcej razy niż dorośli, i wtedy się wzbudzają właśnie,
po 6 miesiącu to zaczyna się pomału zmieniac:-)

Kaskaw ja właśnie też się tego boję żeby się nieprzyzwyczaila do mnie tylko :-/

Do góry