reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Nie, hipp comfort combiotik, piersią niestety nie karmie. Ale ściągam pokarm i podaje mnie więcej w zależności 60 % mojego 40% modyfikowanego, bo niestety swojego mam za mało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oj ja też mam coraz mniej pokarmu ale póki co walczę by wrócićł...
Lila, lekarz mnie wkurzył bo w strasznie chamski sposób wyrzucił ze szpitala moją córkę z mamą. Niby wiedziałam że jest zakaz wstępu dla dzieci poniżej 14 lat, ale skoro już weszły, to mógł jakoś bardziej po ludzku je wyprosić, a on nawet nie dał się nam pożegnać. Córka się popłakała, a ja ryczałam potem jeszcze długo i wyglądałam jak potwór już do końca pobytu w szpitalu. Nawet teraz jak sobie przypomnę to chce mi się płakać.

Basiajulia, czyżbyś rodziła w ujastku? Bo tam właśnie było to brudzące mleko.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
ale wredny ciul !!! aż mi się ciśnienie podniosło........
Apropos odbijania, położna mi mówiła że według nowych zaleceń trzeba odbić po mm, a po kp nie trzeba.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
my zawsze pdbijamy:) a kp
Jakie macie karuzele do łóżeczek? bo my jeszcze nie mamy i chcę właśnie zamówić
Iwona my mamy taką

Załączniki

• 3496862_R_Z002B.jpeg
    3496862_R_Z002B.jpeg
    62,5 KB · Wyświetleń: 58
  • i-vtech-karuzela-do-lozeczka-60313.jpg
    i-vtech-karuzela-do-lozeczka-60313.jpg
    90,7 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Może i racja ;) to nasze pierwsze maleństwo wiec słuchamy "mądrzejszych " :)

Dopiero sie uczymy siebie, chyba jutro spróbujemy kąpieli po jedzonku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
właśnie dlatego pieszę bo może i u was się sprawdzi, ja z Mają też przestrzegałam zasad i rad położynych że kąpiel i dopiero jedzonko i mała mi się zawsze tak dawrła że musiałam ją szybko karmić owiniętą w ręcznik bo się z płaczu zanosiła. A jak spróbowałam że najpierw jedzonko odbijanie i pomału kąpiel to była zachwycona.

U nas chyba noc nieprzespana. Mała od 5 godzin płacze i się pręży. Zrobiła w międzyczasie kupkę i popuszczala bąki a mimo to jeszcze jej źle.
Biedna malutka:(
a dajesz jej jakieś kropelki?

właśnie dlatego pieszę bo może i u was się sprawdzi, ja z Mają też przestrzegałam zasad i rad położynych że kąpiel i dopiero jedzonko i mała mi się zawsze tak dawrła że musiałam ją szybko karmić owiniętą w ręcznik bo się z płaczu zanosiła. A jak spróbowałam że najpierw jedzonko odbijanie i pomału kąpiel to była zachwycona.

Biedna malutka:(
a dajesz jej jakieś kropelki?
Tak Bobotik Forte. Mam też Sab Simplex ale się nie sprawdził. Masujemy brzuch ale nic to nie daje. Lulam ją teraz w kołysce i zasnela. Zobaczymy na jak długo. [emoji57]

Julita, ja po tej humanie widzę poprawę. Piję też ten herbapol, ale humana lepsza. Też kąpie małą codziennie i musi wcześniej zjeść, bo płacze, jak zje to lubi tylko mam wrażenie, że się trochę boi. I chyba zmienimy godzine kąpieli, bo kąpaliśmy między 18-19, a chce przesunąć później, bo chyba lepiej będzie spać. Teraz śpi od 18, przed 21 ją przebrałam do spania, zasnęła przed 22, ciekawe jak nocka,

@Aga30+ - u nas dzis pomogło zawiniecie małego pieluszką - spacyfikowanie. Jak w szpitalu. Uspokoił się i u mnie na rękach spał godzinę, odłożyłam, po 30min obudził się, zjadł i poszedł spać na noc. Mycie dziś odpuściłam

@lillylove - głupot Ci bidulko nagadały, nakarm gdy dzieciątko głodne, kąp gdy widzisz, że zaczyna być zmęczony. Czy to będzie 19 czy 19:30 - pół godz nie zrobi różnicy. I nie wybudzaj na kąpiel...ja pierwszą córcię budziłam, teraz dałam sobie spokój ;-)

Ach to karmienie......ja też właśnie siedzę z laktatorem.....

reklama
Do góry