reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

A pijesz kawę lub herbatę?

Herbate pije w dosc duzych ilosciach.. zawsze o tym zapominam :(

Bylismy na kontroli dzisiaj. Mala kluseczka przytyla w miesiac 1.1kg i obecnie wazy tyle ile moj kot (mniej wiecej) czyli 4330g :) Wszystko bylo ok, ale bylo jedno 'ale'. Poniewaz maly lubi przekrecac glowke szczegolnie w jedna strone i spac w tej pozycji poradzila nam lekarka by zaczac go obslugiwac z drugiej strony, czyli odwrotnie go na przwijak, nosic na drugim ramieniu, karmic w innej pozycji itd. Dostalismy tez tel do terapuety manualnego by malego obejrzal.

Kurcze, od nowa musze sie obslugi malego uczyc :p

Ale sie usmiechal do tej lekarki :) Do mnie tak sie nie smial jeszcze. Zrozumialabym gdyby jeszcze jakas fajna laska z niej byla :-) :)

reklama
Herbate pije w dosc duzych ilosciach.. zawsze o tym zapominam :(

Bylismy na kontroli dzisiaj. Mala kluseczka przytyla w miesiac 1.1kg i obecnie wazy tyle ile moj kot (mniej wiecej) czyli 4330g :) Wszystko bylo ok, ale bylo jedno 'ale'. Poniewaz maly lubi przekrecac glowke szczegolnie w jedna strone i spac w tej pozycji poradzila nam lekarka by zaczac go obslugiwac z drugiej strony, czyli odwrotnie go na przwijak, nosic na drugim ramieniu, karmic w innej pozycji itd. Dostalismy tez tel do terapuety manualnego by malego obejrzal.

Kurcze, od nowa musze sie obslugi malego uczyc :p

Ale sie usmiechal do tej lekarki :) Do mnie tak sie nie smial jeszcze. Zrozumialabym gdyby jeszcze jakas fajna laska z niej byla :-) :)
Niektórzy mówią że teina gorsza od kofeiny.

A ja np nie umiem nosić na prawym ramieniu. Noszę zawsze na lewym:)

Tak, musze sie przerzucic na owocowa. Chyba najbezpieczniejszy wybor.

Tez na lewym nosze malego. Ciezko mi idzie zmiana strony :baffled:

Acha i na rotawirusy szczepionke dzis maly dostal.

Mój maluch też jednostronny. Ciągle by leżał na prawym boczku. Jak go odłożę na plecki i główka w lewo to sie zaraz przekręci, a jak na boczku i podstawie kocyk w rulon, żeby się nie odwracał, to się budzi po chwili... też muszę go próbować brać na drugą stronę...

Dziewczyny przepraszam za sporadyczną obecność, ale do tamtego tygodnia tatuś był z nami i korzystaliśmy z czasu wspólnego, teraz zostałam sama, ale daję radę. W sensie mąż wrócił do pracy ;)

My odkąd stosujemy delicol to Mały jest spokojny. Skończyły się wrzaski. Czasem jest marudny czy wybudza się, ale nie mogę narzekać jak Was czytam. Jedyne co to straszny nerwus z niego, po tatusiu ;) nocki fajnie przesypia, co 3-4 godzinki wstanie na jedzonko. Je praktycznie na śpiocha ;)

Lizzy idziecie w środę na mecz? My się wybieramy ale boję się trochę najwyżej wyjdę wcześniej
Ostatnio mi mąż pokazywał filmik jak z młyna ktoś z nosidelkiem wychodził więc może damy radę

Moja niunia znowu śpi wstała 1,5h polezala zjadła dwa razy pomarudzila i usnela

jeszcze co do zasypiania jak byłam w ciąży byłam przeciwna żeby kupować karuzele ale w końcu się zdecydowałam kupiliśmy (któraś z Was ma tą samą co ja) Nastusia jest nią zauroczona wieczorem dostaje mleczko odkładam do łózeczka włączam karuzele i ona sobie ją słucha, ogląda i zasypia
dodatkowo w nocy jak zaczyna płakać to karuzela się sama załącza

Ja odkryłam, że Pola lubi zasypiać przy muzyce. Jak marudzi i nie chce zasnąć, włączam muzykę i od razu się uspokaja :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry