reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Nie, hipp comfort combiotik, piersią niestety nie karmie. Ale ściągam pokarm i podaje mnie więcej w zależności 60 % mojego 40% modyfikowanego, bo niestety swojego mam za mało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oj ja też mam coraz mniej pokarmu ale póki co walczę by wrócićł...
Lila, lekarz mnie wkurzył bo w strasznie chamski sposób wyrzucił ze szpitala moją córkę z mamą. Niby wiedziałam że jest zakaz wstępu dla dzieci poniżej 14 lat, ale skoro już weszły, to mógł jakoś bardziej po ludzku je wyprosić, a on nawet nie dał się nam pożegnać. Córka się popłakała, a ja ryczałam potem jeszcze długo i wyglądałam jak potwór już do końca pobytu w szpitalu. Nawet teraz jak sobie przypomnę to chce mi się płakać.

Basiajulia, czyżbyś rodziła w ujastku? Bo tam właśnie było to brudzące mleko.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
ale wredny ciul !!! aż mi się ciśnienie podniosło........
Apropos odbijania, położna mi mówiła że według nowych zaleceń trzeba odbić po mm, a po kp nie trzeba.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
my zawsze pdbijamy:) a kp
Jakie macie karuzele do łóżeczek? bo my jeszcze nie mamy i chcę właśnie zamówić
Iwona my mamy taką

Załączniki

• 3496862_R_Z002B.jpeg
    3496862_R_Z002B.jpeg
    62,5 KB · Wyświetleń: 64
  • i-vtech-karuzela-do-lozeczka-60313.jpg
    i-vtech-karuzela-do-lozeczka-60313.jpg
    90,7 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Może i racja ;) to nasze pierwsze maleństwo wiec słuchamy "mądrzejszych " :)

Dopiero sie uczymy siebie, chyba jutro spróbujemy kąpieli po jedzonku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
właśnie dlatego pieszę bo może i u was się sprawdzi, ja z Mają też przestrzegałam zasad i rad położynych że kąpiel i dopiero jedzonko i mała mi się zawsze tak dawrła że musiałam ją szybko karmić owiniętą w ręcznik bo się z płaczu zanosiła. A jak spróbowałam że najpierw jedzonko odbijanie i pomału kąpiel to była zachwycona.

U nas chyba noc nieprzespana. Mała od 5 godzin płacze i się pręży. Zrobiła w międzyczasie kupkę i popuszczala bąki a mimo to jeszcze jej źle.
Biedna malutka:(
a dajesz jej jakieś kropelki?

właśnie dlatego pieszę bo może i u was się sprawdzi, ja z Mają też przestrzegałam zasad i rad położynych że kąpiel i dopiero jedzonko i mała mi się zawsze tak dawrła że musiałam ją szybko karmić owiniętą w ręcznik bo się z płaczu zanosiła. A jak spróbowałam że najpierw jedzonko odbijanie i pomału kąpiel to była zachwycona.

Biedna malutka:(
a dajesz jej jakieś kropelki?
Tak Bobotik Forte. Mam też Sab Simplex ale się nie sprawdził. Masujemy brzuch ale nic to nie daje. Lulam ją teraz w kołysce i zasnela. Zobaczymy na jak długo. [emoji57]

Julita, ja po tej humanie widzę poprawę. Piję też ten herbapol, ale humana lepsza. Też kąpie małą codziennie i musi wcześniej zjeść, bo płacze, jak zje to lubi tylko mam wrażenie, że się trochę boi. I chyba zmienimy godzine kąpieli, bo kąpaliśmy między 18-19, a chce przesunąć później, bo chyba lepiej będzie spać. Teraz śpi od 18, przed 21 ją przebrałam do spania, zasnęła przed 22, ciekawe jak nocka,

@Aga30+ - u nas dzis pomogło zawiniecie małego pieluszką - spacyfikowanie. Jak w szpitalu. Uspokoił się i u mnie na rękach spał godzinę, odłożyłam, po 30min obudził się, zjadł i poszedł spać na noc. Mycie dziś odpuściłam

@lillylove - głupot Ci bidulko nagadały, nakarm gdy dzieciątko głodne, kąp gdy widzisz, że zaczyna być zmęczony. Czy to będzie 19 czy 19:30 - pół godz nie zrobi różnicy. I nie wybudzaj na kąpiel...ja pierwszą córcię budziłam, teraz dałam sobie spokój ;-)

Ach to karmienie......ja też właśnie siedzę z laktatorem.....

reklama
Do góry