reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja mam to samo z maxi cosi. Myślałam, że tylko mój taki felerny.

Ja chyba zaszczepię na rota. Córkę szczepiłam i odpukać nigdy nie chorowała.

Michał śpi mi praktycznie cały dzień. Odkąd odkryliśmy dobroć spania na brzuchu, to normalnie chłopa nie ma. Aktywny jest dopiero wieczorem gdy tatuś do domu przychodzi, ale ta aktywność polega głównie na darciu paszczy :) A w nocy śpi w miarę ładnie po 2 godziny, dopiero o 4 stęka i puszcza bączki, a o 8 robi piękną kupę na cały przewijak i idzie spać.
A w łóżeczku obraca się sam o 90 stopni - ja go kładę normalnie, a on budzi się w poprzek.

Zaraz jadę na kontrolę do gina, ostatni zresztą raz idę do niego. Tak mnie zdenerwował w szpitalu, że już więcej nie chcę go widzieć.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja to w dzien roznie spi ale porownujac do kojego syna, ktory spal non stop to ona nie spi wcale... So tego cierpie na chroniczny bol glowy... Nie wiem czy to niewyspanie czy nabylam poporodowa migrene, eh...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc :) czytam was codziennie ale jakos nie bylo weny na pisanie.

U nas maly rosnie jak na drozdzach. Niestety w dalszym ciagu w wiekszosci na mm. Jutro jedziemy do poradni laktacyjnej i moze uda sie go przestawic na piers. Zjada z kapturakmi ale ile placzu nerwow i wszystkiego zanim zlapie to ech. No ale moze sie uda z cycem. Mam nadzieje bo juz fiksuje.

Ostatnio nie chce spac w nocy Lobuz. Placze mraczy nic mu nie pasuje. W dzien roznie. Teraz od 15 nie zasnal i mraczy...

Ja nie wiem czy szczepic czy nie. Mam mieszane uczucia. A na pneumokoki szczepicie?

Wczoraj wywalili z pracy mojego meza.. byl dwa tyg na urlopie wrocil wczoraj pracowal caly dzien normalnie wszystko super i jak juz wychodzil zawolal go szef i powiedzial ze od jutra nie pracuje. Fajnie nie? Z dnia na dzien go wywalil. Powodem jest to ze wrocila laska z macierzynskiego z ktora moj maz dzielil stanowisko zanim urodzila i pozniej byl sam. Zapitalal dzien noc, harowal na tego typa a on tak szczeniacko go zwolnil... to przykre :(

zeby bylo smiesznie..polozna zle mnie zszyla i nie moge tarzanowac. Nie wiem czy to sie jakos rozciagnie...takze super

U nas numer jeden to odkurzacz, jak zaczyna płakać bo spiąca czy coś od razu cisza....
Dziś byliśmy u dr po skierowanie na krew i w czwartek kłucie, już mi słabo, jak ja to przezyje, bidulka:( Mam nadzieję, że tsh wyjdzie u niej ok.
Moja usnęła przed 21, pierwsza pobudka po 23, potem o 1 i po karmieniu niunia sama usnęła i spała do 4, potem co 1,5 godziny do 8 karmienie. Ja jestem przyzwyczajona do niespania, bo pracowałam na noce i mi wystraczy 2 godziny pełnego snu, żeby byc wyspaną.

Dziewczyny, które używają maxi cosi fotelika, czy też macie wrażenie, że dziecko siedzi i ma niewygodnie w tym foteliku? Brodę ma na piersiach, nie wiem czy tak ma być, położyć przecież się nie da .....

Też mam maxi cosi i też mała ma taką pozycję. Ale myślę, że jest ok, bo gdyby była niebezpieczna dla kręgosłupa dziecka to by był wycofany albo coś. Ale słyszała, żeby z fotelika korzystać do 2 godz. U nas tylko w nim podróżuje, raz była na spacerze.

A co ile się budzą wasze dzieciaczki w ciągu dnia? Czy śpią wam bezprzerwy budząc się tylko do jedzenia?

Moja śpi w nocy co ok. 3 godz. budzi się na karmienie, ale w dzień już gorzej - przed południem to właściwie obiadu nie mogę ugotować, bo jedzenie, max. 15 min oglądania świata i marudzenie. Dopiero koło 16-17 szansa jest na dłuższą drzemkę. Powiem Wam, że u mnie pewnie i tak jest super w porównaniu z tym, co Wy czasem piszecie, ale i tak mi brakuje cierpliwości :(

A co ile się budzą wasze dzieciaczki w ciągu dnia? Czy śpią wam bezprzerwy budząc się tylko do jedzenia?
Różnie. Jedno dlugie spanie jest na pewno a jak ma dobry dzień to tak po 1,5 godz reszta.
Moja to w dzien roznie spi ale porownujac do kojego syna, ktory spal non stop to ona nie spi wcale... So tego cierpie na chroniczny bol glowy... Nie wiem czy to niewyspanie czy nabylam poporodowa migrene, eh...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, mnie też. Umnie toz niewyspania. I czasem mi się w głowie kręci.
Czesc :) czytam was codziennie ale jakos nie bylo weny na pisanie.

U nas maly rosnie jak na drozdzach. Niestety w dalszym ciagu w wiekszosci na mm. Jutro jedziemy do poradni laktacyjnej i moze uda sie go przestawic na piers. Zjada z kapturakmi ale ile placzu nerwow i wszystkiego zanim zlapie to ech. No ale moze sie uda z cycem. Mam nadzieje bo juz fiksuje.

Ostatnio nie chce spac w nocy Lobuz. Placze mraczy nic mu nie pasuje. W dzien roznie. Teraz od 15 nie zasnal i mraczy...

Ja nie wiem czy szczepic czy nie. Mam mieszane uczucia. A na pneumokoki szczepicie?

Wczoraj wywalili z pracy mojego meza.. byl dwa tyg na urlopie wrocil wczoraj pracowal caly dzien normalnie wszystko super i jak juz wychodzil zawolal go szef i powiedzial ze od jutra nie pracuje. Fajnie nie? Z dnia na dzien go wywalil. Powodem jest to ze wrocila laska z macierzynskiego z ktora moj maz dzielil stanowisko zanim urodzila i pozniej byl sam. Zapitalal dzien noc, harowal na tego typa a on tak szczeniacko go zwolnil... to przykre :(

zeby bylo smiesznie..polozna zle mnie zszyla i nie moge tarzanowac. Nie wiem czy to sie jakos rozciagnie...takze super
Paula strasznie mi przykro. Jak tak można z dnia na dzień? To jaka umowa go obowiązywała? Mam nadzieję że mąż szybko znajdzie coś nowego, bo pewnie macie przez to dużo stresu.

A z tym szyciem to szok. Tak się żartuje Ale żeby ktoś na prawdę zle zszył to pierwsze słyszę. Ja jeszcze nie myślę o tarzanowaniu. Może za tydzień.
Życzę Ci dużo powodzenia.

Przemyślenie na dziś; popołudnia są do dupy. PraktycZnie cały czas małą noszę bo nie może usnąć. Ani gdzie wyjść ani ktoś do nas. Ahhhh...

Byl na dzialanosci i niby ma 2 tyg wypowiedzenia ale kazal mu dzisiaj nie przychodzic juz. Jeszcze chamsko zwolnil go kiedy M wychodzil juz do domu po calym dniu pracy. Ta dziewczyna przez ktora zostal zwolniony to jego kumpela. Szef M i maz tej laski maja wspolne biznesy poza ta firma. Wszystko ok tylko czemu tak z dnia na dzien kiedy wszystko w pracy bylo ok. Nikt na M nie narzekal nie bylo zadnego powodu do zwolnienia ale dla chcacego nic trudnego. No nic..swiat sie na tym nie konczy. Nie ma w zyciu zlych zmian :) chcialabym w to uwierzyc...

Przeciagnela mi skore tak jakby bardziej na jedna strone i tarzanowanie jest nierealne. :(
U mnie to juz prawie 2 miesiace po porodzie a przed dlugo tez nic nie bylo wiec co z tego ze checi sa jak mozliwosci brak...

Moj maz sobie zartuje ze "no to dupa" hehe

Jest taki kawal pewnie slyszalyscie

-Kochanie moze sie dzisiaj pokochamy?
-Nie moge mam okres.
-A maz na to : no to dupa

Zawsze mi tak odpowiadal jak mialam okres. :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

My po szczepieniu dzisiaj zoltaczka i 5w1 za dwa tygodnie rota a za 6 tygodni rota pneumokoki i 5w1

była też ważona i dzisiaj 4080 w 6tygodni przytyła 1,5kg

u nas w dzień jest ok rano śpi czasami i 3h później spacer i też w większości przespany gorsze są wieczory wtedy cyc na zmiane z rękami

Ja juz nie mam sily :( moj maz rzuca paleniei jest nie do zniesienia, ciagle wrzeszczy i sie wkurza,w dodatku od powrotu ze szpitala maly jest,strasznie marudny i ciagle placze :(

reklama
Ja juz nie mam sily :( moj maz rzuca paleniei jest nie do zniesienia, ciagle wrzeszczy i sie wkurza,w dodatku od powrotu ze szpitala maly jest,strasznie marudny i ciagle placze :(
Będzie dobrze. Już niedługo a nasze dzieciaczki będą miały 4-5 miesięcy i wszystko się unormuje. U mnie dzisiaj mała niedopoznania. Spała większość dnia ale tu jest również zasługa męża bierze ja na swój brzuch i tak śpi na nim na brzuszku. Ciekawe jaką będzie noc. Ehh

Do góry