reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny czytam was codziennie ale jakoś nie mam weny na pisanie ... moze za bardzo cieszę sie macierzyństwem ;) kurczę każdy dzien jest taki piękny , coraz wiecej uśmiechów , "słówek " , chwytania w rączkę, to cudowne patrzeć jak dziecko sie tak rozwija [emoji7] widze ze różne problemu u Was , u nas mała suoer ale za to my chorzy strasznie byliśmy i zeby mała to ominęło daliśmy ja moim rodzicom na dwa dni i nie zapeszajac nic nie złapała.

Trochę sie martwię bo śpi w nocy od 21 i budzi sie dopiero 7-8 [emoji33][emoji33] niby super bo całe noce przespane ale co z pieluszka ?!

Ps: pierwszy raz zasnęła sama w łóżeczku przed chwila [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lilly, jak nie je w nocy to też mniej sika :) przynajmniej u nas jest tak, że pieluszka jest lżejsza niż np. w dzień po 3 godz. Ja wieczorem po kąpieli smaruję pupkę kremem i nigdy nie miała jeszcze po nocy odparzenia. A gdyby miała mokro to myślę, że by się przebudziła sama :)

Ja byłam w lidlu o 11 i nic nie bylo, udalo mi sie zlapac ostatnia sztuke bodow, dresow i czapki, dla dziewczynki więcej rzeczy zostało. kombinezony wyprzedane, bluzeczki tez, ale w sunie mi na bodach i dresie najbardziej zależało :) fakt lidlowskiw rozmiarówki sa duze, my dopiero teraz ubieramy 62/68 a i tak jeszcze troche za duze sa a normalnie juz ubiera 68.
Lily to sie nie martw ze tak jest tylko sie ciesz :) u nas dzis pierwszy raz pibudka o 4:30 i tylko dlatego ze budzik meza zadzwonil, ale ja jako matka wariatka od 2 malo co spalam bo wydawalo mi sie ze maly zaraz sie obudzi i bedzie chcial jeść. Wiem, jestem psychiczna..
Julka, czyli doczekałaś się rytmu i trochę chwil dla siebie :) Co do tego przebudzania się to spróbuj myśleć, że synek ma ciepło, sucho, a jak się obudzi to na pewno go usłyszysz. Mnie pomogło, bo też po karmieniu w nocy nie spałam, dopóki mała nie zasnęła, wstawałam zobaczyć czy nie ma rożka przy buzi, czy sie jej nie ulało, czy w ogóle oddycha ;) Potem przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że ma ciepło, sucho, nie nakrywa się niczym, a jak sie obudzi to mnie na pewno obudzi też skoro nawet mój mąż, który śpi tak, że chyba bomba by go obudziła tylko, się przebudza to ja (która z kolei się budzę na sam ruch) na pewno też.

Ale dzis przechodzi sama siebie, bo jedna drzemke juz miala i spala 1,5 godz, teraz wystawilam ja na taras choc pada, ale pod dach i spi juz 30min! Dzizas koze jej sie odmienilo?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Może to skok rozwojowy albo po prostu pogoda? U nas też ostatnio dłużej śpi w dzień.

A w ogóle dziś rano to tak mi się wstawać nie chciało, że mówiłam małej "ciii" i zasnęła jeszcze na godzinę ;)

Trochę sie martwię bo śpi w nocy od 21 i budzi sie dopiero 7-8
emoji33.png
emoji33.png
niby super bo całe noce przespane ale co z pieluszka ?!

Pięknie ci śpi :) Tylko pozazdrościć!
Wiesz, ja zawsze zmieniam pieluszkę małemu jak śpi, zanim sama się położe. Zmieniam nie wyjmując go z łóżeczka i jeszcze mi się przez to nie wybudził. Powierci się, ale śpi dalej.

U nas jest plan dnia teoretycznie. Mam jedną zasadę, by nie spał dłużej jak do 18:30, bo potem mam cyrk wieczorem. W praktyce jednak to jest tak, że np. teraz sie męczymy, bo nie śpi już od 1400 i powinien miec dawno drzemke. Mały zmęczony, ale za nic w świecie nie może usnąć :( Rano drzemki jeszcze są ok, ale popłudniu i wieczorem to mam ochote ucieć gdzies na Antarktyde...

Brzmi jak skok rozwojowy
Byc może, bo dzisiaj jest już normalnie. Pospała ponad 2 godziny, potem spokojnie leżała w łóżeczku, potem była zabawa ze smoczkiem (niestety nadal jest twarda i smoczek ble) i znowu śpi, bez płaczu i marudzenia, smiechy, gadki z zabawkami, pewnie do kolejnego skoku ;)
Ciekawe, jak w nocy będzie, bo dwie ostatnie to pobudki co 1,5 i cyc i spanie, ale nie jadła tylko potzreba ssania .....

reklama
Do góry