reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Wlasnie BasiaJulia czym karmisz? Do dziewczyn ktorekarmia mm,jakimmlekiem i jakich butelek uzywacie? Moja ma eeidentmie wzdecia, bo chyba nie kolki ehh

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jest Hipp Combiotic i butla antykolkowa MAM.

Aga30+,
swedzenie jest tez objawem hemoroidow. Nie wiem co gorsze, ale poobserwuj sie :p Mam nadzieje, ze to zadne ze wspomnianych.

Agula, tak sa u nas spektakularne pierdy :)

No, a teraz peeling i maseczka, i może nawet sobie paznokcie pomaluję wreszcie od 2 miesięcy ;)
Dobrej nocy Dziewuszki!
Ja marze by sobie zrobic paznokcie w koncu i ufarbowac wlosy.. ale dzis chyba cie spapuguje i skoncze tylko na pilingu i maseczce :)

reklama
Witam i ja. Dziś dzień bez wrzasków. Mały grzeczny, sam sobie leżał trochę nawet. Ale kupki nie było i obawiam.się o noc :(

Jodełka tulę i mam nadzieję, że się poukłada...

Dziewczyny a jak te potówki odróżnić od trądziku niemowlęcego? Ja byłam przekonana że moja ma trądzik bo jest tylko na buzi ale wy mówicie ze potówki nie muszą być na całym ciele.

Co do przesypiania ciągiem kilku godzin no to mi położne w szpitalu kazały budzić. Ja jak się mała w nocy sama nie obudzi to po max 3 h ja ją wybudzam (nastawiam sobie budzik w tel). Tyle że w sumie to było zaraz po porodzie kiedy nasze dzieci były młodsze, nie wiem po jakim czasie można z tego zrezygnować. Ja się tego trzymam bo u nas były problemy z przyrostem wagi.
Wpisz sobie w google i porownaj, a z mojego doświadczenia to tradzik to bardziej pojedyncze krostki a potowki to male krosteczki ktorych jest ich wiecej ale gdzie nie gdzie moga wystepowac pojedyncze jakby pryszczyki. Dodam tylko ze moj ma potowki i mial tylko na twarzy, teraz z twarzy mu zeszlo i ma na brzuszku ;)

Ja myślę że jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu go wybudzac, u nas zdarzają się momenty jak wczoraj ze śpi po ok 5godzin i nie budzę.

Jodelka zaglądaj do nas czesciej:-) szkoda że się wam nie układa, ale może to kryzys związany z nową sytuacja. Trzymam za was kciuki.

Czy jak macie odciągnniete mleko w butelce w lodówce to robi się na nim taka pianka/warstwa oddzielona na górze?

Tak, rozwarstwia sie mleko.. wystarczy delikatnie wymieszać pozniej (nigdy nie robimy tego mocno)

Jodelka przykro z powodu sytuacji w małżeństwie

U mnie robi się pianka ą ja z kolei z pytaniem dzisiaj w nocy ściągnęła dwa razy raz 60ml później 20ml mogę to zmieszać?

Mozna wymieszać ale najpierw musza być w tej samej temperaturze, czyli jak pierwsze odciagniete mleczko masz w lpdowce to drugie tez musisz wstawic do lodowki i jak sie schlodzi to wtedy zlac razem.

Ja tez mieszam. A z kolei ja mam pytanie. Czy mleko mamy można podgrzewać dwa razy ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi zawsze mowiono ze nie wolno, ze jak nie wypije to trzeba wylac.

Ja już z tydzien temu przeszłam na pieluszki 2.
Mam genialne dziecko, które przed 6 tygodniem zaczęło gaworzyć :D Rodzina wniebowzięta i wpatrzona jak w obraz:)

Kochana nie myl gaworzenia z gluzeniem ;) raczej nie mozliwe zeby teraz zaczelo dziecie gaworzyc ;)
Gaworzenie to wydawanie sylab np. Ba ba, da itp a gluzenie to pojedyncze dzwieki ktore wlasnie zaczynaja wydawac nasze dzieciaczki :) :)

Hej dziewuszki!
Tak mnie dawno nie bylo, ale nadrobilam..
Jodelka strasznie Ci wspolczuje, Ty sie denerwujesz a co dopiero dzieciaki..
Fazerkamm my chyba urodzilysmy tego samego dnia i powiem Ci ze ja tez jeszcze plamie. Nie jest to czysta krew ale mimo wszystko. Strasznie to dlugo trwa..
Agula,bidulko- wracajcie juz do domu i jak najmniej takich incydentow ;**

My wlasnie wracamy z Zakopanego. Pojechalismy na weekend (najwiekszy natlok ludzi-nasza glupota). Mala jest cudowna. Prawie calyczas spi. Dzisiaj az sie przestraszylam bo wybralismy sie na Morskie Oko i tak jej to powietrze sluzylo ze przespala nam 5h! ;))
Pozdrawiam was i postaram sie czesciej zagladac ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję, trochę mnie uspokoilas.. choc przed chwila zaniepokoilam sie bardziej bo mam zywa krew i nawet skrzep się pojawil :/ nie wiem co o tym myslec..

A ja mam małą schize dzisiaj bo zaczeła mnie że tak powiem swedziec okolica odbytu i boję się że to może owsiki. Kiedyś jak dzieci chodziły do przedszkola to przechodzilismy już owsice. Masakra trzeba było wszystko sprzątać i gotować łącznie z ubraniem i firankami. I tak przez miesiąc dwa trzy razy wielkie porządki i odrobaczanie. Kuracje sie powtarza jeszcze tak z 2,3 razy. Tak strasznie się teraz tego boję bo ciężko to wyplewić. Boję sie o małą bo może przez to tak płacze. Jutro chcę iść do lekarza żeby przepisała nam lekarstwa. Jestem już przewrażliwiona na tym punkcie!

Trzymam kciuki by to nie bylo to... ani nic poważnego...

Mi się cudem hybryde udalo zrobic na stopach w zeszlym tyg ( sama robie) i wczoraj udalo mi się wlosy pofarbowac (tez farbuje sama) calkiem inaczej sie czuje bo nie farbowalam cala ciaze, wiec moje siwe wlosy byly dosc widoczne ;)
Milej nocki kobitki :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja siedzę sobie z misiem szumisiem i mam takie przemyślenia...przed i w trakcie ciąży tyle rzeczy sobie zakładałam że coś tak i tak będę robić, czegoś nie będę,tyle rzeczy przemyślałam, tyle zaplanowałam, założyłam.... A tu dzień za dniem wszystko weryfikuje:-) począwszy od tego że miałam rodzic naturalnie a tu cc, miałam od początku karmić piersią i tylko piersią, ale wygodniej jest czasem dać butelkę, mieliśmy nie lulac nie nosić a jak tu nie wziąść na ręce takiego słodziaka, wielu rzeczom byłam przeciwna ale goście o tym nie wiedzą i dzisiaj właśnie dostaliśmy szumisia, i długo by tak wymieniac:-) jedyne co narazie wyszło to to że nie używamy smoczka bo mała go nie chce, chociaż jej proponowalam :-) dlatego od dziś na nic już się nie nastawiam, nie planuje, niech wszystko toczy się własnym rytmem:-)

Dwie nocki super dzisiejsza nie za bardzo gdyby nie to ze musiałam o 5 wstać to nie byłoby tak źle bo byśmy to odespaly niunia wstała o 1 i zasnęła przed 4

Ja 7 jedziemy do okulisty a pozniej mam gości az do wieczora

Jodelka dużo szczęścia. Przykro mi że tak się u Ciebie dzieje.

Ja dziś pierwszy dzień z dziewczynami sama. Mąż wrócił do pracy. Za dużo go nie było bo robił koło domu ale jak coś to mogłam go zwołać. No nic. Jakoś będzie

U nas też wesoło.... wczoraj w szpitalu mała dała 3godz takiego wrzasku, że chciałam usiąść i ryczeć. Nie dała się uspokoić! Myślałam, że chce odbić, mokra pielucha, jedzenie itp. dosłownie nic, ALE ona ma refluks i jej się cofa mleko po czym ona to połyka i jest ogromny krzyk...i tak kilka razy + ryk przy puszczaniu bąków.

Oczywiśćie wszyscy się w szyby gapili a nikt nie przyszedł zapytać chociaż co jest.

Z mężem też nie jest radośnie. Błędne koło: z małą jest ok- mąż szczęśliwy i bez problemów, mała ryczy lub choruje- mąż wymawia wszystko, nie ma cierpliwości ja dostaje za WSZYSTKO od słabego mleka (nie ściągam już, bo mam 10ml z 2 cyców), padły już słowa rozwód nawet i szczerze jak tak to dłużej potrwa to ja mam dość. Najgorzej, że nie mam NIC. nie mam na kogo liczyć...wychodzę za drzwi i stoję goła i wesoła, więc dziecko on by pewnie dostał.

ot takie smęcenie z rana....

Needi- trzymaj się! dasz radę

reklama
U nas też wesoło.... wczoraj w szpitalu mała dała 3godz takiego wrzasku, że chciałam usiąść i ryczeć. Nie dała się uspokoić! Myślałam, że chce odbić, mokra pielucha, jedzenie itp. dosłownie nic, ALE ona ma refluks i jej się cofa mleko po czym ona to połyka i jest ogromny krzyk...i tak kilka razy + ryk przy puszczaniu bąków.

Oczywiśćie wszyscy się w szyby gapili a nikt nie przyszedł zapytać chociaż co jest.

Z mężem też nie jest radośnie. Błędne koło: z małą jest ok- mąż szczęśliwy i bez problemów, mała ryczy lub choruje- mąż wymawia wszystko, nie ma cierpliwości ja dostaje za WSZYSTKO od słabego mleka (nie ściągam już, bo mam 10ml z 2 cyców), padły już słowa rozwód nawet i szczerze jak tak to dłużej potrwa to ja mam dość. Najgorzej, że nie mam NIC. nie mam na kogo liczyć...wychodzę za drzwi i stoję goła i wesoła, więc dziecko on by pewnie dostał.

ot takie smęcenie z rana....

Needi- trzymaj się! dasz radę
Agula będzie dobrze. To tylko kwestia miesiąca góra dwóch. Wszystko się unormuje ja sobie tak mówię. Potem będziemy to wspominać i rozczulać się nad zdjęciami naszych małych dzieci i mówić - ,,Eh jak ten czas szybko leci". Na pocieszenie powiem Ci że wczoraj od godz 5.00 rano do godz 22.00 moje dziecko nie spało tylko płakało momentami wrzeszczało w międzyczasie przysypiajac na parę mminut. Nie pomagał samochód, wózek, noszenie i karmienie cycem nic a nic, to był punkt kulminacyjny. Opadały już mi ręce [emoji17] Nawet kąpiel nie pomogła. Ogólnie moje dziecko b.mało śpi ale w czoraj to trgedia. Ja pocichu liczę dni do tego skonczonego 3 miesiąca. To mnie tylko trzyma bo czasami idzie się ,,pociąć". Dzisiaj spała od 22.00 do 10 z dwiema przerwami na cyca ale nie ma się co dziwić.

Do góry