reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

A ja wlasnie wstaje do pracy, ehhhh wieje zimno mokro, a to dopiero poczatek prawdziwej jesieni- co bedzie dalej? :O

To juz pracujesz?? :szok: A co robisz z dzieckiem?

Usypinie koszmarne, ale nocka piekna. Usnał o 22, przebudził sie o 23 z pełna pielucha. O 24 dostał butle i spał do 6. Obudziło mnie jego wiercenie sie przez sen. Zmieniłam pieluche, wzieła do łozka na cyca i tak do 8.

Dzis idziemy na szczepienie i kontrole.

Pogoda koszmarna! Zimno, pochmurno i wieje...

reklama
Właśnie też miałam zapytać... już do pracy?

My dziś pobudka o 4. Jedzonko i lulanie godzinke i jeszcze do 7.30 dociągnął :)

Podobno zimno na dworze... heh...

U nas noc straszna

zasnęła ok 22 pierwsza pobudka o 1 i później o 2 do 3 nie spała znowu o 5 i 7 tylko że ja musiałam wstać o 6 bo Majka do szkoły
my już na dworze byłyśmy zimno jest niestety moja niunia codziennie musi na dwór wyjść niezależnie od pogody bo musimy Majkę do szkoły zawozić

Hej!

Też zrobiłam hybrydy :) I brwi :) I jutro do fryzjera :) I wczoraj kupiłam sukienkę :) Ledwo wybrałam, bo chciałam taką do kolan, a wszystko na moje 180 cm krótkie :oo2: Niestety rozmiar większy niż przed ciążą, ALE! :rofl:W rozmiar mniejszy też weszłam, ale był zbyt opięty:baffled: W niedzielę chrzest :)

Aaa, wiem co miałam pisać. Nad łóżeczkiem mam karuzelę fisher tą rainforest i matę również z fishera rainforest, tą co się sama włącza :) Pożyczyła nam ją koleżanka i nawet nie wiedziałam, że jak dziecko kopnie zabawkę to się włącza więc klepałam w nią, bo myślałam, że baterie słabe :errr: :zawstydzona/y: Lubi ją!!

Moja robi kupę od jednej do kilku na dzień, my na cycu, chociaż częstotliwość ostatnio się zmniejszyła...

Haha, Iwona, stała w rozmiarach :D Akurat! :D
Julita - przytulam!

U nas też brzydka pogoda :/

U nas też brzydko:-/
Noc nie najgorsza, teraz jak nie wychodzimy na spacer to biorę mała rano do łóżka o tak sobie lezymy do 10-11 i opowiadamy :-) piękne chwile :-)

Julita biedny maluszek, Zdrówka!
Lila super ale będziesz błyszczeć na chrzcinach!
Giulia kiedy wróciłas do pracy? Karmisz piersią? Bo ja też się wybieram od listopada ale jeszcze się waham :-)

U nas noc z jedna pobudka ale wieczor ciezki i teraz tez gazy ja mecza. Daje sab simplex i rumianek a i tak cierpi. Kolezanka pozyczyla mi chuste ale taka jakas elastyczna bardzo, ze nie umiem przy szyji dociagnac i glowka luzna jest. Mimo to mala po chwili zasnela

Hej,

Nasza noc kiepska co chwile pobudki i placz. Zauwazylam u malego w buzi dwie takie jakby biale krostki. Boje sie ze to te afty albo plesniawki.

Dziewczyny ktore karmia piersia, jak podajecie piers? Chodzi mi o technike. Maly wcina z piersi ale przez kapturki. Ostatnio udalo mu sie ladnie zlapac bez i jadl bez, teraz jak probuje to nie chce w ogole tylko krzyczy. Chce juz odpuscic te kapturki ale chyba srednio nam sie to uda...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, ja już po treningu:D Chodakowska jest dla mnie za nudna i zbyt statyczna, dziś się spociłam jak mysz przy tym
, a zaraz po tym jeszcze 15 minut interwał
Byłam mokra łącznie z majtkami:) I o to chodzi. Zostało mi 8 kg, ale po tych ćwiczeniach czuję się super.

Pogoda beznadziejna, siedzimy w domu, ale jest fajnie, bo mała w ogóle już nie płacze i nie marudzi. Tylko jak śpiąca to woła ałał.

Paula, moja, ponieważ mam wklęsłe brodawki to łapie cyca i wciąga brodawkę ;) tak się nauczyła i tak jej pasuje. Pokarmu mam tyle, że może wreszcie zaczne odciągać, żeby jej butelką dawać, ale to jak skonczy 4 miesiące, żeby się zaczęła przyzwyczajac.
Poza tym nocka spoko, bo pobudki co 3 godziny i po 2 co dwie, ale po cycu od razu spała, więc przerwy miałam 10 minutowe.

Przyszedł mi dziś od Violanto super komplet minky kocyk ocieplany minky z podusią, minky w kolorze miety a druga strona szara w białe serduszka, cudo. Kocyk akurat na teraz.

Spokojnego dnia:) Polecam te cwiczenia, działaja super pozytywnie :)

reklama
Ja też karmię piersią przez kapturki i ostatnio chciałam sprawdzić reakcję młodego na pierś bez niego, o dziwo złapał ją bez problemu. Teraz je już praktycznie bez tego ale zawsze mam kapturki w pobliżu bo jak jest bardzo głodny to ciężko mu złapać goła pierś. W szpitalu uczyli mnie że pierś trzeba złapać całą dłonią złożoną jakby w literę C ale Jasiek nie umiał tak złapać o teraz łapię brodawkę między palce, trochę ściskam i tak łapie

Do góry