reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

San simpleks to podobno to samo co espumisan tylko niemiecki tak?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ta to samo tylko sab ma większe stężenie.
Witaj Aga :) my mamy siostrzenicę Polę :)
Ja też karmię najpierw z piersi, potem mm i jestem zadowolona :) Sarcia nie jest głodna, a zawsze sobie poje cennych składników.

Agula, trzymam kciuki :) Moja się denerwuje na spacerach i często płacze, więc rzadko wychodzimy + to, że jestem sama przez cały dzień i nie ma mi kto ściągnąć wózka z 2 piętra :( planuję zakup chusty, może wtedy będziemy mogły spokojnie wyjść, zwłaszcza, że odkryłam świetny park niedaleko, jest cichutko i nawet rzeczka ;)

No właśnie, co z tym długim spaniem? ;) moją budziłam dziś na jedzenie koło 2.30, spała od 20.30. A i rano udało się pospać do 8, a zwykle pobudka o 5.30-6 (Needi przybijam piątkę ;) ).

Angelika, znam teorię, żeby właśnie karmić jedną piersią, bo najpierw leci "cukrowe" jedzonko, a później bardziej obfite w różne składniki, ale może właśnie Twój lekarz ma rację?

A jeszcze teraz mamy tak, że mała je co 2 godz., a czasem woła już po 1,5 godz., je z piersi tak z 15-20 min., a później jej muszę jeszcze robić butelkę ok. 60-80 ml :( martwi mnie to, czy powinna jeść tak często? Niby lekarka mówiła, żeby dawać jej jeść kiedy woła.
Odbijam piąteczkê:D.
Ja to samo wiem o karmieniu. Najpierw leci zupka a potem kotlecik:)
Hej
Poczytałam co u Was.
My też dalej na cycusiu choć miałam książkowy kryzys 6 tyg i raz dziennie musiałam dać mm bo był głodny. Wagowo jest na dole siatki crntylowej, jutro kończymy 7 tyg a Oli waży 4900g ( urodził się z wagą 3710)
Jest bardzo spokojny, kolki były przez jakieś dwa tyg ale bardzo delikatne. Ogólnie to tylko je i śpi. Najbardziej aktywny jest pomiędzy 19 a 23 a w dzień to nie śpi tylko ze dwa razy po godzinie. Przedwczoraj zaczął się uśmiechać do mnie świadomie jak tylko zaczynam do niego mówić. Taki słodziak z niego.
Je różnie, czasami co 3h czasami co 1,5, daje mi jedna pierś, potem odbijamy i za.10 minut drugą.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Jaki kryzys 6go tygodnia?
No Julka 6 tyg po i to jak gin pozwoli. Ja nie mam ochoty bo zmeczona i spiaca wciaz jestem

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze że nie tylko ja tak mam. A jeszcze jak sobie pomyślę że mam zrezygnować ze snu na rzecz sekszenia to już całkiem odpada:D

reklama
A po cc kiedy można?

Po 6 tygodniach po cc.

Ja też mam ochotę już na konkretne przytulanki, ale dopiero 3tygodnie po cc, wogole jak planujecie się zabezpieczać zanim nie wróci miesiączka?

Nie wiem co tobie lekarz powiedzial, ale ten co mnie kroil podkreslal, ze ewentualna nastepna ciaza to dopiero min po roku a najlepiej po 3 latach, by bylo bezpiecznie. Wszystkim swoim pacjentkom dawal recepte na Mirene. Jeszcze nie podjelam decyzji, ale chyba skorzystam z tej recepty.

Łojej, jakiego dzis mam śpiocha-marude-niejadka w domu :p Teraz się najadł i może uda mi się z nim na spacer wyjść, bo pogoda jest boska.

No właśnie powiedział że 2lata ale nie rozmawialismy o antykoncepcji. Jak pójdę za 2tyg na kontrolę to chyba się zdecyduje na jakieś tabletki bo następnego babla tak za 3 lata planuje

Cześć Kochane!

Podczytuję Was, witam nową mamusię :)

Po cc tak, 6 tygodni, czyli tak samo w sumie jak po porodzie siłami natury.

No właśnie, jak to się teraz zabezpieczać?? :/ Ja już po prostu nie mogę, po 3 cc, to już w ogóle ryzyko, ale nawet - wystarczy!!!!!!!! :/

Doris, no właśnie, jaki kryzys?????? Mam nadzieję, że mnie nie dosięgnie...

U nas ok, Anastazja jest cudowna. Ma często momenty, że się pręży, ale nie płacze, tylko widać, że coś ciśnie, wzdycha przy tym, jęczy, chyba wzdęcia. Już głupieję, bo czy zjem czy nie zjem czegoś tam to i tak coś tam się pręży. Jeszcze nic na to nie stosujemy, zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Zresztą tyle tych specyfików, że już sama nie wiem co stosować mogłabym. W nocy śpi ładnie, w dzień mniej, ale ja tak wolę, byleby w nocy spała. Dziś w nocy jedziemy nad morze, kawał drogi, ale mamy zielone światło od pediatry i położnej. Mam nadzieję, że drogę i pobyt tam zniesie dobrze.

Pozdrawiam Was, życzę przespanych nocek i grzecznych Dzieciaczków :)

Pa!

Cześć dziewczynki:)
Troszkę mniej tu mnie ale niestety Mały nam daje do wiwatu. Dniami odsypiam noce bo niestety płacze nam od mniej więcej 22 do 5 rano. Mąz ma pracę jaką ma to, rzadko kiedy jest w domu by pomóc więc dygam Nikosia na rękach praktycznie sama. Maluszek płacze tak że nie ma jak go uspokoić, nie pomaga ani walnięcie kupki ani bek. Zmęczy sie, zaśnie na pól godziny i za chwilkę znowu płacz i noszenie na rękach. Zrobiłam test i juz dwa dni nie podaję wit. K i dziś przespał całą noc z niewielkim wybudzeniem dwukrotnym na jedzenie ale bez wielkiego płaczu.. przypadek? Dziś kolejny dzień bez witaminy więc zobaczymy :)
Młody waży już ponad 5 kg. Zasypia zawsze z wysuniętym paluszkiem wskazującym w prawej ręce, którym podpiera brodę lub oko, chyba nam się mysliciel przytrafił:) No i dziś ma miesięcznicę:)

Kurczę a my już próbowaliśmy nawet 4 tyg po cc tarzanować. To bardzo źle? Nie wiedziałam o zasadzie 6 tyg, myślałam że skoro cc i tam na dole nic nie ruszone to można.

Cześć dziewczynki:)
Troszkę mniej tu mnie ale niestety Mały nam daje do wiwatu. Dniami odsypiam noce bo niestety płacze nam od mniej więcej 22 do 5 rano. Mąz ma pracę jaką ma to, rzadko kiedy jest w domu by pomóc więc dygam Nikosia na rękach praktycznie sama. Maluszek płacze tak że nie ma jak go uspokoić, nie pomaga ani walnięcie kupki ani bek. Zmęczy sie, zaśnie na pól godziny i za chwilkę znowu płacz i noszenie na rękach. Zrobiłam test i juz dwa dni nie podaję wit. K i dziś przespał całą noc z niewielkim wybudzeniem dwukrotnym na jedzenie ale bez wielkiego płaczu.. przypadek? Dziś kolejny dzień bez witaminy więc zobaczymy :)
Młody waży już ponad 5 kg. Zasypia zawsze z wysuniętym paluszkiem wskazującym w prawej ręce, którym podpiera brodę lub oko, chyba nam się mysliciel przytrafił:) No i dziś ma miesięcznicę:)
Dobrze, że napisałaś bo myślałam dziś o tobie ale doszłam do wniosku że nie ma co Cię wywoływać bo wszystkie jesteśmy zajęte. Życzę wytrwałości. Oby przeszło z trzecim miesiącem.

Kurczę a my już próbowaliśmy nawet 4 tyg po cc tarzanować. To bardzo źle? Nie wiedziałam o zasadzie 6 tyg, myślałam że skoro cc i tam na dole nic nie ruszone to można.

Jak nic sie nie dzieje to jest ok tym bardziej jesli sie zabezpieczyliscie. Jest po prostu jakies tam ryzyko infekcji, bo w koncu mamy rane tam w srodku.

U nas dziś masakra ... Od 10 do teraz przespała moze z 1,5 h s tak non stop ryk. Nic nie pomaga, jestem załamana , biorąc pod uwagę ze ładnie spała i maksymalnie 3-4 godzinki dziennie była nerwowa do tej pory ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry