reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny co za noc. Maly mi nawet ladnie spal, budził sie co 2 godziny, ale ja cala noc spędziłam w wc :( czyms sie przytrulam. Czuje się jak by mnie czolg przejechal :( maz pojechal niewyspany bo go budzilam jak chodzilam.do wc. Padam na pysk, cycki i wszystko. Dzid muszę sie wyniesc z malym i spac gdzie indziej bo moj biedny maz jest bardzo zmeczony a jezdzi tirem, potrzebuje skupienia, musi sie choć troche wyspac

reklama
A ja ze względu na dietę w ciąży (cukrzyca ciążowa) zaraz po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą. Ale i tak chcę zrzucić kilka kilogramów bo 67kg mnie nie satysfakcjonuje. ;)

Moja córcia dziś od 2 do 5 nie spała. Mi brak cierpliwości i zaraz się podłamuję. Na szczęście mój mąż to oaza spokoju i lulał małą cierpliwie. Wspólnymi siłami w końcu ją uśpiliśmy. Przestawiła mi się pannica - w dzień śpi a w nocy oczy szeroko otwarte. :)

U mnie jeszcze 6kg :-) ale z tygodnia na tydzień samo jak narazie spada,pewnie to woda bo wkoncu moje nogi i ręce odzyskały jakiś ksztalt:-)
O brzuchu nie wspominam bo tragedia ale jak patrzę na moją kruszynke to mam to gdzies:-)

Mnie tak M wczoraj wkurzył, ok 9 nakarmilam mała, ululalam i spała słodko, tylko kwekala bo kupa szła a on nadgorliwy mówi że może jest jeszcze głodna, a miałam w butelce odciagniete i on jej dał ale zabardzo nie chciała, i zrobiło się jej niedobrze od tego smoczka w buzi bo ja tak naciaglo aż i całe moje karmienie zwymiotowala, i do 1 w nocy niezasnela, płacz, ani butelki ani cycka ani lulanie ani miś szumis ani nic no myślałam że go udusze. Ok 1zasnela i tak do 5spala wiec polbiedy :-)

Witajcie po bardzo ciężkiej nocy mała krzyczała pół nocy[emoji24]' Nie wiem co mogło być podejrzewam że się przejadla pierw był cyc a później butla i wypila 100. Bidulce nic nie pogalo ani noszenie ani przytulania ani masowanie brzuszka masakra jakaś. [emoji21][emoji24][emoji24]

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie!:)
Ostatnio sie pochwalilam ze mi mala przesypia do 6godzin w nocy i co? I mam za swoje bo od tego czasu co noc jest jakas masakra- nawet nie placze ale po prostu nie chce spac. Probujemy wszystkiego ale niestety lekko nie jest, jak nosimy na rekach to usypia ale od razu po odlozeniu do lozeczka budzi sie i szaleje, macha raczkami ...

Mi do wagi sprzed ciazy 2kg ale mam jeszcze troche brzuszka ktory wyglada tak jakbym sie objadla i nie byla od paru dni w lazience;) no i tak jak ktoras z Was juz pisala- mleko w cyckach swoje tez wazy;)

Probujemy wszystkiego ale niestety lekko nie jest, jak nosimy na rekach to usypia ale od razu po odlozeniu do lozeczka budzi sie i szaleje, macha raczkami ...

Moj maly tak samo. Mysle, ze sie wybudza jak traci kontakt ze mna. Mam wiec taki sposob, ze jak go odkladam i przykrywam i zaczyna sie wiercic, to wtedy klade mu rece na klatce piersiowej albo tak trzymam za raczki by mial je blisko ciala i albo cichutko spiewam albo robie za szumisia. Czesto sie uspokaja tak i zasypia.

6 tygodni juz skonczone :) Ale ten czas leci. W nastepnym tygodniu czekaja nas kontrole.

reklama
Do góry