reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak podajecie piers?

Ja łapie piers tak, ze palce mam głeboko pod piersia a kciuk blizej sutka. Sutek wtedy tak jakby do gory jest skierowany. Lekko sciskam by małemu było łatwiej chwycic. Potem tym sutkiem małemu po buzi smyram bo otworzył szeroko i wtedy kłade piers tak by dolna warga złapał duzo tej otoczki a przy podniebieniu zassał sutek.
O tak mniej wiecej (obrazek taki był w szpitalu):
2016-07-15 12.27.27.jpg

Bylismy z małym na kontroli. Ma 59.5cm długosci i wazy 5210kg. Wage miał blisko dolnej granicy normy i na wykresie widac było, ze wzrost wagi spowolnił sie :( Mamy isc na kontrole wagi za dwa tygodnie. Poza tym z małym wszystko dobrze, rosnie sobie proporcjonalnie. Dostal szczepionke, krzyknał troche i zasnał :p

Poza tym dowiediałam sie, ze jesli dziecko dostaje mm to kupki powinny byc codziennie. Zasugerowała dodawac ekstrakt słodowy do mleka i zobaczyc czy na kupki pomoze.

Znowu z ta waga kłopoty.. :( Ale on tak w krate je ostatnio, ze nawet sie nie dziwie..

Załączniki

• 2016-07-15 12.27.27.jpg
    2016-07-15 12.27.27.jpg
    82,4 KB · Wyświetleń: 361
reklama
U nas noc bardzo dobra ufff. Usypiam ją po każdym karmieniu żeby wyrobić jej rytm i narazie działa chociaż trochę trwa zanim uśnie bo się Wierci i wybudza ale muszę być wytrwała.

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo ale Pola ostatnio na niewiele mi pozwala postaram sie nadrobić . Dziewczyny moja koleżanka chce sprzedać fotelik na rower montowany z przodu za ok 100 zł. Moze ktos jest zainteresowany. Ja mam po synku wiec nie potrzebuje ale jak ktoś by chcial to piszcie
1475671594553.jpg

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475671594553.jpg
    1475671594553.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 321
A dzisiaj dla odmiany moje dziecko nie śpi od rana, ciągle przy cycusiu, odkładam na 10minut do bujaka i znowu marudzi, przy piersi się uspokaja ale bardzo leniwe je:-/ i tak już szosta godzinę. może jakiś skok rozwojowy :-)

Ja łapie piers tak, ze palce mam głeboko pod piersia a kciuk blizej sutka. Sutek wtedy tak jakby do gory jest skierowany. Lekko sciskam by małemu było łatwiej chwycic. Potem tym sutkiem małemu po buzi smyram bo otworzył szeroko i wtedy kłade piers tak by dolna warga złapał duzo tej otoczki a przy podniebieniu zassał sutek.
O tak mniej wiecej (obrazek taki był w szpitalu):
Zobacz załącznik 776640

Bylismy z małym na kontroli. Ma 59.5cm długosci i wazy 5210kg. Wage miał blisko dolnej granicy normy i na wykresie widac było, ze wzrost wagi spowolnił sie :( Mamy isc na kontrole wagi za dwa tygodnie. Poza tym z małym wszystko dobrze, rosnie sobie proporcjonalnie. Dostal szczepionke, krzyknał troche i zasnał [emoji14]

Poza tym dowiediałam sie, ze jesli dziecko dostaje mm to kupki powinny byc codziennie. Zasugerowała dodawac ekstrakt słodowy do mleka i zobaczyc czy na kupki pomoze.

Znowu z ta waga kłopoty.. :( Ale on tak w krate je ostatnio, ze nawet sie nie dziwie..
U nas 5.150 kg a ma już 3,5 miesiąca wzrost taki jak u was. Też uważam że mało moja przytyła ale lekarka stwierdziła ze ok. Przytyła 200 g w dwa tygodnie.

u nas też problem z spaniem rano spała kilka razy ale po kilkanaście minut w końcu ją spakowałam dosmochodu oczywiście z wielkim płaczem bo za grubo ubrana zasnęła w samochodzie ale jak tylko ją u mamy wyciągnęłam to płacz nie chciała butli cyca zabrałam ją z powrotem to w drodze powrotnej podałam jej butle zasnęła w domu oczywiście się obudziła ale po 20minutach usnęła i śpi do teraz już ponad godzinę

nie wiem czy ją czasem brzuch nie boli bo dzwonili właśnie z świetlicy żeby po Maje przyjechać bo ją brzuch boli

Aga u nas 240 gram w 16 dni i lekarka mowila ze tez ok i zeby kontrolowac wage. Dzis znowu ma,dZień ze je mniej. Muszę to badanie moczu zrobic. Ostatnio mniej gazow oddaje, chyba ku podam espunisan

To juz pracujesz?? :szok: A co robisz z dzieckiem?

Usypinie koszmarne, ale nocka piekna. Usnał o 22, przebudził sie o 23 z pełna pielucha. O 24 dostał butle i spał do 6. Obudziło mnie jego wiercenie sie przez sen. Zmieniłam pieluche, wzieła do łozka na cyca i tak do 8.

Dzis idziemy na szczepienie i kontrole.

Pogoda koszmarna! Zimno, pochmurno i wieje...

U nas też brzydko:-/
Noc nie najgorsza, teraz jak nie wychodzimy na spacer to biorę mała rano do łóżka o tak sobie lezymy do 10-11 i opowiadamy :-) piękne chwile :-)

Julita biedny maluszek, Zdrówka!
Lila super ale będziesz błyszczeć na chrzcinach!
Giulia kiedy wróciłas do pracy? Karmisz piersią? Bo ja też się wybieram od listopada ale jeszcze się waham :-)

Tak, ja od 1 pazdziernika wrocilam ale na 2 dni w tygodniu tylko, taka mam nietypowa prace. Dziecko zostaje z tata albo z niania. A karmie piersia i po prostu na 2 tygodnie przed rozpoczeciem pracy zaczelam regularnie sciagac mleko i zamrozilam i teraz po prostu po kolei rozmrazam i dociagam:)

Julka ja podaje espumisan jak popłakuje, idą gazy i jest ok.

Iwonaimaja, słyszałam od znajomych, że jelitówka panuje, ale oby to nie było to...

reklama
Tak, ja od 1 pazdziernika wrocilam ale na 2 dni w tygodniu tylko, taka mam nietypowa prace. Dziecko zostaje z tata albo z niania. A karmie piersia i po prostu na 2 tygodnie przed rozpoczeciem pracy zaczelam regularnie sciagac mleko i zamrozilam i teraz po prostu po kolei rozmrazam i dociagam:)
To fajnie, ja w takim razie muszę pomyśleć o jakichś zapasach mleczka, bo też mam taki charakter pracy ze mogę pracować jak chce i ile chce i myślałam o 2dniach tak po 5-6godzin:-) a mąż na l4 raczej do końca roku więc będzie z mala:-)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry