reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A ja dziś postanowiłam że karmie tylko mm. Zauważyłam że mała trochę wariuje i zrobiłam test żeby tylko butlą i ściągalam. Ale nie mam kiedy ściągać i prawie mleka nie mam. Ale dzięki temu że daje tylko butle to nie płacze już nam wieczorami bynajmniej tak myślę że przez to

Dziś napilam się lampkę wina i mam wyrzuty..:(
Czy któras tak miała?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak miałam i do tej pory a nie karmię już ponad miesiąc. Za każdym razem kiedy napije się kieliszek winka to mam wrażenie jak bym popełniła jakiś ciężki grzech. Ale to chyba w głowie zakodował się stan kiedy byłam jeszcze w ciąży.[emoji3]

reklama
Ja tak miałam i do tej pory a nie karmię już ponad miesiąc. Za każdym razem kiedy napije się kieliszek winka to mam wrażenie jak bym popełniła jakiś ciężki grzech. Ale to chyba w głowie zakodował się stan kiedy byłam jeszcze w ciąży.[emoji3]
Hehe a najgorsze ze przed ciąża paliłam a po alkoholu najbardziej się chce :(

A przestałam karmić zwlasnego wyboru?

Ogólnie to baaardzo lubię wina [emoji3]

Ja właśnie wypiłam piwo po tym jak mała sie najadła w końcu z obu cycków i zasnąła.... zazwyczaj śpi przez najbliższe 4h. Potrzebne mi to było dla mojego zdrowia psychicznego. Trochę się boję, że obudzi się wcześniej, ale ogólnie dobrze mi to zrobiło:)

A jak odciagacie mleczko to ile macie? bo ja już wsumie nie wiem czy mało czy dużo ale tak ok 30 minut ściągam ok 90-120ml łącznie z obu piersi.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia, odpowiem ci tak: chciałabym taka ilosc odciaganc. Raz mi sie zdarzyło 90ml. U mnie to jest teraz mniej, ale jeszcze pare dni temu kiedy maly zaczal marudzic ale jeszcze mleka miałam to udawało mi sie uzbierac w 30min z obu piersi 40-70ml. Teraz to z kazdym dniem gorzej :p

Na mnie piwko juz czeka. Musze tylko z drugiej piersi odciagnac mleka :) Nocny posiłek jest zawsze butlka wiec jak mały zasnie pozwalam sobie na jakis alkohol.

Moja jak jadła cyca to mialam nawaly i dużo ściągalam nawet z jednego cyca po 80 ml a jak przestała jeść to tak jak dziś ściągnąłem 90 ml z obu po całym dniu nie ściągania.
A jak to jest do alkoholu jak dziś wypiłem to jutro po południu mogę odciągnąć i jej dać? Czy jak już zrezygnowałam to już nie dawać..

Moja jak jadła cyca to mialam nawaly i dużo ściągalam nawet z jednego cyca po 80 ml a jak przestała jeść to tak jak dziś ściągnąłem 90 ml z obu po całym dniu nie ściągania.
A jak to jest do alkoholu jak dziś wypiłem to jutro po południu mogę odciągnąć i jej dać? Czy jak już zrezygnowałam to już nie dawać..

Zawszw warto odciagnac i dac :) Po lampce wina mozna karmic po ca 3-4 godzinach.

reklama
Z tego co czytałam, to alkohol z "znika" z mleka tak jak z krwi. Czyli jeśli załóżmy po 2-3h po wypiciu jednego piwa nie masz nic we krwi, to spokojnie możesz też karmić.

Do góry