reklama
Needi
Fanka BB :)
Nawet w cieniu jest promieniowanie i trzeba bobasy smarować filtrem.My dziś byliśmy nad wodą, mała trzymałam w cieniu oczywiście ale chyba opalila się bo ma czerwona buzię i nie wiem czy mam czymś smarować? niby ja chyba nie szczypie ani nic..
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Hej[emoji4] witam niedzielnie[emoji4]
Wg mnie nic by się nie stało gdybyś wykompala później
A maleństwo nie chciało pewnie usnąć bo wyczulo nerwowa atmosferę.
Powiem Ci szczerze z własnego doświadczenia ze z czasem zobaczysz że z malutkim dzieckiem nie da sie wszystkiego zaplanować co do minuty.
I nie stresuj tak siebie męża i maleństwa.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz mnie się wydaje ze pół godzinne spóźnienie tym bardziej że gdzieś był samochodem to nie jest jakiś dramat.A ja się wkurzyłam na mojego M. Pojechał do rodziców i miał wrócić najpóźniej po półtorej godziny żeby wykąpać małą. Bo ja ją karmię co 1,5-2 h więc żeby zdążył przed kolejnym karmieniem. Oczywiście się spóźniał wiec mała się rozryczała bo już głodna była. Wiec w końcu jej dałam cycka bo mi się serce krajało. On się pół h spóźnił. Powiedziałam że dziś już nie kąpiemy w takim wypadku. A ona po kąpieli mi zawsze ładnie usypia dlatego nie lubię dni bez kąpieli. I oczywiście nie chce zasnąć. Wkurzyłam się i wygoniłam jego do pokoiku do usypiania. Niech ponosi konsekwencje swojego spóźnienia i się męczy teraz z usypianiem. Dlaczego zawsze to ja muszę robić.
Wg mnie nic by się nie stało gdybyś wykompala później
A maleństwo nie chciało pewnie usnąć bo wyczulo nerwowa atmosferę.
Powiem Ci szczerze z własnego doświadczenia ze z czasem zobaczysz że z malutkim dzieckiem nie da sie wszystkiego zaplanować co do minuty.
I nie stresuj tak siebie męża i maleństwa.
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie mogłam wykąpać później bo i tak późno nam tego dnia wypadła kapiel - na 21. A mała już płakała bo byla głodna. Po jedzeniu nie kąpię bo wyrabiam rytuał kąpiel-jedzenie-spanie i super się to sprawdza bo mała zasypia jak kamień. A on wrócił do domu na 21:30. Spóźnił sie bo się zasiedział a nie że korki czy coś. Drogi ma 15 min.
Też wkurzona na niego jestem bo mało pomaga przy dziecku. Ja zapierniczam i nawet 5 min nie mam żeby usiąść. Więc wczoraj jak ją rozryczaną próbowałam utulić i wyszłam na chwilę z pokoju a on zadowolony że kąpieli nie musi robic i siedzi na fejsie i je lody to mnie szlag trafił.
W nocy dzisiaj go pierwszy raz obudziłam żeby przewinął malą. Bo zawsze ja to robię a jemu nawet do głowy nie przyjdzie żeby mnie w tym choc raz wyręczyć. Postanowiłam że koniec tego dobrego i w weekendy to on wstaje do dziecka. Bo ja parę razy to przy karmieniu prawie zasnęłam ze zmęczenia tak że byśmy fiknęli razem z dzieckiem.
Też wkurzona na niego jestem bo mało pomaga przy dziecku. Ja zapierniczam i nawet 5 min nie mam żeby usiąść. Więc wczoraj jak ją rozryczaną próbowałam utulić i wyszłam na chwilę z pokoju a on zadowolony że kąpieli nie musi robic i siedzi na fejsie i je lody to mnie szlag trafił.
W nocy dzisiaj go pierwszy raz obudziłam żeby przewinął malą. Bo zawsze ja to robię a jemu nawet do głowy nie przyjdzie żeby mnie w tym choc raz wyręczyć. Postanowiłam że koniec tego dobrego i w weekendy to on wstaje do dziecka. Bo ja parę razy to przy karmieniu prawie zasnęłam ze zmęczenia tak że byśmy fiknęli razem z dzieckiem.
aleksandra1
Ja kapie różnie, zazwyczaj trochę dam cyca na uspokojenie, kąpiemy zje znowu i spać.
aleksandra1
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Tak też się wystraszyłam bo moja pierwsze nocne spanie spi 4albo 5 godzin. Człowiek jak nie wie to spokojniejszy.
Mała znowu okropnie płakała wieczorem a ja razem z nią. Jak ja sobie dam radę z dziewczynami jak mąż będzie na popołudnie w pracy...
Needi, pisałam już, na serio chusta pomaga. Nie wpadła bym na to sama gdyby mi nie pokazała moja młodsza siostra. I kiedyś jak mały ryczał przez cały wieczór, a dziewcznki głodne zaczeły wyjadac słodycze z szafki, to musialam cos wymyslic i zamotałam go. Uspokoił sie od razu a kilka minut później spał.
kamejka - ja kąpie sama. Jakbym sie miała na chłopa oglądać to bym z palcem do d...y z trójką dzieci nie trafiła. I popieram chęć nauczenia chłopa odruchu zajmowania sie dzieckiem
ruda@91
Ja jestem cały czas sama i w dzień i w nocy z małą i daje rade także nie martw się, da się zrobićJa dzis caly dzien i noc bede sama z malym. Po cichu sie modle by nic awaryjnego sie nie wydarzylo.
Maly spal z malymi przerwami caly dzien, wiec juz przegladam program telewizyjny na noc
Od kilku dni zauwazylam, ze maly nie ma problemu z robieniem kupki. Wczesniej byl placz i prezenie, a teraz tylko skupiona mina
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Nie mogłam wykąpać później bo i tak późno nam tego dnia wypadła kapiel - na 21. A mała już płakała bo byla głodna. Po jedzeniu nie kąpię bo wyrabiam rytuał kąpiel-jedzenie-spanie i super się to sprawdza bo mała zasypia jak kamień. A on wrócił do domu na 21:30. Spóźnił sie bo się zasiedział a nie że korki czy coś. Drogi ma 15 min.
Troche go bede bronic bo byl u rodzicow jak pisalas wiec ja bym sie wkurzyla gdyby sie tak z kumplami zasiedzial ale nie bede bronic siedzenia na fejsie... Ja od pewnego czasu po prostu zaczelam mojego budzic w nocy jak mala placze i mu komunikowac ze pielucha jest do zmiany, sama nie wstaje i mimo ze ciezko mi bylo na poczatku wytrzymac placz dziecka i jego ociaganie sie do wstawania to ze trzy razy tak przetrzymalam i teraz w nocy to on przewija i przynosi mi ja do karmienia. Niech ma swiadomosc ze posiadanie dziecka to nie jest tylko lulanie na raczkach przez 20minut dziennie tylko tez czasem babranie sie w kupie.
reklama
madziolina_p
Faceci niestety sami sie nie domyslaja, ja tez wiekszosc robie sama ,choc on sie zajmuje naszym ponad dwulatkiem, wiec troche eozgrzeszam. Ale czasem jak ja zapierniczam a on siedzi i przelacza kanaly w tv to mu dosadnie zwroce uwage
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom