reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie dziewczyny[emoji4]. My jestesmy na 62 i Pampersach 3. Pola waży ponad 6 kg wiec 2 juz malutkie. Taka kluseczka z niej ale lubi bardzo jeść butelki każda wypita w całości. Mimo ze nie ma skonczonego 3 mca czasem robie jej 150 mleka i wypija całe. Oczywiście moja dr dala nam na to przyzwolenie. Bardzo żałuję ze tak sie ułożyło z kp. Ale ona sie nie najadala. Brakuje mi tego jej cycania. Jeszcze cos tam mleka mam ale jak sciagam laktatorem to tak ok 20-30 to jest taka przezroczysta woda.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny[emoji4]. My jestesmy na 62 i Pampersach 3. Pola waży ponad 6 kg wiec 2 juz malutkie. Taka kluseczka z niej ale lubi bardzo jeść butelki każda wypita w całości. Mimo ze nie ma skonczonego 3 mca czasem robie jej 150 mleka i wypija całe. Oczywiście moja dr dala nam na to przyzwolenie. Bardzo żałuję ze tak sie ułożyło z kp. Ale ona sie nie najadala. Brakuje mi tego jej cycania. Jeszcze cos tam mleka mam ale jak sciagam laktatorem to tak ok 20-30 to jest taka przezroczysta woda.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też przeżywam moją laktacje. U mnie było super bo mała odrazu chwycila pięknie pierś, sutki mnie kompletnie nie bolały ale... no właśnie jest jedno ale pokarmu było bardzo mało piersi były takie oklapłe puste żadnego nawału[emoji30] dzidzi spadała z wagi zamiast przybierać[emoji24]

Cześć Dziewczyny :)
dawno nie pisałam ale dożo załatwiania i do tego jeszcze chrzciny w niedzielę. Czytam was codziennie ale czasu brak na pisanie.
Wczoraj byliśmy na szczepieniach (szczepiłam tylko obowiązkowe i to każdą osobno). Ja trochę płakał ale przeżył, waży już 5620 g i ma 62 cm wzrostu. Także ubranka nosimy już 62 i 68 niektóre a pampersy jeszcze 2 ale tylko żeby dokończyć paczkę a później już 3. Dzisiaj byliśmy na ponownym badaniu słuchu bo od urodzenia był problem z lewym uchem ale na szczęście już wszystko jest dobrze :) w niedzielę jeszcze tylko chrzciny i będziemy cieszyć się spokojem :)
Dzisiaj byłam też na wizycie u mojego gin i przepisał mi tabletki anty takie które można brać w ciąży ale jeszcze się zastanawiam czy będę je brać.

Pogoda piękna ale podobno ostatni dzień więc uciekam z Młodym na taras.

Miłego dnia :)

Brać w ciąży ? Czyżby kolejna dzidzia ? [emoji33][emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też przeżywam moją laktacje. U mnie było super bo mała odrazu chwycila pięknie pierś, sutki mnie kompletnie nie bolały ale... no właśnie jest jedno ale pokarmu było bardzo mało piersi były takie oklapłe puste żadnego nawału[emoji30] dzidzi spadała z wagi zamiast przybierać[emoji24]

U mnie też nie bylo żadnego nawału i najczęściej mam miękkie piersi dlatego bałam się, że mam za mało pokarmu, ale na szczęście mała przybiera dobrze.

Kaskaw - jak Ty to zrobiłaś, że tak szybko i pięknie zrzuciłaś wagę??? Ile przytyłaś w ciąży? Jesz słodycze?

Mnie te słodycze gubią, ja chyba jakiś chrom brać powinnam czy co, bo ja mogłabym cały dzień jeść słodkie. Dobrze, że karmię piersią to waga nie rośnie, nawet spada, tylko bardzo powoli, dla mnie dzień beż czegoś słodkiego nie istnieje, normalnie uzależnienie, buuuu :(
u mnie tez już waga sprzed ciąży ale to fakt jak się karmi to dzidziś wygąga:)
a ja słodkości uwielbiam:)
Umnie tez kg do wagi sprzed ciazy, pomimo ze nie,karmie :) dziś poświęciłam noc i obserwowałam moje dziecko zeby znalezc przyczyne wybudzania sie. I zmalazlam - ulewamu sie po troche co jakos czas, on sie eybudza, część polyka, czesc wyplywa i tak w kolko...biedne dzieciątko. Nie wien jak to.wyeliminowac, jak zageszczalam to prawie nie ulewal ale bolał go brzuch, bledne kolo :(
Julka a odbija mu sie po jedzeniu? a może on za dużo je na jeden raz? a kiedy mu dajesz wodę? bo może jest zbyt najedzony a ty jeszcze wodę dajesz? kochana nie wiem co ci doradzić, a może u niego jest refluks? co na to pediatra? nie przepisał debridatu?

Julka mi jak mała ulewala to położna poradziła żeby nie kłaść jej na płasko tylko pod ukosem, tylko nie sama głowę a całe cialo i tak maz wkrecil dodatkowe śruby w łóżeczku i ulozylismy materac pod ukosem, jak ja gdzieś kładę to też zawsze jakoś kombinuje ten ukosem żeby nie była całkiem płasko, nie ulewa mi juz,nie jestem pewna czy akurat to pomogło czy samo przeszło ale napewno takie układanie chroni przed zachlysnieciem.

U nas kolejny piękny dzień, trzeba szykować się na spacer:-)

Zamówiłam karuzele nad łóżeczko, przyszła dzisiaj i jestem wkurzona mega bo wygląda jak powystawowa, taka ukurzona i jeden miś przybrudzony... Tyle rzeczy kupiłam na allegro dla małej i pierwszy raz, mi się to zdarzyło, odsyłam zaraz, szkoda bo mi się bardzo podobała, miała takie słodkie misie :-)
oj przepiękna dziś pogoda, zaraz dodam zdjęcie z naszego spacerku i jak malutki trzyma główkę:)
dawno nie pisałam ale dożo załatwiania i do tego jeszcze chrzciny w niedzielę. Czytam was codziennie ale czasu brak na pisanie.
Wczoraj byliśmy na szczepieniach (szczepiłam tylko obowiązkowe i to każdą osobno). Ja trochę płakał ale przeżył, waży już 5620 g i ma 62 cm wzrostu. Także ubranka nosimy już 62 i 68 niektóre a pampersy jeszcze 2 ale tylko żeby dokończyć paczkę a później już 3. Dzisiaj byliśmy na ponownym badaniu słuchu bo od urodzenia był problem z lewym uchem ale na szczęście już wszystko jest dobrze :) w niedzielę jeszcze tylko chrzciny i będziemy cieszyć się spokojem :)
Dzisiaj byłam też na wizycie u mojego gin i przepisał mi tabletki anty takie które można brać w ciąży ale jeszcze się zastanawiam czy będę je brać.

chyba przy karmieniu piersią? bo w ciąży to po co:p
Brać w ciąży ? Czyżby kolejna dzidzia ? [emoji33][emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
chyba pomyłka;P

A jakie tabletki przepisał?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam my dzisiaj nie śpimy od 5 niuńka przed chwilą usnęła

u mnie dalej 14kg na plusie ale zabieram się za siebie do świąt muszę być laska ;)

Julka moja też ulewa i to strasznie na szczęście przybiera na wadze w środę byłam na usg główki i brzuszka dowiedziałam się że coś tam ma powiększone ale powinno się to unormować gdyby nie przybierała na wadze byłby problem
a ulewać potrafi nawet godzinę po jedzeniu i to leci jej na odległość

reklama
Ewa urodzila sie 07 07 i jest moim pierwszym dzieckiem. Od poczatku jest bardzo absorbujaca, ciagle na rekach, w łóżeczku śpi tylko w nocy a i to niezbyt długo. W wózku poleży też tylko jak śpi a potem awantura. Karmilam piersią ale się zbuntowała i musiałam przejśc na mm i trochę jeszcze odciągam ( ogromna szkoda bo pokarmu mialam duzo i uwielbialam momenty karmienia piersią). Odkąd pije bebilon ma problemy brzuszkowe tzn. kolki, gazy i trudności z kupką. Chcialam się Was poradzić bo jakoś nie ogarniam tego bąbla jak inne mamy z tym planem dnia. Mała zasypia wieczorem ok 10-11 i śpi 3 h, potem butla- usypianie czasem trwające godzinę i jeszcze pośpi 2 h i znowu to samo i spi do 6,30. A potem dalej na przemian jedzenie czasem troche zabawy i sen az do 13-14. Jeśli wyjdziemy na spacer to ciagle śpi. Po poludniu znowu drzemka albo dwie. Czy ona nie za duzo spi w ciagu dnia?

Do góry