reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie. U nas synek zasnal o 23 i wstal o 1:40, pozniej zasnal po 2 i wstal o 4:20 i wtedy juz tylko przysypial, mruczal, kwiekal i tak w kolko. Maz go przejal o 6 a ja spalam do 9 :) od jutra koniec dobrego bo maz do pracy :(

reklama
Ja myślę że jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu go wybudzac, u nas zdarzają się momenty jak wczoraj ze śpi po ok 5godzin i nie budzę.

Jodelka zaglądaj do nas czesciej:-) szkoda że się wam nie układa, ale może to kryzys związany z nową sytuacja. Trzymam za was kciuki.

Czy jak macie odciągnniete mleko w butelce w lodówce to robi się na nim taka pianka/warstwa oddzielona na górze?

Jodelka przykro z powodu sytuacji w małżeństwie

U mnie robi się pianka ą ja z kolei z pytaniem dzisiaj w nocy ściągnęła dwa razy raz 60ml później 20ml mogę to zmieszać?

Jodełka, pewnie nowe dziecko i dodatkowe obowiązki nie pomagją wam, ale oby się wam ułożyło wszystko. 3mam kciuki!

Czy jak macie odciągnniete mleko w butelce w lodówce to robi się na nim taka pianka/warstwa oddzielona na górze?

Jak trzymam mleko w lodówce robi się taka warstewka na górze. To tłuszczyk z mleka :)

Wczoraj byliśmy u teściów. Mały miał wzdęcia, więc dał popis swojego głosu operowego.. Poza tym spał grzecznie więc noc znowu była nieprzespana. Zasnęłam ciut przed 3.

Do tego mały po północnym karmieniu potrwornie zwymiotował. Podejrzewam, że nie odbiłam go dobrze po poprzednim karmieniu i jak zwowu zjadł porządną porcję to mu się wszystko wróciło.. ale tak mu się ulało, że dosłownie całe dziecko do mycia było. Ale nie płakał, troche taki zdziwiony był i potem zjadł znowu :p

Zużyjemy ostatnie pieluszki nr 1 i przechodzimy na nr 2, a bodziaki rozmiar 50/56 już ciężko dopiąc, więc mały rośnie :)

Wychodzą nam takie żółto białe krostki na policzkach i czole, nie wiem co to może być,jak patrzę na zdjęcia w internecie to wygląda na trądzik niemowlęcy albo formę potowek, ale połówki to miałaby chyba na całym ciele a nie tylko na buzi, poza tym nie ubieram jej jakoś super grubo. Ten trądzik piszą że sam ustępuje mam nadzieję że to to:-) na skaze nie wygląda bo nie jest to czerwone..no nie wiem, we wtorek idziemy do lekarza to zobaczymy co powie :-)

Moja też tak ma, lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku.

Dziewczyny a ja troche z innej beczki bo wszystkie narzekacie na brak snu a my od paru dni mamy troche na odwrot- mloda w nocy spi jednym ciagiem 5/6 godzin i wcale sie nie budzi na jedzenie, ja ja wyciagam z lozka i karmie przez sen, ona je przez 10minut odbekuje i dalej spac do lozka na kolejne co najmniej 3godziny. I tak sie zastanawiam czy nic sie nie stanie jak ja tak "przeglodze"? I czy to normalne?

Moja ostatnio zaśnie koło 20 i śpi do 3-4!

Jodełka tulę i mam nadzieję, że się poukłada...

Dziewczyny a jak te potówki odróżnić od trądziku niemowlęcego? Ja byłam przekonana że moja ma trądzik bo jest tylko na buzi ale wy mówicie ze potówki nie muszą być na całym ciele.

Co do przesypiania ciągiem kilku godzin no to mi położne w szpitalu kazały budzić. Ja jak się mała w nocy sama nie obudzi to po max 3 h ja ją wybudzam (nastawiam sobie budzik w tel). Tyle że w sumie to było zaraz po porodzie kiedy nasze dzieci były młodsze, nie wiem po jakim czasie można z tego zrezygnować. Ja się tego trzymam bo u nas były problemy z przyrostem wagi.

Nie wybudzaj już. Wybudzanie ma sens w pierwszych dniach, a później może spać, położne mówiły, że nawet od północy do 7 rano, to są takie magiczne godziny ;)

Ja myślę że jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma sensu go wybudzac, u nas zdarzają się momenty jak wczoraj ze śpi po ok 5godzin i nie budzę.

Jodelka zaglądaj do nas czesciej:-) szkoda że się wam nie układa, ale może to kryzys związany z nową sytuacja. Trzymam za was kciuki.

Oddzielają się składniki mleka, wystarczy zamieszać i gotowe ;) Ja zmieszałam 2x razem różne mleka, ale wyczytałam, że: można mieszać ze sobą porcje pokarmu odciągniętego w ciągu ostatnich 12 godzin, jeżeli zostały one uprzednio schłodzone do tej samej temperatury. Nie należy dolewać świeżo odciągniętego mleka do pokarmu, który został już wcześniej schłodzony (minister zdrowia powiada ;) Link do: Ministerstwo Zdrowia).

reklama
Do góry