reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Lilly to Ci sié aniołek trafił :)
Aga miło, że nie jestem sama.

Nie mowie ze nie , ale pierwsze 8 tygodni nie było takie cudne ...kolki wieczorne płacz nieprzerwanie od 20 do 24. Spanie w dzien maxymlanie do 30 min i tylko na rękach ... u nas pomaga espumisan i dicoflor ( wczesniej mielismy Sab simplex i szału nie było )

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie żadnego rytmu nie ma nawet jak chciałam jej wprowadzić przez parę dni to i tak nie spała teraz 2 raz ją lulalam bo marudna i dupa. Po 15 min obudzona. Wkurza mnie to bo marudzi cały dzień a nie chcę spać. Kolki już przeszły po 3 miesiącu tak mi się wydaję bo mniej juz płacze.

Teraz marudzi bo śpiąca ale za cholerę nie chcę zasnąć[emoji36] pranie mam od dwóch dni w pralce i nie mam jak wywiesić[emoji51] już czasem nie mam siły.
Aga a mąż??? Mój w domu sprząta, rozwiesza pranie, gotuje.
Moja córcia od kiedy skończyła 3 miesiące to jakby się cofnęła, bo znowu jakieś płacze i lamenty, bo najlepiej na rączkach. Ale śpi w dzień dłużej w wózku, więc jest sukces, noce to porażka ostatnio. I spacery po 30 minut, bo jak się obudzi to stęka a na rękach jej nosić nie będę. Już myslałam, że może zęby idą, bo się slini i non stop piąstki w buzi, ale chyba nie .....
Mąz mój rano był w lidlu i kupił wszystko co chciałam, kupuję już większe rzeczy, bo na 62/68 mam. A kombinezon chcę z rękawiczkami i stopkami.

Uff a ja w koncu od rana siedze, maly spi, zjadlam obiad, przedtem jak spal to robilam pranie i sprzatalam. Teraz chwila dla siebie. Mam nadzieje ze nie potrwa tylko 5 minut ;)

Jeju Aga to ciagle kolki? I co nic nir pomaga ? U nas tez były takie dni ale na szczęście odeszły juz w nie pamięć. Mała ma juz swój tryb. Zawsze pierwsza godzinę - półtorej sie bawi - Żr mną na łóżku, w bujaczku, na macie edukacyjnej, pod karuzela w łóżeczku potem jest płacz bo zmęczona i marudna, biorę ja do sypialni,rolety spuszczone 5-10 min usypiania na raczkach i wtedy jak zaśnie odkładam do łóżka i spi 30 min do godziny i tak w kółko ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mojabtak nie spalan ale juz wiem, ze nie potrafilam wyczuc kiedy jest zmeczona. Teraz ma 2,5 mca i doslownie od kilku dni mamy taki sam tryb. Je, bawimy sie ok 1,5godzn albo pod karuzelka, na macie itp potem robi sie matudna i lulam i zasypia! Ale dzis przechodzi sama siebie, bo jedna drzemke juz miala i spala 1,5 godz, teraz wystawilam ja na taras choc pada, ale pod dach i spi juz 30min! Dzizas koze jej sie odmienilo?
Za to ja mam jakiegos wirusa od rana rozwolnienie. 2 dni temu mial maz i syn.
Ania wczoraj wymiotowala 2 razy

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez godzinka, do poltorej zabawy a pozniej spanie od 30 minut do dwoch godzin i tak caly dzien. Wieczoren musi sie drzemnac przed kąpielą i najczesciej spi od 19 do 19:30, pozniej go bierzeny do sypialni i tam rozmawiamy sobie, bawimy sie okolo 30-40-minut, kąpiel, lezenie na brzuszku, mleczko i zasypia tak do 20 minut, w nocy budzi sie kolo 2, kolo 4 wyedy bierzemy go do łóżka i spi dalej ,( ten sen jest juz lekki i wybudza sie) do 7-8, ale juz kolo 9 idzie dalej spac i pozniej tak jak pisalam wczesniej. W dzien spi w wozku, z reszta on uwielbia lezec w wozku, powiesze mu grzechotki to 30-minut potrafi sie zabawic, w bujaczku tak 20 minut i sie nudzi a na macie rzadko go klade bo nie lubi.

reklama
Do góry