reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Madziolina myslisz ze da rade jeszcze go przestawic jak jest przyzwyczajony do butli?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Da. Ja podzlam do laktacyjnej po tygodniu i ona mi go przystawila i ssal. Na poczatku mnie to przerazilo, bo tak to zrobila, zeMaly sie wyginal i czerwienial ale zlapal. Oczgwiscie w domu juz nie umialam, ale poddalam sie, a powinnam zaplacic jakiejs albo znalezc blizej inna pania od laktacji i by sie udalo. Mowie, teraz nie dam za wygrana. Tylko ja mlodego mm karmilam, bo laktatorem to by sie zaj...a. Sprobuj.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No nareszcie dzieciaczki wyskakują :) Gratulacje w odpowiednim wątku.

Co do bolesnych sutków. Ja mam problem z prawym, który jest super bolesny i poraniony do tego stopnia, że przestałam na razie karmić z tej piersi, bo po prostu się nie da (muszę odciągać pokarm tak czy owak). Stosuję maść Purelan. Położne powiedziały mi by przed każdym karmieniem zmiękczyć skórę sutka mlekiem i mlekiem po i na to Purelan. Póki co działa i lewy sutek jest ok, choć troszkę pobolewa podczas karmienia.
Ważne też jest by dziecko odpowiednio łapało sutek. Jedna położna mi tak małego zadokowała w tej bolesnej piersi, że dosłownie niemal nie czułam bólu. Nie mogłam uwierzyć!! Tylko kurcze, za chiny nie mogę sama tego opanować.. :(

Ja jeszcze na moich luksusowaych wakacjach w szpitalnym hotelu :baffled: Waga małemu spadła i był żółciutki, więc mnie zostawili. Dziś był ważony i dokarmianie pomogło bo waga wzrosła i jeśli chcę mogę iść do domu i jutro wrócić na kontrolę i zdjęcie szwów. Jeszcze myślę co zrobić..

Teraz mam chwilę na drzemkę :)

ja już po wizycie,ktg ok,ogólnie nic się nie dzieje,nic się nie otwiera;-)wody i łożysko w porządku;-)
za tydzień w dniu terminu jak się nic nie wydarzy to mam przyjśc na ktg i wizytę,i czekamy do 25 jak nic to 26 szpital;-) aaaaaa mam takie mieszane uczucia,jak lekarka podała konkretne terminy to już zaczynam się strachac;-)

No nareszcie dzieciaczki wyskakują :) Gratulacje w odpowiednim wątku.

Co do bolesnych sutków. Ja mam problem z prawym, który jest super bolesny i poraniony do tego stopnia, że przestałam na razie karmić z tej piersi, bo po prostu się nie da (muszę odciągać pokarm tak czy owak). Stosuję maść Purelan. Położne powiedziały mi by przed każdym karmieniem zmiękczyć skórę sutka mlekiem i mlekiem po i na to Purelan. Póki co działa i lewy sutek jest ok, choć troszkę pobolewa podczas karmienia.
Ważne też jest by dziecko odpowiednio łapało sutek. Jedna położna mi tak małego zadokowała w tej bolesnej piersi, że dosłownie niemal nie czułam bólu. Nie mogłam uwierzyć!! Tylko kurcze, za chiny nie mogę sama tego opanować.. :(

Ja jeszcze na moich luksusowaych wakacjach w szpitalnym hotelu :baffled: Waga małemu spadła i był żółciutki, więc mnie zostawili. Dziś był ważony i dokarmianie pomogło bo waga wzrosła i jeśli chcę mogę iść do domu i jutro wrócić na kontrolę i zdjęcie szwów. Jeszcze myślę co zrobić..

Teraz mam chwilę na drzemkę :)

Ja teraz używam maści Maltan, robię kompresy. Pomyślałam, żeby może odciągać pokarm i póki się nie wygoją to podawać butlę, ale to chyba bez sensu. Przystawiam ją, cierpię, ale przystawiam. Chciałam się umówić na wizytę u jakiejś dobrej pani od laktacji, ale sezon urlopowy... poradnia laktacyjna w Bielańskim to jakieś nieporozumienie. Jak poszłam do położnej to nie miała czasu, bo dokumenty uzupełniała.... dramat.
Powalczę jeszcze, wolę ja płakac niż ona miałaby na mm.

Agula jesteś dzielna:*
Dziewczyny ja karmiłam młodszą dwa lata piersią. Na początku unikałam potraw wzdymających i takich po których ciężko się załatwić, czekolada etc. To było 2 w1 bo ze względu na małą i na szwy a później stopniowo wprowadzałam wszystko i stopniowo nie znaczy jedna na tydzień, dużo szybciej. Okazało się, że ona sobie radziła świetnie ze wzdymającymi, smazonymi etc, wcale nie było po niej żadnych oznak a nie tolerowała nabiału. Jak zjadłam cokolwiek, czasami wystarczył jeden jogurt i były kolki. Na moim cycu jako jedynym pokarmie była praktycznie 8 miesięcy bo miała odruch wymiotny i na widok łyżeczki i butelki. Pokarm się do niej dostosował bo nawet ważyła więcej niz to wynikało z tych siatek wag i centyli w ośrodku zdrowia. Tkaże dzidzia sama Wam pokaże czego nie toleruje, nie ma co posługiwac się schematami.
Paula więź z dzieckiem nie tworzy tylko karmienie piersią i niepotrzebnie tak się nastawiasz. Próbowałaś a skoro nie wyszło to odpuśc sobie i Małej bo niepotrzebnie się dołujesz a butelka to nie jest jakieś zło. Więź to przytulanie, bycie przy dziecku w jak najlepszym humorze a nie poddawanie się kampaniom "karm piersią bo tylko wtedy jesteś wzorową matką".

Niby przy oczyszczaniu sie chudnie ale u mnie nie ma tego oczyszczania do wc chodzę raz dziennie czasem raz na dwa dni[emoji58]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Da. Ja podzlam do laktacyjnej po tygodniu i ona mi go przystawila i ssal. Na poczatku mnie to przerazilo, bo tak to zrobila, zeMaly sie wyginal i czerwienial ale zlapal. Oczgwiscie w domu juz nie umialam, ale poddalam sie, a powinnam zaplacic jakiejs albo znalezc blizej inna pania od laktacji i by sie udalo. Mowie, teraz nie dam za wygrana. Tylko ja mlodego mm karmilam, bo laktatorem to by sie zaj...a. Sprobuj.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko ze moj Maly ciagnie juz 3 tyg z butli. W czwartek bede w miescie gdzie jest poradnia wiec pojde tam moze cos sie uda...to chyba ze mna jest problem bo on troszke ssie i wypluwa i ja po kilku razach ulegam i daje butle bo mi go szkoda ze sie denerwuje i jest glodny...:(

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry