reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Agula2016 zdrówka dla małej, a dla Ciebie dużo sił i wytrwałości, oby wszystko jak najszybciej się ułożylo:-*

Basiajulia ja owijam w ciągu dnia jak śpi w pieluszke flanelowa bo ubieram jej tylko body i skarpetki, a w nocy w rożek bo się strasznie rozkopuje. Dzisiaj ja na noc przykrylam kocem ale jak wstałam to cała była rozkopana więc wracam do rozka.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy? Bo ja mylam najpierw sama woda, potem mydelkiem, płynem do kąpieli ale na rano ma tłuste spowrotem a czupryne ma bujną, byłam w Rossmannie dziś ale nie ma typowo sszamponu dla niemowląt.??

reklama
Agula2016 zdrówka dla małej, a dla Ciebie dużo sił i wytrwałości, oby wszystko jak najszybciej się ułożylo:-*

Basiajulia ja owijam w ciągu dnia jak śpi w pieluszke flanelowa bo ubieram jej tylko body i skarpetki, a w nocy w rożek bo się strasznie rozkopuje. Dzisiaj ja na noc przykrylam kocem ale jak wstałam to cała była rozkopana więc wracam do rozka.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy? Bo ja mylam najpierw sama woda, potem mydelkiem, płynem do kąpieli ale na rano ma tłuste spowrotem a czupryne ma bujną, byłam w Rossmannie dziś ale nie ma typowo sszamponu dla niemowląt.??
Jest szampon z Nivea. Ja muszę mieć osobno do wszystkiego. Do mycia ciała mam mydełko. Taki używam od początku i nie ma ciemieniuchy.
uploadfromtaptalk1471347195703.png

Załączniki

• uploadfromtaptalk1471347195703.png
    uploadfromtaptalk1471347195703.png
    23,5 KB · Wyświetleń: 459

No właśnie większość firm ma szampony, kojarzę nivea, jonson&jonson, baby dream chyba też, a z tych droższych to emolium tylko nie wiem czy to dla niemowląt.

Z mężem też nie jest radośnie. Błędne koło: z małą jest ok- mąż szczęśliwy i bez problemów, mała ryczy lub choruje- mąż wymawia wszystko, nie ma cierpliwości ja dostaje za WSZYSTKO od słabego mleka (nie ściągam już, bo mam 10ml z 2 cyców), padły już słowa rozwód nawet i szczerze jak tak to dłużej potrwa to ja mam dość. Najgorzej, że nie mam NIC. nie mam na kogo liczyć...wychodzę za drzwi i stoję goła i wesoła, więc dziecko on by pewnie dostał.

Agula, zaciskam kciuki żebyście się dogadali. U nas też nie zawsze różowo. Najbardziej mnie wkurza, że życie małżonka niewiele się zmieniło i zawsze jest czas na siłownię, piwko, grę na kompie. A jak mały płacze, to często udaje, że nie słyszy, albo ponosi minutę i odkłada, bo przecież gra w czołgi czeka, a dziecko wreszcie kiedyś się uspokoi przecież.

Dziewczyny a czym myjecie główkę tzn włosy?

Ja mam żel do mycia ciała i włosów Hipp, kupiłam w Rossmanie. Ale wiem, że w różnych Rossmanach nie zawsze są dostępne te same marki.

Dziewczyny padam dzis na pysk, spalam moze z 3 godziny, ale jak mam gorszy dzien to czytam to Link do: Nigdy nie wiesz kiedy zrobisz to ostatni raz, zaciskam zeby i mimo okropnego zmeczenia daje rade :)

Oczywiście prawie się poryczałam czytając to. A na reklamie Procter@Gamble (z dumą wspieramy mamy) płaczę za każdym razem, jak psychol jakiś. Uciekam wtedy do łazienki, żeby się ze mnie nie śmiali. A w ciąży buczałam za każdym razem na reklamie z Mikołajem (jak dziecko jest coraz starsze i dostaje prezenty od taty przebranego za Mikołaja, a potem sam daje swojemu dziecku).

Ja dziś czuję się jak zombie już drugi dzień z rzędu, Nawet kawę wypiłam, pierwszy raz z kofeiną. Młody całą noc stęka, jęczy, popłakuje, bo próbuje kupę wycisnąć. Ja to wszystko słyszę i mimo, że go nie ruszam, póki nie zaczyna płakać, to jednak nie śpię. A teraz też usnął dopiero o 13 od rana, bo kupa męczy. A najdziwniejsze jest to, że on robi dużo kupek dziennie, więc raczej nic mu tam nie zalega.

Wpisz sobie w google i porownaj, a z mojego doświadczenia to tradzik to bardziej pojedyncze krostki a potowki to male krosteczki ktorych jest ich wiecej ale gdzie nie gdzie moga wystepowac pojedyncze jakby pryszczyki. Dodam tylko ze moj ma potowki i mial tylko na twarzy, teraz z twarzy mu zeszlo i ma na brzuszku ;)

Tak, rozwarstwia sie mleko.. wystarczy delikatnie wymieszać pozniej (nigdy nie robimy tego mocno)

Mozna wymieszać ale najpierw musza być w tej samej temperaturze, czyli jak pierwsze odciagniete mleczko masz w lpdowce to drugie tez musisz wstawic do lodowki i jak sie schlodzi to wtedy zlac razem.

Mi zawsze mowiono ze nie wolno, ze jak nie wypije to trzeba wylac.

Kochana nie myl gaworzenia z gluzeniem ;) raczej nie mozliwe zeby teraz zaczelo dziecie gaworzyc ;)
Gaworzenie to wydawanie sylab np. Ba ba, da itp a gluzenie to pojedyncze dzwieki ktore wlasnie zaczynaja wydawac nasze dzieciaczki :) :)

Dziękuję, trochę mnie uspokoilas.. choc przed chwila zaniepokoilam sie bardziej bo mam zywa krew i nawet skrzep się pojawil :/ nie wiem co o tym myslec..

Trzymam kciuki by to nie bylo to... ani nic poważnego...

Mi się cudem hybryde udalo zrobic na stopach w zeszlym tyg ( sama robie) i wczoraj udalo mi się wlosy pofarbowac (tez farbuje sama) calkiem inaczej sie czuje bo nie farbowalam cala ciaze, wiec moje siwe wlosy byly dosc widoczne ;)
Milej nocki kobitki :*

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest ma, au i ga, więc wiesz ....
Poza tym, jak się do niej mówi to się śmieje i otwiera dziobek i wtedy gada z nami. Mistrzostwo po prostu.

Hej.
Agula, mam nadzieję, że wszystko będzie dużo lepiej jak najszybciej :*
Dziewczyny, czym przykrywacie Wasze dzieci? Używacie kocyków, otulaczy, rożków? Robi się coraz chłodniej, a moja mała dość przemieszcza się w łóżeczku i nie chciałabym, żeby mi wjechała pod kocyk...
Ja ją zawijam w rożek, ale wyciąnęłam kołderkę, bo twierdziłam, że jak ja śpię pod kołdrą to sam rożek jej nie wystarczy.

Agula, bedzie dobrze!!!

Moja śpi w pajacyku pod pieluchą taką większą bambusową albo pod cieniutką kołderką a i tak ma potówki. Co do rozkopywania to nie rozkopuje się bo jak beczy cały dzień i nie śpi to wieczorem pada ze zmęczenia i śpi jak zabita.

reklama
Dziewczyny padam dzis na pysk, spalam moze z 3 godziny, ale jak mam gorszy dzien to czytam to Link do: Nigdy nie wiesz kiedy zrobisz to ostatni raz, zaciskam zeby i mimo okropnego zmeczenia daje rade :)
Oj coś wiem na ten temat;)
Jeszcze jak nie było małej i oglądałam zdjęcia syna, jak był malutki to miałam w sobie tyle żalu, że to tak szybko minęło, że z tego słodziaka wyrosło takie chłopisko, że długo musiałam z nim spać, masować plecki i często wydawało mi się to uciązliwe, a teraz nawet przytulić się nie da..... także mi obecnie też nie jest lekko, ale zaciskam zęby i cieszę się każdym dniem, każdym jej spojrzeniem, tym, jak z dnia na dzień się zmienia. Będzie nam tego na pewno brakować ....

Do góry