reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja jak podaje mm to nan ha, butelki myje zwykłym ludwikiem ale ja je potem jeszcze wyparzam.

Wczoraj byłam z mała u lekarza żeby ją osluchal bo coś mi zaczęła pokaszlywac i przed weekendem chciałam, ale wszystko ok, dała tylko jakiś aerozol do nosa na katar.
Ma taki lejacy, używam tego katarka do odkurzacza i jest naprawdę godny polecenia, super oczyszcza nos:-)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie tez mysle nad nan ha. Tzn nie ma chyba zadnej alergii ani predyspozycji ale moze takie mleko bedzie jakies hmm lagodniejsze? Niektorzy lekarze mi powiedzieli ze mam dac ha, niektorzy ze zwykle...

Tez mam ten "katarek" ale na razie wyciagam gluty zwykla gruszka. Jak Twoja Mala reaguje na dzwiek odkurzacza i ssanie, nie placze?

Mam pytanie czy wasze maluszki maja problemy z pierdkami i nas ewidentnie coś jest na rzeczy bo rozplakuje się masakrycznie po czym puszcza baczki ale czasami trwa to ok pół godziny i płacz jest okropny.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie. Moje dzieci śpią a ja ide na śniadanko! :)

Miłej niedzieli
1475991054775.jpg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475991054775.jpg
    1475991054775.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 350
My też mamy aspirator do oskurzacza i od początku go używam, mała nie boi się odkurzacza a wręcz odwrotnie działa na nią usokajająco. Najpierw psikam unimerem ( tu też nie ma problemu) i wszystko wychodzi. A co do bąków to nasz stały problem, może ciut lepiej jest po rumianku ale Ewie ciężko jest wcisnać coś oprócz mleka, na brzuchu też nie chce leżeć i potem cierpi.

Wlasnie tez mysle nad nan ha. Tzn nie ma chyba zadnej alergii ani predyspozycji ale moze takie mleko bedzie jakies hmm lagodniejsze? Niektorzy lekarze mi powiedzieli ze mam dac ha, niektorzy ze zwykle...

Tez mam ten "katarek" ale na razie wyciagam gluty zwykla gruszka. Jak Twoja Mala reaguje na dzwiek odkurzacza i ssanie, nie placze?
Nie placze, nie boi się też tylko odwraca głowę i muszę jej przytrzymać. Zawsze staram się ją oswoić z dźwiękiem odkurzacza a dopiero po chwili aspiruje:-)

reklama
Też się u nas zdarza że mała poplakuje, po czym idą baki, i tak jakby jej po tym ulżyło.
Ja ją dużo kładę na brzuchu, przed nocą obowiązkowo bo wtedy bardzo dużo puszcza bąkow i beka, w ten sposób ja odgazowuje i mam wrażenie że to pomaga bo nie budzi się z krzykiem.

Miłej niedzieli ':-)

Do góry