reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Aga a mąż??? Mój w domu sprząta, rozwiesza pranie, gotuje.
Moja córcia od kiedy skończyła 3 miesiące to jakby się cofnęła, bo znowu jakieś płacze i lamenty, bo najlepiej na rączkach. Ale śpi w dzień dłużej w wózku, więc jest sukces, noce to porażka ostatnio. I spacery po 30 minut, bo jak się obudzi to stęka a na rękach jej nosić nie będę. Już myslałam, że może zęby idą, bo się slini i non stop piąstki w buzi, ale chyba nie .....
Mąz mój rano był w lidlu i kupił wszystko co chciałam, kupuję już większe rzeczy, bo na 62/68 mam. A kombinezon chcę z rękawiczkami i stopkami.
Mąż...hm... Jak jest to zmęczony ale jak go poproszę to przypilnuje oczywiście czasami sie wymiguje. Ogólnie to prowadzimy działalność gospodarczą i jak nie byłam w ciąży to działalismy razem teraz przeszły wszystkie obowiązki na niego, czasami pracuję również w nocy. Ja też znowu nie lubię prosić od dziecka byłam Zosią Samosią[emoji18]

reklama
Aga30+, no podobnie u nas! Mamy działalnosc i pracowaliśmy dotychczas razem, a teraz mąż został sam ze wszystkim a ja sama z dzieckiem. Biedak zwykle pracuje do bardzo późna (np. jeszcze w pracy siedzi), więc już nie chce mu truć, by jeszcze się dzieckiem zajmował jak do domu wraca zmęczony. Jedynie jak mi już puszczają nerwy to mnie zmienia, no i w weekendy pomaga jak ma akurat wolne. Generalnie cieżki kawałek chleba jak się jest na swoim zawodowo.. :baffled:

Aga30+, no podobnie u nas! Mamy działalnosc i pracowaliśmy dotychczas razem, a teraz mąż został sam ze wszystkim a ja sama z dzieckiem. Biedak zwykle pracuje do bardzo późna (np. jeszcze w pracy siedzi), więc już nie chce mu truć, by jeszcze się dzieckiem zajmował jak do domu wraca zmęczony. Jedynie jak mi już puszczają nerwy to mnie zmienia, no i w weekendy pomaga jak ma akurat wolne. Generalnie cieżki kawałek chleba jak się jest na swoim zawodowo.. :baffled:
Mój też w pracy jeszcze. Oj prawda na swoim to ciężki kawałek chleba nie wspomnę ile trzeba podatków jeszcze zapłacić więc suma sumaru niewiele zostaję[emoji20]

Nie dałam rady nic dziś napisać..trochę za dużo wina wczoraj wypiłam i poleglam. Na szczescie narzeczony nakarmil mała jak się obudziła i o 22:30 poszła spać a obudziła się o 6 [emoji3]

Marcelinka usnela, więc już wieczór tylko dla mnie :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tych rozmiarówek Lidlowskich to ja mam bodziaki 62/68 i są ogromne tak samo patrzyłam kiedyś na rajtki dla dzieci i też były ogromne. Trzeba brać 50/56 ale ciężko dostać bo ludzie szybko ten rozmiar biorą
o tak lidlowskie rozmiarówki są ogromne!!!:)
Ja podaję delicol i jest ok :) bez niego płacz i krzyki...
a jak dozujesz tzn jak czesto podajesz?
Dziś puyałam pediatre i mamy dawać i delicol i saab, skoro saab pomagał to wracamy do niego spowrotem nie chce żeby mały tak cierpiał.
Aga a mąż??? Mój w domu sprząta, rozwiesza pranie, gotuje.
Moja córcia od kiedy skończyła 3 miesiące to jakby się cofnęła, bo znowu jakieś płacze i lamenty, bo najlepiej na rączkach. Ale śpi w dzień dłużej w wózku, więc jest sukces, noce to porażka ostatnio. I spacery po 30 minut, bo jak się obudzi to stęka a na rękach jej nosić nie będę. Już myslałam, że może zęby idą, bo się slini i non stop piąstki w buzi, ale chyba nie .....
Mąz mój rano był w lidlu i kupił wszystko co chciałam, kupuję już większe rzeczy, bo na 62/68 mam. A kombinezon chcę z rękawiczkami i stopkami.
A ja zakupiłam kombinezon jeden na jesień drugi na zimę w smyku jak bylo to 50 procent i wyszły mi taniotko:)

Bardzo fajne są kombinezony z F&F właśnie z stopkami i rekawiczkami. Ja kupiłam taki piękny czerwony :-)
pokaż zdjęcie:)

No i znowu... od 21 to teraz mamy rzeźnie z małą przerwą, kiedy to mogłam zjeść. Żebym chociaż wiedziala o co chodzi, to bym dziecku pomogła, a tak... :baffled:

Jestem zmęczona ,wsciekla i chce mi sie plakac..
Mam wspanialego meza ale ostatnio chyba mu sie troche w glowie pomieszalo.. Nie dosc ze jestem sama z dwojka dzieci bo jak wychodzi o 6 tak wraca o 21 to jeszcze potrafil mi zrobic awanture o to ze... NIE POSCIERALAM KURZY!
To juz mnie rozwalilo..
Nie dosc ze mi nie pomaga to dowalil sie do takiej pierdoly!

Sorry ze tak o sobie ale musialam sie wygadac..

Zycze milej nocy i cierpliwosci Flammie!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia, byc moze twoj maz miał jakis nieciekawy dzien. Z tego co piszesz to tez duzo pracuje, a ze zmeczenia o nerwy nie trudno.. tylko ze tobie sie oberwało przez jakas pierdołe to bardzo przykre :( Jutro bedzie lepiej. Tulam! I dziekuje.

Do góry