reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny czytam was codziennie ale jakoś nie mam weny na pisanie ... moze za bardzo cieszę sie macierzyństwem ;) kurczę każdy dzien jest taki piękny , coraz wiecej uśmiechów , "słówek " , chwytania w rączkę, to cudowne patrzeć jak dziecko sie tak rozwija [emoji7] widze ze różne problemu u Was , u nas mała suoer ale za to my chorzy strasznie byliśmy i zeby mała to ominęło daliśmy ja moim rodzicom na dwa dni i nie zapeszajac nic nie złapała.

Trochę sie martwię bo śpi w nocy od 21 i budzi sie dopiero 7-8 [emoji33][emoji33] niby super bo całe noce przespane ale co z pieluszka ?!

Ps: pierwszy raz zasnęła sama w łóżeczku przed chwila [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś z synkiem testujemy pieluszki wielorazowe. Dostałam od koleżanki troche takich pieluszek, ale już wiem, że zainwestuje w swoj zestaw :) Używamy tylko otulaczy z wkładami. Pieluszki z kieszonką wydawały się mi zbyt mięsiste i mały miał za dużo tego materiału na pupie. Nie zaliczyliśmy jeszcze przecieku.
Prałam wcześniej cały zestaw i szybko te otulacze i wkłady schną.
Muszę kupić więcej :rofl:

Ja byłam w lidlu o 11 i nic nie bylo, udalo mi sie zlapac ostatnia sztuke bodow, dresow i czapki, dla dziewczynki więcej rzeczy zostało. kombinezony wyprzedane, bluzeczki tez, ale w sunie mi na bodach i dresie najbardziej zależało :) fakt lidlowskiw rozmiarówki sa duze, my dopiero teraz ubieramy 62/68 a i tak jeszcze troche za duze sa a normalnie juz ubiera 68.
Lily to sie nie martw ze tak jest tylko sie ciesz :) u nas dzis pierwszy raz pibudka o 4:30 i tylko dlatego ze budzik meza zadzwonil, ale ja jako matka wariatka od 2 malo co spalam bo wydawalo mi sie ze maly zaraz sie obudzi i bedzie chcial jeść. Wiem, jestem psychiczna..

Ja byłam w lidlu o 11 i nic nie bylo, udalo mi sie zlapac ostatnia sztuke bodow, dresow i czapki, dla dziewczynki więcej rzeczy zostało. kombinezony wyprzedane, bluzeczki tez, ale w sunie mi na bodach i dresie najbardziej zależało :) fakt lidlowskiw rozmiarówki sa duze, my dopiero teraz ubieramy 62/68 a i tak jeszcze troche za duze sa a normalnie juz ubiera 68.
Lily to sie nie martw ze tak jest tylko sie ciesz :) u nas dzis pierwszy raz pibudka o 4:30 i tylko dlatego ze budzik meza zadzwonil, ale ja jako matka wariatka od 2 malo co spalam bo wydawalo mi sie ze maly zaraz sie obudzi i bedzie chcial jeść. Wiem, jestem psychiczna..

To zupełnie zrozumiałe. Moja mała juz 2 tyg przesypia całe noce ale ja budzę sie tak jak ona wczesniej czyli koło 4 i pol godziny nie śpię bo boje sie ze sie obudzi [emoji3] takie przeczulenie albo moze przyzwyczajenie do trybu ?

Ja swoją z racji tego iż nie śpi mi w dzień kładę o 19.00 i lulam z pół godziny następnie budzi się o 3.00 lub w pół do trzeciej i śpi do 5:00 lub 6:00 na jedzenie następnie lulam i rolet nie podnoszę bo ciemno i tak przeciagam ją do 9:00.

Teraz marudzi bo śpiąca ale za cholerę nie chcę zasnąć[emoji36] pranie mam od dwóch dni w pralce i nie mam jak wywiesić[emoji51] już czasem nie mam siły.

Teraz marudzi bo śpiąca ale za cholerę nie chcę zasnąć[emoji36] pranie mam od dwóch dni w pralce i nie mam jak wywiesić[emoji51] już czasem nie mam siły.

Jeju Aga to ciagle kolki? I co nic nir pomaga ? U nas tez były takie dni ale na szczęście odeszły juz w nie pamięć. Mała ma juz swój tryb. Zawsze pierwsza godzinę - półtorej sie bawi - Żr mną na łóżku, w bujaczku, na macie edukacyjnej, pod karuzela w łóżeczku potem jest płacz bo zmęczona i marudna, biorę ja do sypialni,rolety spuszczone 5-10 min usypiania na raczkach i wtedy jak zaśnie odkładam do łóżka i spi 30 min do godziny i tak w kółko ...

reklama
Do góry