reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Aga Gunia, ale piękny ten psiak! Cudo. Ale ja bym po rączkach zwłaszcza nie dała lizać bo moja sobie rączki do buzi wkłada a piesek mógł wczesniej lizać np swoje cztery litery :D

Flammie, a jak byłaś na spacerze w chuście to co na siebie założyłaś w sensie jaką kurtkę? Ja zakładam kurtkę i mam zapiętą tylko na jeden dolny guzik bo innych nie da rady. Ubieram się pod spód ciepło i owijam szalikiem. Natalka jest moim grzejniczkiem z przodu więc nie marznę:D ale zimą tak nie pociągnę raczej więc przymierzam się do kupna kurtki dla dwojga. Mieszkam w Łodzi gdzie jest stacjonarny sklep Pentelka więc sobie zobaczę. Spory wydatek w sumie, ale tak sobie pomyślałam że może się przyda jeszcze na następną ciążę jeśli akurat wypadnie zimą:) bo te kurtki też jako ciążowe się ponoć sprawdzają.

reklama
kamejka, ja miałam dziś dość ciepło bo prawie 8 stopni :p Nie bylo wiatru ani deszczu. Mały grzeje dość dobrze, więc miałam tylko taki bawełniany top, na to małego w chuście i na siebie założyłam taką sportową rozpinaną bluzę męża - większa i rozciągliwa to się oboje zmieściliśmy. Mam jeszcze ciążową kurtkę taką, do której można ekspresami dołączyć poszerzenie i myślę, że dla dwojga będzie dobra na zimę, ale jeszcze nie próbowałam.
A jaka to kurtka, która masz na mysli??

Dziewczyny widzę, że temat o chustach :) Też myślę o kupnie jakiejś kurtki :) Jak ubieracie dzieciaczki na spacer w chuscie teraz?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Ruda, przy tych 8 stopniach maly mial dwie warstwy: welniane body i rajtuzy i na to bawelniany kombinezon cos jak dres. Do tego welniane skarpetki i czapeczka. Byl blisko mnie to nie przesadzalam z ubiorem.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się udało położyć małą na półgodzinną drzemkę w łóżeczku. Zaparłam się i jak zobaczyłam że jest zmęczona to ją ululałam na rękach i odłożyłam. Standardowo po 5 min była pobudka i płacz. Ale powtórzyłam to kilka razy i w końcu zasnęła
co prawda tylko 30, może40 minut ale to wystarczyło żebym powierzchownie ogarnęła mieszkanie, zjadła drugie śniadanie i naszykowała rzeczy na spacer także byłam zadowolona :p potem jeszcze na spacerze spała z godzinkę i to jest wszystko co dziś spała.

A jak długie macie spacery w te chłodniejsze dni?

Flammie co to za książka ta Twoja mądra?;) jakaś wydana przez szpital czy ogólnie dostępna?

Dziewczyny mające psiaki trzymane w domu - na jaką relację psiaka z dzieckiem pozwalacie? Ja pozwalam podchodzić ale nie wąchać, nie dotykać, nie lizać. Ale psinka strasznie strasznie chce i czasem aż mi ją ciężko odgonić. No bardzo kocha dzidziusia ;) boję się co go będzie jak zacznie raczkować. Tym bardziej że masakrę mam bo od jakiegoś czasu strasznie linieje. Aż tak nam nigdy nie liniała. Odkurzam codziennie a i tak kłęby sierści leżą na podłodze.
My mamy dużą psiutę, która ma 12 lat i słabo się interesuje małą, ale to pies domowy pozwalam jej wąchać i dotykać nosem:) I tak bidulka jest odsunięta na dalszy plan.

Czesc dziewczyny..
Jezeli chodzi o pieska to my mamy w fomu ale yorka .. Jest odrobaczany co miesiac, oprocz tego myty 3 razy dziennie i gdyby sie chociaz troche mala interesowal to bym mu pozwolila i polozac ale mala traktuje jak powietrze.. Chyba ze spi. Jak spi to kladzie sie niedaleko i jak tylko sie ruszy to po kogoa biegnie.. Taka mądra psinka ;)

Ja w tym roku zaczelam zaoczne studia. Dzisiaj byl pierwszy zjazd i od 9 do 17 mnie nie bylo.. Mala niestety ciezko zniosla przeprawe z tata.. Non stop plakala i juz nawet nie chodzilo o cyca tylko o obecnosc bo tylko weszlam do domu i mnie uslyszala jak reka odjal przestala plakac.. Musze czesciej zostawiac ja z mężem bo nie da mi sie niedlugo ruszyć a za miesiac wracam do pracy.. Rowniutki miesiac..

Co tutaj tak cicho?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas dzisiaj piękny dzień 15stopni, pospacerowalysmy dość długo. Jednak po spacerach zdecydowanie lepiej spi:-) wczoraj też odpuscila pobudke o 2 i dopiero o 5.30 pierwszy raz się obudziła, potem o 9 zobaczymy jak dzisiaj, oby tak samo:-)

Czytam teraz książkę Każde dziecko może nauczyć się spać, i dużo ciekawych rzeczy tam piszą np. To że dzieciom trudno jest zasnąć i często się budzą w pierwszym roku życia bo nie wpadają odrazu po zasnieciu w fazę snu głębokiego tak jak dorośli tylko w fazę rem snu płytkiego i w te fazy snu płytkiego wchodzą więcej razy niż dorośli, i wtedy się wzbudzają właśnie,
po 6 miesiącu to zaczyna się pomału zmieniac:-)

Kaskaw ja właśnie też się tego boję żeby się nieprzyzwyczaila do mnie tylko :-/

Do góry