reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak podajecie piers?

Ja łapie piers tak, ze palce mam głeboko pod piersia a kciuk blizej sutka. Sutek wtedy tak jakby do gory jest skierowany. Lekko sciskam by małemu było łatwiej chwycic. Potem tym sutkiem małemu po buzi smyram bo otworzył szeroko i wtedy kłade piers tak by dolna warga złapał duzo tej otoczki a przy podniebieniu zassał sutek.
O tak mniej wiecej (obrazek taki był w szpitalu):
2016-07-15 12.27.27.jpg

Bylismy z małym na kontroli. Ma 59.5cm długosci i wazy 5210kg. Wage miał blisko dolnej granicy normy i na wykresie widac było, ze wzrost wagi spowolnił sie :( Mamy isc na kontrole wagi za dwa tygodnie. Poza tym z małym wszystko dobrze, rosnie sobie proporcjonalnie. Dostal szczepionke, krzyknał troche i zasnał :p

Poza tym dowiediałam sie, ze jesli dziecko dostaje mm to kupki powinny byc codziennie. Zasugerowała dodawac ekstrakt słodowy do mleka i zobaczyc czy na kupki pomoze.

Znowu z ta waga kłopoty.. :( Ale on tak w krate je ostatnio, ze nawet sie nie dziwie..

Załączniki

• 2016-07-15 12.27.27.jpg
    2016-07-15 12.27.27.jpg
    82,4 KB · Wyświetleń: 359
reklama
U nas noc bardzo dobra ufff. Usypiam ją po każdym karmieniu żeby wyrobić jej rytm i narazie działa chociaż trochę trwa zanim uśnie bo się Wierci i wybudza ale muszę być wytrwała.

Czesc dziewczyny dawno mnie nie bylo ale Pola ostatnio na niewiele mi pozwala postaram sie nadrobić . Dziewczyny moja koleżanka chce sprzedać fotelik na rower montowany z przodu za ok 100 zł. Moze ktos jest zainteresowany. Ja mam po synku wiec nie potrzebuje ale jak ktoś by chcial to piszcie
1475671594553.jpg

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475671594553.jpg
    1475671594553.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 320
A dzisiaj dla odmiany moje dziecko nie śpi od rana, ciągle przy cycusiu, odkładam na 10minut do bujaka i znowu marudzi, przy piersi się uspokaja ale bardzo leniwe je:-/ i tak już szosta godzinę. może jakiś skok rozwojowy :-)

Ja łapie piers tak, ze palce mam głeboko pod piersia a kciuk blizej sutka. Sutek wtedy tak jakby do gory jest skierowany. Lekko sciskam by małemu było łatwiej chwycic. Potem tym sutkiem małemu po buzi smyram bo otworzył szeroko i wtedy kłade piers tak by dolna warga złapał duzo tej otoczki a przy podniebieniu zassał sutek.
O tak mniej wiecej (obrazek taki był w szpitalu):
Zobacz załącznik 776640

Bylismy z małym na kontroli. Ma 59.5cm długosci i wazy 5210kg. Wage miał blisko dolnej granicy normy i na wykresie widac było, ze wzrost wagi spowolnił sie :( Mamy isc na kontrole wagi za dwa tygodnie. Poza tym z małym wszystko dobrze, rosnie sobie proporcjonalnie. Dostal szczepionke, krzyknał troche i zasnał [emoji14]

Poza tym dowiediałam sie, ze jesli dziecko dostaje mm to kupki powinny byc codziennie. Zasugerowała dodawac ekstrakt słodowy do mleka i zobaczyc czy na kupki pomoze.

Znowu z ta waga kłopoty.. :( Ale on tak w krate je ostatnio, ze nawet sie nie dziwie..
U nas 5.150 kg a ma już 3,5 miesiąca wzrost taki jak u was. Też uważam że mało moja przytyła ale lekarka stwierdziła ze ok. Przytyła 200 g w dwa tygodnie.

u nas też problem z spaniem rano spała kilka razy ale po kilkanaście minut w końcu ją spakowałam dosmochodu oczywiście z wielkim płaczem bo za grubo ubrana zasnęła w samochodzie ale jak tylko ją u mamy wyciągnęłam to płacz nie chciała butli cyca zabrałam ją z powrotem to w drodze powrotnej podałam jej butle zasnęła w domu oczywiście się obudziła ale po 20minutach usnęła i śpi do teraz już ponad godzinę

nie wiem czy ją czasem brzuch nie boli bo dzwonili właśnie z świetlicy żeby po Maje przyjechać bo ją brzuch boli

Aga u nas 240 gram w 16 dni i lekarka mowila ze tez ok i zeby kontrolowac wage. Dzis znowu ma,dZień ze je mniej. Muszę to badanie moczu zrobic. Ostatnio mniej gazow oddaje, chyba ku podam espunisan

To juz pracujesz?? :szok: A co robisz z dzieckiem?

Usypinie koszmarne, ale nocka piekna. Usnał o 22, przebudził sie o 23 z pełna pielucha. O 24 dostał butle i spał do 6. Obudziło mnie jego wiercenie sie przez sen. Zmieniłam pieluche, wzieła do łozka na cyca i tak do 8.

Dzis idziemy na szczepienie i kontrole.

Pogoda koszmarna! Zimno, pochmurno i wieje...

U nas też brzydko:-/
Noc nie najgorsza, teraz jak nie wychodzimy na spacer to biorę mała rano do łóżka o tak sobie lezymy do 10-11 i opowiadamy :-) piękne chwile :-)

Julita biedny maluszek, Zdrówka!
Lila super ale będziesz błyszczeć na chrzcinach!
Giulia kiedy wróciłas do pracy? Karmisz piersią? Bo ja też się wybieram od listopada ale jeszcze się waham :-)

Tak, ja od 1 pazdziernika wrocilam ale na 2 dni w tygodniu tylko, taka mam nietypowa prace. Dziecko zostaje z tata albo z niania. A karmie piersia i po prostu na 2 tygodnie przed rozpoczeciem pracy zaczelam regularnie sciagac mleko i zamrozilam i teraz po prostu po kolei rozmrazam i dociagam:)

Julka ja podaje espumisan jak popłakuje, idą gazy i jest ok.

Iwonaimaja, słyszałam od znajomych, że jelitówka panuje, ale oby to nie było to...

reklama
Tak, ja od 1 pazdziernika wrocilam ale na 2 dni w tygodniu tylko, taka mam nietypowa prace. Dziecko zostaje z tata albo z niania. A karmie piersia i po prostu na 2 tygodnie przed rozpoczeciem pracy zaczelam regularnie sciagac mleko i zamrozilam i teraz po prostu po kolei rozmrazam i dociagam:)
To fajnie, ja w takim razie muszę pomyśleć o jakichś zapasach mleczka, bo też mam taki charakter pracy ze mogę pracować jak chce i ile chce i myślałam o 2dniach tak po 5-6godzin:-) a mąż na l4 raczej do końca roku więc będzie z mala:-)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry