reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Asia tak moj mały wzdycha i pojękuje jak spi, uśmiać sie nieraz można, ale czasem w nocy mam wrażenie ze o juz sie obudzi i wstaje grzać mleko a sie okazuje ze on jeszcze godzinę spi [emoji15] i tym sposobem on wyspany a ja nie [emoji53]

Moj nie chce spac na brzuszku, jedynie na mnie albo na Tatusiu to tak a jak go ułożę samego na brzuchol to jest wrzask

Ja na usg bioderek mam wyznaczony termin na wrzesień, odrazu przy wyjściu ze szpitala dostałam

Ja karmie cycem i mm i kup mamy czasem nawet 6 dziennie ale tak normalnie ze 3

Ja chyba zaszczepie na rota... Juz sama nie wiem..

BasiaJulia widzę ze twoje dzieciątko taki zarloczek jak moje, tez muszę dokarmiać butla, ale nie mam tez wiele pokarmu to moze dlatego(?)

Ja staram sie karmić po równo z każdej piersi, ale nie zawsze sie udaje bo często zasypia i budzi sie po 15/30 minutach zeby znów jeść [emoji849]

Nieufna ja podaje enfamil ale w szpitali dawali tez hipp combiotic

Julka na oczko myśle ze powinno wystarczyć przemywanie wacikiem z sola fizjologiczna mojemu bynajmniej pomogło

Nieufna a co to ta humana? Bo ja szukam czegoś skutecznego na laktację, pije od tygodnia herbatkę z herbapolu ale mizerny efekt, wręcz mam wrażenie ze mam coraz mniej mleka [emoji20]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

O taką piję
Link do: Humana Piulatte Plus, 14 saszetek - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl
I kupilam tutaj, bo nigdzie nie znalazłam.

Kupił mąż HA Combiotic w koncu, bo tamtego nie było. Na razie nie daję, ale ważne, że jest.

Dziś młoda znowu niespokojna i ja nie wiem czy to brzuszek czy zmęczenie....

Moja też nie śpi od 12 czyli już ponad 7 godzin:-/ wsumie nie płacze, ale cały czas do niej mówię, albo śpiewam albo noszę albo wkładam do bujaka albo kładę na brzuch, zasypia na 5minut i znów się rozbudza a jak wyjdę do kuchni czy łazienki to bek:-) oby w nocy spała, czekam na męża to ja wykapiemy może zasnie:-)

Moja śpi z przerwami od 17, dziś jej nie kąpie, bo zimno na dworze i w domu a nie mam grzejnika, ja pod kocem siedzę.
Dziewczyny tutaj ciekawy link nt szczepionek Link do: aluminium i rtęć w szczepionkach skojarzonych | MAMA PEDIATRA
W sumie ok, ale ostatni post tej pani dr nie jest pocieszający
"Euvax od pewnego czasu jest lepiej produkowany – nie zawiera między innymi tiomersalu. Ja osobiście wykupiłam engerix – myślę, że powinien pojawić się niedługo w aptekach. To zamieszanie z produkcją wynika pewnie z tego, że coraz bardziej zwraca się uwagę na skład i producenci próbują jak najbardziej oczyszczać i ulepszać szczepionki – nie zawsze idzie to jednak w parze z ich bezpieczeństwem i nie przechodzą testów klinicznych lub muszą być wycofane. Te wszystkie dodatki są właśnie po to aby bakterie czy wirusy zawarte w tej fiolce nie namnażały się, nie fermentowały i chronią szczepionkę przed zanieczyszczeniami w postaci innych drobnoustrojów......"

Nie nastraja to ogólnie optymistycznie co do składu szczepionek i w ogóle załamka ....

my wpadliśmy na taki pomysł że przed kąpaniem małej ktoś z nas bierze gorący prysznic i wtedy się super łazienka nagrzewa,a potem kapiemy mała i ma cieplutko,potem już ją owijam w kocyk do spania to nie jest jej zimno;-)

Ja kąpie co drugi dzień i mała lubi się kąpać, placze dopiero jak ją wyciągne, ale jak sie ubieramy to już sie uspokaja :)

reklama
Do góry