reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
My kapiemy sie codziennie. Lili nienawidzi kąpieli płacze maksymalnie a pózniej nawet po karmieniu jest strasznie nie spokojna, ciezko ja uspokoić. Nie wiem czy to ma związek ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My kapiemy sie codziennie. Lili nienawidzi kąpieli płacze maksymalnie a pózniej nawet po karmieniu jest strasznie nie spokojna, ciezko ja uspokoić. Nie wiem czy to ma związek ...

a karmisz ja na glodniaka?
U nas młody musi być najedzony i uwielbia kąpiele, tak samo było z córcią

Dzieki za odpowiedzi.
A nie wysusza sie skora u maluchow po codziennych kapielach? Moze dodajecie jakis olejek do kapieli?

Ja kapie 2-3 razy na tydzien. Jak pokoj i woda maja odpowiednia temperature i maly nie jest bardzo glodny to nawet lubi sie kapac :p Oczywiscie krzyk jak wyciagam z wody malego.
Mimo, ze tak czesto nie kapie to zauwazylam, ze w niektorych miejscach mu sie skora wysusza..

Tak przed jedzeniem kapiemy, Polozna mówiła ze po jedzeniu nie wolno kapać

a dlaczego nie można? bo co? Jeśli dziecko jest najedzone to jest i spokojne. A skoro jest głodna to płacze.
Nie mówie ze to ma być tuż tuż przed kąpielą ale np z pół godzinki wcześniej.
Nam też mówiono że nie karmić przed kąpielą, po czym położne wieczorem jak chodziły i mówiłyśmy ze dziecko dopiero co zjadło to miała w nosie to co teoria mówi, brała dziecko pod kran i myła.
Wychodzę z założenia ze to my uczymy się naszego dzieciątka i wiem że moj lubi się kąpać najedzony
Tak samo jak w ciepły dzień lubi być na spacerku w długim rękawie tż już przetestowałąm:)

Dzieki za odpowiedzi.
A nie wysusza sie skora u maluchow po codziennych kapielach? Moze dodajecie jakis olejek do kapieli?

Ja kapie 2-3 razy na tydzien. Jak pokoj i woda maja odpowiednia temperature i maly nie jest bardzo glodny to nawet lubi sie kapac :p Oczywiscie krzyk jak wyciagam z wody malego.
Mimo, ze tak czesto nie kapie to zauwazylam, ze w niektorych miejscach mu sie skora wysusza..
ja kąpę teraz codziennie bo były mega upały i upocony na maxa, a po kąpieli widać było ze nawet jemu jest lepiej.
Dziś nie kąpany bo spi;P
ja dodaje taki płyn do kąpieli z ziajki

a dlaczego nie można? bo co? Jeśli dziecko jest najedzone to jest i spokojne. A skoro jest głodna to płacze.
Nie mówie ze to ma być tuż tuż przed kąpielą ale np z pół godzinki wcześniej.
Nam też mówiono że nie karmić przed kąpielą, po czym położne wieczorem jak chodziły i mówiłyśmy ze dziecko dopiero co zjadło to miała w nosie to co teoria mówi, brała dziecko pod kran i myła.
Wychodzę z założenia ze to my uczymy się naszego dzieciątka i wiem że moj lubi się kąpać najedzony
Tak samo jak w ciepły dzień lubi być na spacerku w długim rękawie tż już przetestowałąm:)

Może i racja ;) to nasze pierwsze maleństwo wiec słuchamy "mądrzejszych " :)

Dopiero sie uczymy siebie, chyba jutro spróbujemy kąpieli po jedzonku

reklama
U nas chyba noc nieprzespana. Mała od 5 godzin płacze i się pręży. Zrobiła w międzyczasie kupkę i popuszczala bąki a mimo to jeszcze jej źle.

Do góry