reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Lilly to Ci sié aniołek trafił :)
Aga miło, że nie jestem sama.

Nie mowie ze nie , ale pierwsze 8 tygodni nie było takie cudne ...kolki wieczorne płacz nieprzerwanie od 20 do 24. Spanie w dzien maxymlanie do 30 min i tylko na rękach ... u nas pomaga espumisan i dicoflor ( wczesniej mielismy Sab simplex i szału nie było )

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie żadnego rytmu nie ma nawet jak chciałam jej wprowadzić przez parę dni to i tak nie spała teraz 2 raz ją lulalam bo marudna i dupa. Po 15 min obudzona. Wkurza mnie to bo marudzi cały dzień a nie chcę spać. Kolki już przeszły po 3 miesiącu tak mi się wydaję bo mniej juz płacze.

Teraz marudzi bo śpiąca ale za cholerę nie chcę zasnąć[emoji36] pranie mam od dwóch dni w pralce i nie mam jak wywiesić[emoji51] już czasem nie mam siły.
Aga a mąż??? Mój w domu sprząta, rozwiesza pranie, gotuje.
Moja córcia od kiedy skończyła 3 miesiące to jakby się cofnęła, bo znowu jakieś płacze i lamenty, bo najlepiej na rączkach. Ale śpi w dzień dłużej w wózku, więc jest sukces, noce to porażka ostatnio. I spacery po 30 minut, bo jak się obudzi to stęka a na rękach jej nosić nie będę. Już myslałam, że może zęby idą, bo się slini i non stop piąstki w buzi, ale chyba nie .....
Mąz mój rano był w lidlu i kupił wszystko co chciałam, kupuję już większe rzeczy, bo na 62/68 mam. A kombinezon chcę z rękawiczkami i stopkami.

Uff a ja w koncu od rana siedze, maly spi, zjadlam obiad, przedtem jak spal to robilam pranie i sprzatalam. Teraz chwila dla siebie. Mam nadzieje ze nie potrwa tylko 5 minut ;)

Jeju Aga to ciagle kolki? I co nic nir pomaga ? U nas tez były takie dni ale na szczęście odeszły juz w nie pamięć. Mała ma juz swój tryb. Zawsze pierwsza godzinę - półtorej sie bawi - Żr mną na łóżku, w bujaczku, na macie edukacyjnej, pod karuzela w łóżeczku potem jest płacz bo zmęczona i marudna, biorę ja do sypialni,rolety spuszczone 5-10 min usypiania na raczkach i wtedy jak zaśnie odkładam do łóżka i spi 30 min do godziny i tak w kółko ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mojabtak nie spalan ale juz wiem, ze nie potrafilam wyczuc kiedy jest zmeczona. Teraz ma 2,5 mca i doslownie od kilku dni mamy taki sam tryb. Je, bawimy sie ok 1,5godzn albo pod karuzelka, na macie itp potem robi sie matudna i lulam i zasypia! Ale dzis przechodzi sama siebie, bo jedna drzemke juz miala i spala 1,5 godz, teraz wystawilam ja na taras choc pada, ale pod dach i spi juz 30min! Dzizas koze jej sie odmienilo?
Za to ja mam jakiegos wirusa od rana rozwolnienie. 2 dni temu mial maz i syn.
Ania wczoraj wymiotowala 2 razy

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez godzinka, do poltorej zabawy a pozniej spanie od 30 minut do dwoch godzin i tak caly dzien. Wieczoren musi sie drzemnac przed kąpielą i najczesciej spi od 19 do 19:30, pozniej go bierzeny do sypialni i tam rozmawiamy sobie, bawimy sie okolo 30-40-minut, kąpiel, lezenie na brzuszku, mleczko i zasypia tak do 20 minut, w nocy budzi sie kolo 2, kolo 4 wyedy bierzemy go do łóżka i spi dalej ,( ten sen jest juz lekki i wybudza sie) do 7-8, ale juz kolo 9 idzie dalej spac i pozniej tak jak pisalam wczesniej. W dzien spi w wozku, z reszta on uwielbia lezec w wozku, powiesze mu grzechotki to 30-minut potrafi sie zabawic, w bujaczku tak 20 minut i sie nudzi a na macie rzadko go klade bo nie lubi.

reklama
Do góry